1. 1

  “Hier zit een luchtje aan, weet alleen niet welke.”
  [/quote]

  *zucht*

  A Dutch court approved a request by the Russian bankruptcy administrator, Eduard K. Rebgun, to represent Yukos in court in the Netherlands. While most of Yukos’s assets have been unraveled and sold at auction, a company bank account in the Netherlands holding about $1 billion from the sale of a Lithuanian refinery is still in dispute.


  [NY Times, 25 mei jl.]

  Zaak dus om Rebgun de voet dwars te zetten. Dat je voor dat geld gezaghebbende Clingendaelers als Huijskens en Istha kunt inhuren, lijkt mij duidelijk. Schoorsteen van het oud-zuid-pandje moet immers ook roken.

  (5 minuten onderzoek, 10 minuten optypen)

 2. 2

  Enige verduidelijking (10 min is net te kort):

  Minister Van der hoeven zei na haar bezoekje aan Moskou van laatst, alle begrip te hebben voor de nationalistiepolitiek van energierbronnen zoals Rusland die heeft, ongeveer zoals de NLse staat dat heeft gedaan met Slochteren. (Ik parafraseer even, was een radio-interview, geen link.)

 3. 3

  Kijk zutman, dat is nou de kracht van Web2.0. Zelf te weinig tijd hebben (alleen snel de NL kranten gecheckt) en dan leunen op de community. Altijd wel iemand die op een bepaald vlak beter/sneller zijn/haar weg kan vinden. Waarvan acte.
  En als resultaat is de lezer toch weer net iets meer geïnformeerd.

 4. 7

  Dus het omvallende Yukos probeerde nog wat geld te parkeren in diverse buitenlanden en de nieuwe eigenaar wat het omvalsel wil dat nu terughalen.

  En waarom zouden we dat niet goed mogen vinden?