1. 6

  Maar lees vooral ook eens wat er niet door de vrt wordt bekend gemaakt. Het doet geen pijn en geeft een vollediger beeld.

 2. 8

  Niet door *vrt* bekendgemaakt, om precies te zijn. Ik vind meestal wat meer achtergrond op het web, soms ook bij regionale of commerciële tv zenders.

  Voorbeeld: één van de drie recente ‘reeks’ van racistische incidenten was een vlaming die een kongolees (die hem al dan niet uitdaagde) bij een tankstation in mekaar timmerde, blijkt van Turkse origine te zijn. Dit is door de traditionele media nagenoeg doodgezwegen, werpt echter een duidelijk ander licht op de zaak en stelt de vraag aan de kaak hoe het zit met racisme tussen allochtonen / asielzoekers onderling.
  Maatschappelijk relevant? Niet voor de vrt, zeker niet zo dicht bij de -slik- verkiezingen.
  http://site.kifkif.be/forum/showthread.php?t=2498
  http://forum.politics.be/showthread.php?s=d7d5cfdec49c6c63c048e9180df51d38&t=50437

 3. 9

  Terug on topic, sort van. Een illustratie van een gedraaid tijdsgewricht want “het” was eerst:

  From me to you.

  if there’s anything that you want
  If there’s anything I can do
  Just call on me and I’ll send it along
  With love, from me to you

  I’ve got everything that you want
  Like a heart that’s oh so true
  Just call on me and I’ll send it along
  With love, from me to you

  *damned hippies*

  De kleuren van bovenstaande verbeeltenis zijn prachtig!

 4. 10

  Voor ik in het woud ga eten enzo.

  De pre-click afbeelding riep iets onbestembaars in me op en nu weet ik wat het is. Begin van 2001 film treedt de beschaving in door met een botje elkaars hersens in te gaan slaan. Bebloed botje wordt omhoog gegooid en veranderd in een ruimtevaartuig.

  [URL=http://img55.imageshack.us/my.php?image=bone8ac.jpg][IMG]http://img55.imageshack.us/img55/6754/bone8ac.th.jpg[/IMG]

 5. 11

  @#10: ik moest ook denken aan een tapijt waar al zeer veel is onder geveegd.

  Check zeker Tom Lanoye in De Standaard van vandaag. Indien niet vlot via het web te vinden, of dra in een Kaddisj stuk via http://www.lanoye.be, dan probeer ik z’n uitspraken nog wel te posten.

  @#8: die lees ik ook. Behalve KifKif (waar het AEL acties aankondigde) ook kranten en zo. Maar die twee dingen van VRT zijn wat ik kwijt wou. Er staat ook nergens dat ik die bronnen niet raadpleeg. You can’t judge a book by looking at its cover, hoe vaak moeten we dat plaatje nog draaien ?

  Voor het overige heb ik zéér veel bedenkingen bij de kwaliteit van zgn. duidingsprogramma’s als “De Zevende Dag”, “Terzake”, “Morgen Beter” en “Koppen”. De redacties van die programma’s zijn vaak beginnende twintigers die nauwelijks worden gecoacht door hun senior redacteurs of hoofdredacteurs.

  En toch vind ik uw insinuatie “VRT & verkiezingen” niet

  Los daarvan kan je je de bedenking maken : wanneer moet een hoofdredacteur die een opiniërend stuk schrijft over hoe een minister ontslag zou moeten nemen… wanneer moet die ’s zelf de eer aan zichzelf houden ?

  Of bijvoorbeeld : deze tekening van Crachàt verwijst naar “Taxi Driver”. Nogal ’n evidente referentie, cf. afscheren haar. Desondanks : niets over teruggevonden in de media so far. Wel veel gezwam over “gothic”, gebaseerd op een of twee getuigenissen. Net zoals na “de moord op Joe”, en zoals zo heel heel vaak, praten de media elkaar na, enz. enz.

  Soit ‘nuff said.

 6. 14

  Iedereen zijn mening, zo hoort dat ook.
  Het debat is eeuwigdurend, en voor de mogelijke racistische brandstichting die je aanhaalt zou ik weer kunnen aanvoeren dat vannacht een drietal molotovs op een politiekantoor te antwerpen zijn gekeild. Misschien niet racisitisch, toch ook niet echt goede burgerzin. Tit for tat, maar wat bereiken we ermee?

  Mijn punt is dat als ik KifKif, De Morgen, De Standaard, De Telegraaf, etc.. koop of lees weet ik van te voren in wat voor strekking de stukken of comments zullen geschreven zijn. En als ik daar niet tegen kan dan moet ik dat maar laten.

  Maar als een staatsomroep in zijn journaal -dus niet in zijn opinieprogramma’s- zo begint te schuimbekken dat Goths plots facisten zijn, en gebeurtenissen enkel rapporteerd als het hun politieke agenda uitkomt, lijkt me dat gevaarlijker voor de democratie en de samenleving dat alles wat een (extreem)rechtse mongool kan teweegbrengen.

  En helaas is het zo dat (nog) niet veel mensen de moeite doen om zelf op zoek te gaan naar info om hun meningen op te baseren.
  Maar er is hoop; als ik zie wat mijn 8jarig neefje al kan vinden op het net .. ;-)

 7. 15

  Eh, #14, wat is volgens u het verband tussen Heule en die Molotovs op het Kiel (die allicht meer te maken hebben met die verdronken jongen dan met de brandstichting in West-Vlaanderen) ? Valt er iets aan te voeren tegen informatie die wordt aangehaald ? Ik vind uw formulering (“aanvoeren”) een beetje raar. En in elk geval onzorgvuldig. Waar u onlangs Crachàt ten onrechte in een hokje duwde, lijkt u nu te insinueren dat ik dat geval van Heule aanhaalde met meer reden dan enkel signaleren dat dat ook recent is gebeurd.

  Soit. Tit for tat, oog om oog, enz. = nooit goed. Polariseren is nooit goed, inderdaad.

  In grote lijnen denk ik dat wij op dezelfde golflengte zitten. Veel woorden moeten we aan onze posts in feite niet aan vuilmaken.

  En toch… U hebt al een paar keer gealludeerd op “een politieke agenda” van de VRT. Ik denk dat u ons een plezier zou doen als u die woorden zou willen illustreren, of preciseren.

  Persoonlijk ben ik het niet eens met uw “hun politieke agenda”. Mijn aanvoelen is dat het wellicht meer te maken heeft met de marketingdoelstelling van de VRT om “marktleider nieuws” te zijn, en dus met de druk van kijkcijfers en verkoop in medialand, en dat dan gekoppeld aan een gebrek aan visie of talent of overzicht, of zelfs luiheid. Maar een echte agenda ?

  Desondanks ben ik het wel met u eens dat de berichtgeving van media bij momenten voorspelbaar is, en dat die op onze openbare omroep (ik gebruik beladen en verwarring stichtende woorden als ‘natie’ en ‘staat’ en ook ‘god’ alleen wanneer dat echt nodig is) soms irritant beperkt is, ja zelfs kortzichtig. En ja, ik heb Bracke, Cools & anderen ook al ’s verdacht van politieke vooringenomenheid. En toch probeer ik media open te blijven benaderen, geval per geval zoals Crachàt elders schreef.

  Vergeef me als ik me vergis, maar ik proef toch een zeker fatalisme tegenover de media in uw “van tevoren”. Ik vind uw woorden iets te drastisch, ja haast vooringenomen. Zie ook Crachàts “vooroordelen (sic)”.

  En dus zou ik u willen aanraden om uw woorden te nuanceren of hard te maken, en ’s te testen welke kritiek u op uw argumenten krijgt. Want voorlopig vind ik wat ik van u lees als reactie op de posts van Crachàt of op wat u op de VRT meent waar te nemen meer getuigen van felheid dan van nuance.

  U zou ook kunnen overwegen om behalve op deze site te protesteren tegen wat u stoort aan die berichtgeving op de VRT, ook Belgische fora op te zoeken – op de manier die u het meest geschikt lijkt. Misschien deed u dat al.

  Bv. rechtstreeks, via geschillencommissies (of hoe ze nu noemen, zie anders http://www.vlaamscommissariaatmedia.be/vcm-media.asp), door journalisten erover aan te spreken of te beïnvloeden, door een open brief te schrijven naar De Journalist of naar een dagblad, enz. Al naar gelang uw “goesting” en uw talent. Het lijkt me alleszins het overwegen waard. U krijgt ofwel (gedeeltelijk) gelijk, ofwel krijgt u argumenten waar u uit leert. Zie ook uw plaatsen van de verkiezingen in de zomer in plaats van in de herfst.

  Of anders : even afwachten wat de uitspraken van mensen als Tom Lanoye of Tom Naegels losmaken… want hun kritiek was toch wel in grote mate op de VRT gericht, heb ik het gevoel.

 8. 16

  Op zoek gaan? Zegt hij die niet het instict heeft om bij het eerste nieuws van die killer te vermoeden dat het om racisme gaat? Die uren erna nog zegt dat ‘het niet zeker is’?

  het is mooi hoor. Twee meningen aan weerszijden.
  Maar die van mij, heidekonijn, diens wereldbeeld, heidekonijn, die heeft het beste voor met iedereen. Die wil oplossingen.
  Die van u, heidekonijn, die wil het beste voor een gedeelte. Die wil oplossingen die niet voor iedereen de beste zijn, heidekonijn.
  En dat maakt mening hebben niet gratuit.
  Dat maakt van jou een snebberende antipode, waar het soms vermoeiend antwoorden op is.
  Bestaat er een Godwins law, die het soort jennerige ‘als jij wit zegt zeg ik lekker zwart of omgekeerd want ik ben best wel belangrijk want ik heb een meeeening’ kan afbreken?
  Bij deze: graag.

  (o ja, niet persoonlijk bedoeld hoor heidekonijn, ik zie gewoon de zin niet meer in van dit soort kul)

 9. 17

  Aanvulling bij #15: met “beïnvloeden” bedoelde ik eigenlijk : aansporen om erover te schrijven of er een topic van te maken. (Er zijn de voorbije maanden overigens verschillende brieven & open brieven geschreven over de berichtgeving op de VRT, o.a. van een VRT-journalist zelf.)

  ((Daarnaast las ik hier vrijdag ergens een heel geinige link naar een pagina op een of andere Panzerfaust site… waar o waar ook weer aub ?))

 10. 18

  “…Crachàt ten onrechte in een hokje duwde” ..muh? Ik wist niet eens dat ik dat kon, laat staan dat ik het dan ook nog gedaan heb. Alleszins was het niet zo bedoeld. ‘S mans reactie lezende ben ik blijkbaar wel ergens op gaan staan. Sorry bij deze. En ook jou Snaporaz wou ik nergens van beschuldigen.
  Wat die VRT gekleurdheid betreft: rechtse lui als Coveliers, De decker en alles wat VB’t met schuim op de lippen ondervragen of gewoon uit de studio weren, maar socialistisch wunderkind Vd Bossche een tweede kans geven om een interview op te nemen als ze het verknoeit, is dat niet vooringenomen -zelfs voor een opinieprogramma?
  Maar goed, mea culpa, ik zie de huidige westeuropese samenleving inderdaad nogal fatalistisch (zonder daarvoor naar de wapenhandelaar te stappen) en ik zou dit idd beter op een goed Belgisch blog typen, alleen heb ik er nog geen gevonden.
  Zal nu maar ophouden voordat de stoppen helemaal doorslaan bij sommigen.

 11. 19

  Zondag, ondergaande zon en stemmig gemoed. Zojuist een bijzondere ervaring gehad met een groep van 18 personen waarin 14 nationaliteiten (spuugt tussen twee vingers) en dat is (MIJN) wereldbeeld.., heel gewoon hier..maar enfin..Hombre (Zwitserland Steent) , tell over uw beeld van hierboven Aub.