Zomerquote | Afghagate

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

zomerquotes3‘Basterds’.

Het MuurStraatJoernaal kiest de Afghaanse informanten als argument om  Wikileaks’ ‘Afghagate’ te becommentariëren. Beetje raar om precies het bewijzen van het gigantische ‘ongewenste’ geweld tegen burgers te gaan verdedigen met het argument: ‘in gevaar brengen van burgers’.

Het gigantische dossier heeft ondertussen even grote proporties qua meningen aangenomen als er pagina’s zijn, en de consequenties lijken alvast nòg groter. Voor het eerst is een burgerjournalistiek medium er in geslaagd wat reguliere media niet meer kunnen of willen: het publiek informeren, ook als het regeringen niet bevalt. Het heeft een oorlog waarvan iedereen weet hoe absurd hij is in een schrijnend daglicht geplaatst – en van bewijzen voorzien. De pijnlijke rol van Pakistan in dezes is nu in kaart gebracht.

Wellicht heeft men al lang de nodige ‘bekentenissen’ en technieken van de soldaat die gelekt heeft verkregen, maar is het op de hoogste Amerikaanse niveau’s nu hard tegen hard omtrent wat nu te doen. Want deze zaak die alweer de uitzichtloosheid van het conflict illustreert komt sommigen uit de Obmama-administratie goed uit.

Reacties (5)

#1 Bismarck

In Nederland daarentegen komt het slecht uit, want de pers geeft weinig ruchtbaarheid aan dit megalek. Zal wel “ongepast” zijn in verband met de aanstaande terugkeer van de helden uit Afghanistan.

  • Volgende discussie
#2 Crachàt

Echt? Ik hopp dat ik niemand beledig, maar is dit een staaltje calvinistische zelfcensuur dan?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 weerbarst

Het was overal op het nieuws in nederland en ook in nieuwsshows.

Uit afghanistan zijn de amerikanen voorlopig nog niet weg, er is zelfs sprake van dat Rusland zich nu bij de coalition of the willing aansluit, en nederland ook niet, ik geloof dat we daar nog met 700 man bewakings personeel blijven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Het enige wat ik erover hoor op TV/radio is het verhaal over de vervolging van Wikileaks. Over wat er allemaal aan feiten naar boven komt over Afghanistan wordt in alle toonaarden gezwegen. Dat er bijvoorbeeld een rapport tussen staat over 11 burgers die door Nederlanders neergeschoten zijn moet ik op Geenstijl(!!!) lezen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie