Witte Huis: VN-steun voor Israël herzien

NIEUWS - Tijdens zijn verkiezingscampagne nam de Israëlische premier Benjamin Netanyahu openlijk afstand van een tweestatenoplossing, die retoriek lijkt hem nu duur te komen staan.

Een woordvoerder van het Witte Huis heeft donderdag gezegd dat Netanyahu’s uitspraken het beleid van de VS ondermijnen, dat immers gebaseerd is op een tweestatenoplossing, en gaat de VS zijn voordien bijna vanzelfsprekende steun voor Israël binnen de Verenigde Naties herzien:

Now our ally in these talks has said that they are no longer committed to that solution. That means we need to re-evaluate our position in this matter, and that is what we will do moving forward.

Open waanlink

  1. 2

    @1: Het lijkt inderdaad een soort breekpunt voor velen in het westen te zijn, uit de VS en ook het VK horen we nu praktisch voor het eerst (officiële) kritische noten.

    En zie ook deze verandering van gedachten. Amerikaanse professor en filosoof, Joods en zijn hele leven lang zionist, interpreteert de verkiezingsuitslag als een massale Israëlische afwijzing van het vredesproces.

    TWO-THIRDS of the Jewish vote essentially said, “We are happy to end the peace process and instead rule over millions of Palestinians indefinitely; we are happy to have them have no vote, ever, either in their own state or in ours.” […]
    It breaks my heart to say this, but today I don’t feel I can call myself a Zionist any longer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren