1. 2

  Kok mag dan niet meer de grote linkse voorman zijn, maar gek is hij niet. De stelling dat op het vlak van de Europese eenwording de gedoogconstructie gaat wringen en kraken lijkt mij moeilijk te weerspreken.
  Voor links is het al tamelijk vreselijk om rechts gedwongen in het zadel te moeten houden. Die ene stem, die de vaders van deze coalitie zo geweldig vonden, valt vandaag of morgen door autonoom denken uit de boot.

 2. 6

  Een beetje moe wordt ik van zogenaamde deskundigen als Onno Ruding, Willem Vermeent en Hans Hoogervorst die te pas en te onpas weer op de nationale radio of tv zijn te horen of te zien en weer in de herhaling vervallen.

  Onno Ruding bijvoorbeeld zegt onomwonden dat hij als minister in de jaren tachtig bezig was met privatiseringen en ander neo-liberaal beleid. En dat was goed. Ja ja.

  De jaren tachtig zaten we in een recessie, en net zoals op dit moment wordt weer door een rechtse regering de teugels aangehaald. De man met de pet mag het bezuren.

 3. 7

  De gedoogcoalitie is niets anders dan een kabinet waar een bepaalde partij, voor de achterban van vooral het CDA geen deel van mocht uitmaken. Zij gaan de rit echt wel uitzitten en spelen hun spelletje. Stelletje naievelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren