1. 1

  Tip 1) Haal uw geld direct van de bank.

  FAIL.

  Dus dat je je geld bij de hand hebt, maar je kunt er nog geen droog brood van kopen is zeker niet relevant?

 2. 7

  Deze tips geven goed weer wat de mensen (die het nog kunnen) in België momenteel doen ..
  Geld afhalen en in vastgoed ‘steken’.
  De rush naar goud, is ook al een tijdje bezig.
  Gelukkig is het wantrouwe tussen de mensen er nog niet ..

 3. 8

  Die rush naar goud zie ik de laatste tijd eigenlijk niet zo. Ik ben er sedert de recente crisis echt los is gegaan in ieder geval nog niet bepaald rijk van geworden… Het is wellicht eerder zo dat er een kleine vlucht uit goud is door de mensen die een elders geld verloren zijn.

  Voorheen was het ook zo dat goud steeg als de dollar daalde, maar vreemd genoeg wordt de dollar door de crisis alleen maar meer waard, ondanks de inflatie die al die geldinjecties met zich mee moeten brengen. Renteveranderingen hebben nu ineens ook niet meer het effect op de goudprijs dat ze eerder wel hadden. Het lijkt er ook op dat de dollar er aanmerkelijk beter voor staat dan de euro… Dow Jones idem dito… de dag dat de dollar valt was wellicht iets voorbarig, misschien komt er wel een dag dat het grootste monetaire experiment aller tijden, de euro, omdondert.

  Ik volg het in ieder geval niet meer. Wijsheden van een paar weken terug lijken in ieder geval al lang en breed achterhaald.

 4. 9

  @ZMC Ik las recent toch, dat de goudprijs gestegen is …
  Maar met uw volgende stelling ben ik het volledig eens:
  Wijsheden van een paar weken terug lijken in ieder geval al lang en breed achterhaald.

 5. 10

  @Popeye, #9: De goudprijs is vlak voor de crisis losbarstte even met dik 10% gestegen, maar dat sinds het laatste hoofdstuk van de crisis begon alleen maar weer ingezakt. Van een structurele stijging van de goudprijs, zoals de afgelopen jaren in het najaar normaal was (omdat ze in India dan helemaal losgaan met sieraden maken) is dit jaar ook geen sprake; ik zie eerder een afvlakking van de stijging dan een toename.

 6. 11

  @3: Partij onzin? Als je die adviezen in 1923 niet had opgevolgd in Duitsland, was je hele kapitaal weggesmolten.

  Ook mijn ouders weten: Banken kunnen failliet (was nog geen eeuw geleden ook heel gewoon) en land houdt altijd waarde.