1. 1

  wat verwarrend. Als er op staat Made in Palestine zou ik denken dat het gemaakt is door Palestijnen. Maar in dit geval is het dan juist gemaakt door Israelische kolonisten. Dat ze af willen van het label Made in Israel kan ik begrijpen.

  Maar er staat in het artikel dat het gaat om ‘Occupied Palestinian Territory labels on imported goods from Jewish settlements.’ dat is al weer wat informatiever dan slechts Made in Palestine. Is er ergens een foto van die labels?

 2. 3

  Prima actie, lef van Zuid Afrika. In europa lopen en liepen verschillende procedures en acties om eerlijke etiketvermeldingen af te dwingen. Vooralnog niet veel resultaat. Bovenstaand geldt overigens niet alleen voor dode zee consmetica, maar m.n. Ook voor fruit, groente, aardappelen…
  Ik las ook nog ergens dat de vermelding made in Israel voor dat land erg belangrijk is vanwege gunstige invoertarieven naar de EU.

 3. 4

  LOOOOOL! Nou dat is trollen!

  Wel lef van een landje dat vroeger als een schoothondje achter Israël aanliep en andersom.

  Maar ook wel wat kinderachtig hoor hehe. Landen horen niet te trollen.

 4. 5

  Inderdaad misleidende/verwarrende kop hier op sargasso.
  “South Africa’s cabinet has said it had approved the placing of Occupied Palestinian Territory labels on imported goods from Jewish settlements.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren