Zijne Betrokkenheid

Elio Di Rupo
De persoon hierboven is de Minister-President van Wallonië. Elio Di rupo. Niet onbekend is dat hij van Italiaanse afkomst is, ondertussen behoorlijk Nederlands praat, een soort van kans maakt om de volgende Belgische Eerste Minister te worden, en uitgesproken homosexueel is.
Wat bezielt de mens om zo te poseren? Een ronduit prachtige Oxfam België – Fairtradecampagne. En niet enkel de Waalse premier, maar ook de grote baas doet mee, samen met tal van Stevaerts, Roos Van Ackers, Tom Barmannen, Toots Tielemansen, etc …

Wat denkt u, zou Balkenende I, II, III, IV, V of VI ook zoiets doen? En zoja, in welke pose?

 1. 2

  Geweldige campagne, idd.

  Ik ben alleen bang dat in NL types a ALi B. en Bonny St.Clair voor dit soort zaken gevraagd zouden worden.

  Of anders Sophie Herbrands met een lijntje coke om fair trade voor de Colombiaanse boeren te eisen.

  Wie is trouwens Dina Tersago, als ik vragen mag?

 2. 3

  Balkenende kan ik me alleen in deze pose voorstellen met betrekking tot fair trade…

  [img]http://www.jamaicajim.com/h3-2003/resort/images/moon.jpg[/img]

 3. 4

  Vragen is één ding, ja als antwoord krijgen nog een andere.
  Denken jullie dat de pliekers ja zouden zeggen?

  Tersago: sympathieke ex-miss België, strekenloos, goed in het vlees en haar vel. Telnummer ook?

 4. 6

  Ik zie Bos nog niet zo gauw een bh onder z’n overhemd dragen. Hij mag dan, in principe, geen stropdas dragen, maar dat gaat ‘m iets te ver vermoedelijk.

  Rouvoet daarentegen…

 5. 15

  Fair trade moet ik onwillekeurig toch aan een standje 69 denken, maar er zijn genoeg politici die voor een dergelijke campagne niet in aanmerking komen.

 6. 16

  Ik vind Elio toch wel oke voor een Waal hoor! Lijkt me ergens wel goed als hij premier wordt, ongeacht of hij nu wel of niet homo is (hoe zit dat met Guy trouwens?). Vraag is alleen of de vlaamse meerderheid een francofoon wil accepteren, zelfs al spreekt hij wel nederlands.

 7. 17

  Diens enige kans is derde hond zijn, wanneer na 5 maanden gebakkelei Leterme noch Verhofstadt elkaar de eer niet gunnen.
  Het rare is dat Leterme (Gristenhond, overigens), als veel rabiatere Francofonenhater overkomt dan Elio.

  Ik schat z’n kans op 5%.

 8. 20

  Dat is eigenlijk jammer. Ik vind het wel vreemd dat het zo vanzelfsprekend is dat de vlamigen de premier leveren, omdat er in Belgie net even 10% meer vlamingen dan walen zijn.

 9. 21

  Alles hangt af van de uitslag (vrijwel zeker tripartite) maar ook in scenario 17 zal Vande Lanotte eerder premier worden dan Di Rupo. Kwestie van wie meer aanvaardbaar is voor velen en wie minder.

 10. 22

  Elio zal geen eerste-minister worden omdat hij dan een veel te hoge prijs zal betalen tijdens de regeringsformatie. De huidige paarse regering zal er wel alles aan doen om Leterme en co(N-VA) buiten de regering te houden. Nar alle waarschijnlijkheid worden de Socialisten de grootste fractie en zou Vandelanotte wel eens premier kunnen worden. De verhouding Vlaams- Waals is 60-40 maar in de regering hebben beide gemeenschappen evenveel vertegenwoordigers.
  Naast federaal zijn er natuurlijk ook nog 3 gewestregeringen die elk op gelijk niveau staan wat de zaken er niet gemakkelijker op maakt. Messchien eens http://www.krantenkoppen.be opzoeken en Belgie beter leren begrijpen.
  Guy is wel degelijk hetero, gehuwd en vader van 2.
  Dina Tersago is een ex-miss Belgie.