1. 1

  Die veteranen moeten als knokploeg toch niet al te serieus meer genomen worden lijkt me. De oorlog in Rhodesie was in 1979 afgelopen, dus op zijn best hebben we het over late veertigers en vijftigers.

 2. 2

  ja een paar jaar terug waren ze nog wel mans genoeg om blanke boeren uit hun huizen te jagen.

  Maar vaak genoeg hebben de lafaards hun agressie op de dieren van de blanke boeren gebotvierd:

 3. 4

  Ik ontdek trouwens net dat Ian Smith, premier van Rhodesie gedurende het bestaan van dat land, afgelopen 20 november is overleden. Hij zal dus hoe dan ook het afgeven van de macht door zijn vroegere tegenstander niet meer meemaken.

 4. 5

  @Bismarck#1
  Late veertigers of vijftigers behoren meestal nou net tot de groep die wil heersen of aan heersen toe is.

  Maar hoe dan ook: Mugabe gaat, het is tijd.

 5. 6

  @5: Ik zei ook op zijn best… Gegeven dat Mugabe’s ZANU al vanaf 1965 vechtte tegen Smith, zulen de echte veteranen al zestigers zijn.

  Verder gaat het hier niet om het heersen, maar om het knokploegen. In een land waar de gemiddelde levensverwachting nog geen 40 is, lijken me dat toch wel heel bejaarde knokploegen.

 6. 7

  Maar Bismarck, je hebt toch niet gemist dat een paar jaar terug die veteranen een geweldadige rol speelden bij landonteigening. En zelfs gisteren nog werd op het NOS journaal gerept van veteranen die hardhandig orde op zaken kom zetten.

  Zolang het gen hoogbejaarde mannen zijn maakt hun leeftijd niet zoveel uit en ze zullen ongewtijfeld backup krijgen van wat jongere types. Maar de crux zit hem dat ze zich verenigen in knokploegen. Zelfs ik: jonge man in de kracht van zijn leven zou mijn leven niet zeker zijn als zo’n groepje van agressieve zestigers op mij afkomt met stokken en messen.

 7. 8

  @7: Dat bedoel ik. Die “veteranen” mag met een korrel zout genomen worden. Dat zijn geen oorlogsveteranen (daarvan zijn verreweg de meesten dood of kreupel), dat zijn nieuwe knokploegen, veel later door Mugabe geformeerd.

  Leeftijd maakt trouwens echt wel heel veel uit als je het over knokploegen hebt. Jij (ik ook)als “jonge man in de kracht van zijn leven” bent al lang over je top heen als het daarop aankomt. Voor knokploegen moet je jonge twintigers (of liever nog tieners) hebben, die nog geen pijn of angst voelen, zonder sleet of vet op de spieren en zonder kinderen thuis, waar ze zich van moeten afvragen, wat nu als papa niet meer thuis komt?

 8. 10

  Het lijkt er op dat Mugabe ondanks een electoraal verlies toch aan de macht wil blijven…. een vrschijnsel dat vaker voorkomt bij overmatig bejaarde dorpstirannen.

 9. 11

  @9: Kop op, twas niet persoonlijk bedoeld en tis alleen maar je fysieke (en sexuele top). De Financiele en sociaal-economische top moet nog lange komen, zoals #5 al aangeeft.

 10. 13

  At Bismarck je haalt begrippen sexual prime and performance ietwat door elkaar :P

  Prime rond de 20, performance 40/50/60…dus wanhoop niet.

 11. 17

  De US State Department, evenals Londen, is zich bewust van de enorme mineralen en andere rijkdommen van Zimbabwe.Zij stelt in een recent rapport over Zimbabwe.Zimbabwe is begiftigd met een rijke minerale hulpbronnen.Export van goud, asbest, chroom, kolen, platina, nikkel en koper zou kunnen leiden tot een economisch herstel een dag … Het land is rijkelijk bedeeld met kolen-bed methaangas dat is nog kunnen worden benut.Mugabe was vriend van Engeland, tot op het moment dat England gaan niet meer zo maar boerderijen gratis van Zimbabwe krijgen.