Zomergasten 2018 met Romana Vrede

NIEUWS - In de allereerste aflevering van Zomergasten 2018 (lees hier de recensie) ontvangt Janine Abbring actrice Romana Vrede (Paramaribo, 1972). In een quote op haar profiel lees ik dat ze Zomergasten gaat gebruiken om de schoonheid te laten zien die schuilgaat in details van lelijkheid.

Over lelijkheid gesproken, terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar de gerimpelde onderkant van mijn rechtervoet. (Ik zit op bed, vandaar.) Ik zie ineens een oud, chagrijning mannetje tussen de rimpels verschijnen. Echt mooi wil ik ‘m  niet noemen, maar wonderlijk is het wel. Hij heeft duidelijk een zwaar leven gehad en is nu aan het vereenzamen. Verbitterd over alles wat hem is ontzegd, de kansen die hij heeft gemist en de mensen die hem hebben verraden. Wellicht kijkt hij vanavond en leert Romana hem hoe je alles moet bekijken alsof je het voor de eerste keer ziet. Zoals zij dat heeft geleerd van haar autistische zoon Charlie.

Uw snedige opmerkingen over de uitzending kunt u hieronder kwijt in de reactieruimte. Of op Twitter natuurlijk, met hashtag #zg18 of #Zomergasten (schijnt de officiële hashtag te zijn). Voor mijn part gooit u er ook #romanarocks, #abbringgohome of #origineeldecorhoor tegenaan. Vanaf woensdag kunt u de uitzending van Zomergasten met Romana Vrede hier terugluisteren als Podcast. En op maandagochtend rond de klok van zeven leest u hier op Sargasso een verslag van een hopelijk zeer grappige, ontroerende en boeiende avond.

 1. 1

  Verdorie, ik dacht Louis van Gaal. Ik zag al in het NRC welke filmpjes langskomen, kan dat, aardigheid en verrassing is weg, niet gelezen

 2. 3

  Ik begrijp nu wel waarom alt-rechts Amerika dacht dat die scholieren eigenlijk acteurs waren. Wat een speech zeg. Wat een power.

 3. 4

  Ik ben op vakantie in het buitenland en ik kan het niet bekijken via internet. Echter, als ik Twitter reacties moet geloven, is het een zeer belabberde uitzending. Zelfs trouwe kijkster Wouke van Scherrenburg heeft het uitgezet. Dat zegt me genoeg. Next…

 4. 6

  @5: Jammer genoeg heeft een dag slechts 24 uur. Tijd is een scarcity resource. En ik laat me zeker beïnvloeden door meningen van anderen die ik vertrouw. ?

 5. 7

  @6.

  Ik vertrouw mezelf, negatief gezeik van anderen ben ik snel klaar mee.

  Nee, ik heb leuke dingen gezien en gehoord. Een tevreden mens. Mooie vrouw trouwens, zeer expressief. Haar mimiek prachtig. En Rotterdam! Met Jules, en Aboutaleb. Dat zal menigeen tegen de borst hebben gestuit.