Zeno van Elea – 2500 jaar

2005 is een bijzonder jaar, geen goed jaar voor de reele inkomensverschillen volgens Wellink, maar de pensioenen komen helemaal in orde, reken maar uit. Het is ook 2500 jaar geleden dat Zeno van Elea (495-435 BCE) werd geboren. Speciaal voor Wellink en alle andere PvdA’ers komt ie nog een keer dan, na 2500 jaar:

Achilles en de schildpad
Achilles rent 10 keer sneller dan een schildpad. Als de schildpad echter 100 meter voorsprong heeft bij de start, zal Achilles de schildpad nooit kunnen inhalen.

Link:
Wikipedia: Zeno of Elea
Zeno of Elea
Euclid – Elements
Telegraaf: Wellink – consument moet wakker worden

 1. 3

  Wellink niet, Willink wel, je hebt helemaal gelijk, al valt de hele sociaal-democratische verwijzing van de post nu in het water, blijft over Zeno van Elea’s verjaarjaar.

 2. 8

  in 2003 is een jonge groningse filosoof (p.s. hasper) gepromoveerd op de paradoxen van zeno.
  Ik heb een jaar geleden een lezing van hem bijgewoond. Hoj beweerd dat de paradoxen nog altijd niet goed zijn opgelost. Hiermee had de grote meerderheid van de aanwezigen toch wel moeite. Het heeft te maken met de wijze waarop je de faktor tijd gebruikt.

  elea is de laatste jaren bijna geheel blootgelegd. er waren (afgelopen september) meer hagedissen dan touristen aanwezig, groot verschil met pompe

 3. 9

  @Caprio

  Ik snap het nog steeds niet. Gebrekkige intelligentie mijnerzijds of iets heel vergezochts jouwerzijds?

  @Sandro Is daar iets over terug te vinden, online, bedoel ik? Ik kan me de moeite van die meerderheid best voorstellen namelijk.