1. 3

  Humor? Tongue in cheek? Dit is bittere ernst.

  Ik zou de bij de Volendamse katholieke school heengestuurde moslima adviseren deze jurk en hoofdtooi aan te trekken c.q. op te zetten, en dan nog eens kijken hoe principieel het schoolbestuur zich blijft verzetten tegen hoofddoekjes in de klas.

  Er zijn zat moslima’s met een IQ boven de 120. Kom op, dames, verwerf jezelf zulke paapse pinguïndracht en bestorm de school.

 2. 5

  Geert:”Ja dat is goed, als elke Moslim bij een klooster als Non of Monnik gaat ben ik tevreden!”. Zijn weerwoord is een inkoppertje jongens, het is en blijft een Limbabwaan.

 3. 6

  @3 Het blijven vreemde snaken. Luitjes die het hardst gillen tegen het woord kopvod, maar wel gieren en brullen om hun homemade woorden als paapse pinguïndracht.

 4. 7

  Ik vraag me af hoeveel moslims hier onderdrukking van een vrouw in zien…

  Grappig die oogkleppen met al dat anti pvv gedoe

 5. 9

  @6 Kopvodden is ook niks mis mee in de mond van de dagelijkse Nederlander. Alleen in de politiek dient een zeker decorum zijn waar “Paapse Pinguïndracht” ook niet is ook niet netjes.

  Maar het is alleen zo typisch Katholiek om zo hard te gieren als een gebeten hond. En zich op de borst te slaan als ze wel eens wat goed doen. Bijvoorbeeld in veel landen is LIfe Of Brian Verboden door de Katholieke Kerk (Ierland bijvoorbeeld), maar hier slaan ze zich ermee op de borst terwijl ze wijzen naar de Moslims :”Kijk met ons mochten ze wel lachen over Jezus met Life of Brian.. met jullie mocht een spotprent niet!”. Zijn letterlijke woorden. Ik moet toen dat op TV was eventjes kotsen. Ook omdat hij Life of Brian niet had begrepen, Jezus word namelijk niet aangevallen daarin maar meer idioten die religie blindelings volgen en met elke populaire wind meewaaien. Meer de Romeinen, Israelieten, Zelf moord terroristen, etc, etc.

 6. 11

  De moslima zou er op vooruit gaan, aangezien het de kans op besnijdenis met 100% vermindert. En dan kunnen ze ook de wederopstanding van profeet Jezus gaan vieren! Dat biedt tenminste hoop, in plaats van dat fatalistische ‘geïnshallah’-gedoe, dat ze delen met al de verdoemde calvinisten.

 7. 12

  Niet om het een of ander, zwaar christelijk gelovigen met rokjes en hoofddoekjes worden ook getreitert in Nederland. Ook dat wordt allang niet meer als normaal afgedaan. Dus wat dat betreft is het allebei niet erg geliefd. Zo beter? Waarschijnlijk niet.

 8. 16

  @10 Het heeft iig het gewenste effect: je beoordeelt mijn post alleen op zijn inhoud en niet om de digitale persona die ik er omheen gecreeerd heb.

  Als kritische (nieuws)consument is de eerste vraag die ik stel als ik een advertentie zie: Wie betaalt het?

  Dat maakt mij niet rechts.. Betekent ook niet dat ik iets heb tegen anonimiteit. Wie zegt dat de plaatser anoniem wil blijven?

 9. 18

  @17; volgens mij was het argument van die Volendamse school dat de islamitische hoofddoek inging tegen de katholieke grondslag van de school.

  Dan kunnen ze geen bezwaar hebben tegen een habijt, toch? Hoe katholiek wil je het hebben?

 10. 20

  Verkeerde vergelijking. Mannen konden of moesten ook ’t klooster in. Gelijke monniken gelijke kappen.
  Symbolisch dan, die kap hoefde niet per se op bij de heren, maar de andere kledingvoorschriften (kapsel, jurk :’)) en gedragsvoorschriften werden net zo streng nageleefd als de kap bij vrouwen, iets wat je van 99% v/d moslims hier niet bepaald kunt zeggen.
  Verder wat @11 zegt.

 11. 21

  Zet ze een stukje kaas voor, en de xenofobe mongolen kruipen weer uit hun holen.

  Salafistische mannen hebben ook allemaal kledingvoorschriften: baardjes, broeken opgetrokken boven de enkels, taqiya (het mutsje), en verder moeten moslimmannen als maagd het huwelijk in, en dienen ze hun ogen neer te slaan als er een vrouw voorbij komt.

  Wat 11 zegt is gelul van de bovenste plank, aangezien vrouwenbesnijdenis onder Turken en Marokkanen nauwelijks voorkomt.

  #13; nog meer gelul. Dus omdat in Pakistan christenen worden vermoord, kan een moslim hier geen habijt aandoen zonder te worden gekeeld.

 12. 29

  …..en zo hobbelt Prediker namens Sargasso weer gezellig mee in de te verwachten reacties op de instructies vanuit de Israelische ambassade.

 13. 30

  @25; ik had het over de Nederlandse situatie (wat vrij evident is, gezien de verwijzing naar Geert Wilders die in Nederland een kopvoddentax wil). Maar in Nederland komt vrouwenbesnijdenis onder moslims nauwelijks voor.

  Ik herken me vaak meer in die andere Louis: ‘Ben ik nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom?’

 14. 31

  @30 vandaar die bewustwordings-programma’s over uithuwelijking en vrouwenbesnijdenis op Nederlandse scholen met veel islamitische leerlingen. Waar ouders contracten mogen tekenen, dat ze hun dochter(s) niet in de vakantie genitaal verminken of met een oom/neef/buurman dwingen te trouwen. Je weet wel, die klassen waar na de vakantie altijd een paar ‘slimme, hardlerende islamitische meisjes’ minder zijn dan voor de vakantie. Omdat ze broedkip geworden zijn voor een ver-familielid.

  Oftewel, je bent niet dom, maar ziende-blind. Da’s nog veel erger.

 15. 32

  Kom maar op met de cijfers, Piet. Hoeveel meisjes in Nederland worden er per jaar besneden, welk percentage van het totaal aantal moslimmeisjes is dat; om hoeveel scholen gaat het en hoeveel leerlingen verdwijnen er elk jaar (da’s trouwens weer een heel ander onderwerp; maar dit zou de PVV toch moeten toejuichen: tenslotte wil Wilders veel moslims uit Nederland zien verdwijnen) ?

 16. 35

  @32: Op hoeveel scholen is het leerlingen verboden om een hoofddeksel te dragen? Ik wil eigenlijk ook wel feiten en cijfers zien.

  Volgens mij valt dat namelijk nogal mee. Overigens ken ik wel scholen waar een hoofddeksel voor iedereen verboden is, _behalve voor moslimmeisjes_. Wat ook weer vreemd is. Maar goed, ik weet niet hoe dat over het hele land zit.

 17. 36

  @18
  Inderdaad hebben ze dat argument gebruikt, maar er geld een algeheel verbod op hoofddeksels. Zelfs voor die vanuit de klederdracht.
  Ze hebben het gebruikt omdat de CGB al eerder, in strijd met art. 1, had uitgesproken dat een school wel een verbod op hoofddeksels mag hebben, maar een uitzondering moet maken voor religieuze.

 18. 37

  @richard

  uit dat zelfde potje krijgt de Telegraaf, en RTL 4 nog veel meer subsidie.
  Nu is het niveau daar inderdaad nog lager.
  maar daar hoor je jou dan weer niet over.

 19. 38

  Een algeheel verbod op hoofddeksels is ook onzin. Het zou alleen moeten gelden voor gezichtsverhullende hoofddeksels, inclusief petjes met de klep naar voren.

 20. 41

  De moslima zou er op vooruit gaan, aangezien het de kans op besnijdenis met 100% vermindert.
  Je bedoelt de moslimman, @Karl Kraut. Vrouwenbesnijdenis is een achterlijke Afrikaanse niet-islamitische traditie. Mannenbesnijdenis is een achterlijke joods-islamitische-amerikaanse traditie.

 21. 42

  @41 “Mannenbesnijdenis is een achterlijke joods-islamitische-amerikaanse traditie.”
  Oud-Egyptische traditie…
  In Amerika bestaat het pas zo’n 111 jaar.

  En wat is achterlijk.. Je huid doorprikken voor oorbellen?

 22. 43

  @41; die Afrikaanse traditie is wel geadopteerd door grote delen van de islamitische wereld en wordt daar als sunna gezien, dwz. conform de praktijk van de profeet en zijn volgelingen. Meisjesbesnijdenis is volgens mensenrechtenorganisaties dan ook wijdverbreid in Egypte en grote delen van het Midden-Oosten; tot aan Koerdistan aan toe, meen ik.

  Het duikt inmiddels zelfs op in Indonesië onder fundamentalistische groepen – die dan weer in de leer zijn gegaan bij wahhabitische sjeiks in Arabirië.

  Maar goed, dat de xenofoobjes er ineens vrouwenbesnijdenis en gedwongen uithuwelijking bij slepen, dat is allemaal een uitvlucht om maar aan het punt te ontsnappen dat deze poster maakt, namelijk dat de symbolen van verschillende religies cultureel uitwisselbaar zijn. Het heeft dus geen zin om te hakken op hoofddoekjes omdat die uitheems en vreemdsoortig zijn, want het nonnenhabijt, dat al zeker vijfhonderd jaar een herkenbaar symbool binnen onze cultuur is, heeft dezelfde functie.

 23. 44

  42 @T, mannenbesnijdenis gebeurt wereldwijd (oa in Australië) en stamt waarschijnlijk al uit de prehistorie. Mijn punt is dat besnijdenis(m/v) niet iets exclusief uit de islam is, en dat de islamcritici die dit verschijnsel ter sprake brengen zich automatisch classificeren als zijnde onwetend, zo niet xenofoob. Verder wat @Prediker zegt.

  /Ik ben principi&eumlel tegen kinderbesnijdenis(m/v). Dat gaat nog leuk worden als de PVV voorstelt om het te verbieden.

 24. 45

  @44 Ah, dan heb ik u niet helemaal begrepen.

  Overigens ben ik principieel tegen het blonderen van haar. Een echte Hollandse kerel laat gewoon z’n haar voor wat het is.