Zeer ongebruikelijk: straalstroom steekt evenaar over

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zeer ongebruikelijk: straalstroom steekt evenaar over. Zuidelijke winter en noordelijk zomer worden door elkaar gegooid…
jetstream

Update: Niet zo ongebruikelijk, blijkt

Open artikel

Reacties (20)

#1 Qupocual

We’re fucked…

#2 Hans Verbeek

Interessant. Maar ongebruikelijk?
Misschien gebeurt dit wel veel vaker, maar is het tot nu toe niet opgevallen.
Misschien is het een artefact van de techniek waarmee de satellietdata worden vertaald naar gekleurde animatiefilmpjes.

Het interessantste aan het berichtje is misschien wel de smeekbede om geld.

Please consider a donation to support my work and videos at my easy to use, Donate Button here, using PayPal.

Steeds vaker worden natuurverschijnselen aangegrepen om te gaan bedelen om geld.

#3 JANC

@2: Ah, meteen de boodschapper en daarmee de boodschap verdacht maken.

#4 Hans Custers

Een beetje scepsis lijkt me hier wel op zijn plaats. Robert Scribbler, waar dit verhaal begonnen is, heeft de reputatie dat hij nogal snel grote rampspoed en ellende meent te zien. Paul Beckwith kende ik nog niet, maar die wekt ook een beetje die indruk. Voorlopig zijn dit bij mijn weten de enige twee die uitpakken met dit verhaal.

Beckwith heeft ondertussen zijn “unprecedented” teruggenomen. De afgelopen jaren is dit ook al een paar keer voorgekomen. De drukte zou wel eens behoorlijk overdreven kunnen zijn. Eerst maar eens afwachten of meteorologische of andere wetenschappelijke instituten dit een nieuwswaardig feit vinden.

#5 JANC

@4: Dat is iets anders: Gezonde scepsis is goed. Alleen moet je dat naar mijn mening niet doen door op de boodschapper te spelen, maar op de boodschap. Als je kan laten zien dat die straalstroom vaker de evenaar over heeft gestoken, dan is dat toch een veel sterker argument?

#6 Frank789

@5: Als een bericht enkel en alleen afkomstig is van iemand met een bedenkelijke reputatie, geen bevestiging van de gebruikelijke experts, noch debunked door de gebruikelijke sceptici, dan mag je mijns inziens op de aard van de boodschapper wijzen. Niet iedereen weet immers de weg naar de data om te bewijzen dat het fenomeen wel of niet eerder plaatsvond.

Als Coen Vermeeren het bericht had uitgebracht had ik het absoluut niet eerder geplaatst dan dat Neil DeGrasse Tyson het persoonlijk aan mij bevestigd had.

#7 Hans Verbeek

@3: vind jij het verdacht als iemand om een donatie vraagt?
Ik vind het onnodig en een beetje zielig.
Mijn favoriete citaat uit “Alleen op de wereld”:

Als ik gedurfd had, zou ik om een bord soep gevraagd hebben, maar Vitalis had mij niet geleerd te bedelen en ook had de natuur mij niet tot een bedelaar geschapen; liever zou ik van honger omgekomen zijn dan mijn honger bekend te hebben. Waarom, dat weet ik zelf niet; misschien omdat ik nooit om iets heb willen vragen, wat ik niet terug heb kunnen geven.

#8 JANC

@6: Het komt niet enkel van een persoon, als ik dit bericht zo zie (drie links, twee personen). Bovendien blijf ik van mening dat het gevaarlijk is wat je schrijft. Job Cohen werd heel vaak neergezet als een slappe theedrinkende handjesschudder. Moet ik dan op de man zijn reputatie afgaan? Dus puur op reputatie van de auteur iets afdoen vind ik simpelweg fout.

#9 JANC

@7: Je reageert notabene op een site waar ook om donaties wordt gevraagd!
Neen: Ik vind het niet verdacht als iemand om donatie vraagt. Ik vind het Rode Kruis of de Kankerstichting bijvoorbeeld niet verdacht. Het is een fout argument.

#10 Frank789

@8: Ik schreef helemaal niet “afdoen”, dat maak jij er van.
Ik schreef “niet eerder plaatsen dan…”. Vertaald: eerst onderzoek doen of wachten tot capabele mensen het bevestigen/ontkrachten.

Je vergelijking met Cohen gaat ook mank, dat gaat over (politieke) meningsverschillen, niet over het aantoonbaar uitkramen van onzin en verdraaiingen zoals bij Vermeeren.

#11 Hans Verbeek

@9: dus wat ik in #2 schrijf, vind je ook geen verdachtmaking.

#12 Steeph

Het woord “ongebruikelijk” in de kop was door mij met opzet zo gekozen.

#14 Qupocual

Oh gelukkig maar.

We’re unfucked.

#15 Herman Vruggink

Je moet wat doen om aandacht te trekken: De NRC komt met boer Harms http://www.nrc.nl/next/2016/06/29/als-onze-oogst-mislukt-hoort-u-te-schrikken-2963852
sceptici met de komende ijstijd:
http://notrickszone.com/2016/06/29/u-turn-scientists-at-pik-potsdam-institute-now-warn-of-a-mini-ice-age/#sthash.4qYpkzNO.1IEePecL.dpbs
En in komkommertijd verzinnen we op de totale ineenstorting van Antarctica of een allesverwoestende … ehhh uhhhmm straaljetstroom? in een week tijd het liefst… En na Brexit en het EK wordt het helemaal saai. Tijd voor …..vakantie!

#16 beugwant

Kunnen we Schrödingers migrant nog ergens de schuld van geven?

#17 Bismarck

@15: Wat voor sceptici zijn dat, die klakkeloos een Duits boulevardblaadje napraten? Komt op mij iig. niet erg sceptisch over.

#18 Raymond Horstman

Nu weten we tenminste waar we dat rare zomerweer aan te danken hebben. Nu nog een plan opstellen om de Jetstream weer op zijn goede plek te krijgen. Iemand met een goed idee?

#19 Hans Verbeek

@18: Miljoenen tonnen olivijn tot gruis vermalen en uitstrooien? Of zoals Jan Paul van Soest voorstelt:

netto-verwijdering van CO2 uit de atmosfeer. De vermoedelijk beste route daarvoor is teelt van een grote hoeveelheid biomassa, waarvan de CO2 bij inzet in de energievoorziening wordt verwijderd en onder de grond wordt gestopt.

#20 Krekel

@18: Build a wall. A huuuge, beautiful wall.

(And make Mexico pay for it.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*