Willem van Oranje was moslim

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Willem van Oranje was moslim

Niet te geloven dat zichzelf serieus nemende media zomaar artikelen van het satirische De Speld overnemen…

0

Reacties (48)

#1 basszje

haha, dat zegt weldegelijk alles over het AD, die zuigen we meer uit de duim.

#2 Sytz

Ik heb Geert gemaild, en hij gaat er wat aan doen!

#3 Niehielist

Onder het mom van satire is dit gewoon een stukje geschiedvervalsing met de bedoeling Nederland klaar te stomen voor een totale Islamisering.
Er zijn nl altijd mensen die deze leugen wel mgeloven of die niet hebben mee gekregen dat het satire is.
Kijk maar eens op websites als Maroc.nl, Maghreb.nl enz enz.

#4 Joost

Zucht…

#5 Sytz

@3: Ik zou een eenmansfractie beginnen, tijd voor een fris geluid in Den Haag :-)

#6 Anne

Stop Satire!

#7 pedro

@6: alleen linkse satire is een probleem voor niehielist. Rechtse satire is wel geoorloofd. “En wat betreft moraal van GeenStijl.nl: er is een koude oorlog gaande tussen links en rechts. Smerigheden en rattenstreken horen daar bij” merkte hij in deze discussie immers nog op.

PS: dat die discussie over een dubbele moraal ging, is louter toeval…

#8 Joost

Een gevalletje “eigen satire eerst”, dus.

#9 Ultrabas

Reactie nummer drie is natuurlijk satirisch bedoeld. Gefeliciteerd, Niehielist, met deze geslaagde grap. Leuk om te zien dat iedereen er in trapt. Ik denk dat De Speld nog wel een plaatsje over heeft in de redactie.

#10 bougeluk

zie je wel. er is toch een anti-islam campagne gaande. mensen moeten gewoon toegeven dat vader der vaderlands, de gerespecteerde Haji Willem een moslim was. Ontkenning van dit feit is geschiedvervalsing en getuigt van anti-islam en anti-moslims

#11 N iehielist

Ik weet dat Bougeluk Moslim en actief member van Megreb.nl.
Mensen als Bougeluk geloven nl nu echt dat Willem van Oranje Moslim is.

Persoonlijk spuug ik op Willem van Oranje want was voore Philips 2 van Spanje. De Spanjaarden hebben de Moslims uit EAuropa verjaagd.
1492.? Columbus?? Nee…. de laatse Moor uit Andalusie verjaagd.

#12 Niehielist

@10 Natuurlijk is er een anti-Islam campagne gaande. We hebben nl een Christelijk kabinet. En de Islam is tenslotte het geloof van de Duivel. Van Satan. Iedere Moslim zal branden in de Hel. Sla Dante er maar eens op na.
In de diepste diepte van de hel zal de Moslim branden.

#13 Trianero

@Niehielist: je zou ‘ns in Andalusië moeten komen. Prachtige Moorse architectuur. Hartstikke mooi. En er wonen duidelkijk nog steeds mensen met Moorse roots!

#14 Arnoud

Met die baard, inderdaad Willem was gewoon een moslim.

#15 Bart

Beschamend hoeveel media het ‘nieuws’zonder te checken over namen, trouwens…

#16 Jay

Geweldig, waar ik al op hoopte is nu gebeurd, en nog sneller dan ik al dacht! Mooie opsteker voor De Speld lijkt me.

#17 Niehielist

@13; Al-Andalus staat boven op mijn agenda: Granada ,Al Hambra moet ik zeker zien.

#18 Bismarck

@11: Wat was er precies goed aan dat de Spanjaarden Granada veroverd en daarna alle moslims en joden uit Spanje weggejaagd hebben?

#19 Bismarck

En niet te vergeten alle bekeerde moslims die ervan verdacht werden niet katholiek genoeg te zijn.

#20 Niehielist

@18 De Moren en de Arabieren wouden heel Europa bezetten en Islamiseren. NIet alleen zijn ze uit AL-ANdalus verjaagd, ook de Turken zijn bij Wenen tot stilstand gekomen.

Het is goede dat de Moslims uit Spanje zijn verjaagd, omdat je niet met die mensen kan samenleven. Waar Moslims zijn is nl altijd oorlog en ellende.
Zelfs de misdaden van de Katholieken , de zgn Inquisitie, is een reactie op de Moorse misdaden. Nl wat de Moren kunnen, kunnen wij beter ( wat betreft martelen).
En toen de Moslims weggejaagd waren, kwam Europa pas tot bloei.

#21 Niehielist

Het trieste is dat de Islam nu via linkse landverraders clubjes ald Gr Links alsnog voet aan wal krijgt om de sharia in te voeren.

Dat maakt de linkse intellectuelen zo dom en hypocriet. Ze beweren feministisch te zijn, maar ondertussen maken ze zich hard om de sharia ingevoerd te krijgen, die zeker niet feministisch is.

#22 Bismarck

@20: Het koninkrijk Granada had al vanaf zijn start (in de 11e eeuw) geen offensieve ambities jegens zijn katholieke noorderburen. Sterker nog, eeuwenlang bestond er een goede samenwerking met het koninkrijk Castilie, met name op het gebied van de handel met Afrika door de Sahara.

Die werd minder van belang met de ontdekking van zeeroutes langs de afrikaanse kust en het was dan ook het katholieke Castilie, dat constant stukjes van Al-Andalus ging bezetten en er de moslims ging verjagen. Dat culmineerde in 1491 tot het beleg van Granada. De laatste koning gaf zich over op voorwaarde dat de moslims niet gedwongen bekeerd werden, maar die voorwaarde werd een jaar of 10 later terzijde geschoven, puur en alleen om de moslims zich niet snel genoeg vrijwillig tot het katholicisme bekeerden (naar de zin van de plaatselijke bisschop). Vervolgens werd ze de keuze gesteld op te rotten of katholiek te worden. Van hen die voor optie twee kozen zijn er zelfs nog een eeuw later de nodigen het land uitgezet, op grond van ethnische verdenkingen.

Je kan jouw stelling in Spanje behoorlijk omdraaien, voor hen gold, waar katholieken zijn, daar is altijd oorlog en ellede. Ik ben zeer benieuwd welke “Moorse misdaden” volgens jouw de inquisitie hebben aangezwengeld. Wat ik wel weet is dat dat deel van Europa dat in moslimhanden was (Al Andalus), al een zeer grote bloei kende, lang voor de katholieken hen verjaagd hadden.

@21: Mag je me meteen vertellen waar GL zich hard maakt voor de invoering van de Sharia en waarom het een landverradersclubje is.

#23 clismo

Je zit je tijd te verdoen op deze website, Niehielist! Die gasten hier zijn toch niet meer te redden. Ons land heeft helden zoals jij nodig. Hou op met vitten op de onverbeterlijken en ga iets dóen met al die wijsheid.

#24 pedro

En de kruistochten hadden niets met de opmars van de moren en de Turken te maken. Dat waren gewoon een stelletje Europeanen, die op vakantie in Palestina ontdekten, dat ze niet met die Arabieren samen konen leven.

Heb je het martelargument al aan GW Bush voorgelegd? “Wat Saddam kon, kunnen wij beter”. Dat ontkennen van zijn verantwoordelijkheid voor Abu Ghraib moet je een doorn in het oog zijn.

Die islamisten, dat zijn echte kerels, die weten hoe je andere bevolkingsgroepen, met wie je niet samen kunt leven, aan moet pakken. Daar zou je toch enige bewondering voor op moeten kunnen brengen, niehielist.

#25 Ultrabas

Dank je, Bismarck. Goed gesproken. Niehielist, meen je alles wat je zegt serieus? Of voer je een satirisch experiment uit – hoe lang blijven mensen serieus op mijn onzinnige standpunten ingaan. Ik neig steeds meer naar het laatste.

#26 pedro

@23: “Ons land heeft helden zoals jij nodig”. Precies. Net zoals Oeganda Idi Amin nodig had. Niehielist bewondert hier de aanpak van het “Chinese” probleem door de Koning van Schotland in Oeganda.

#27 Mark

“En toen de Moslims weggejaagd waren, kwam Europa pas tot bloei.”

En dat vooral door contact met de moslims, van wie ze zoveel mogelijk wetenschappelijke boeken vertaalden.

#28 Bismarck

@25: Ik moet bekennen dat ik na #3 ook wel serieus begon te twijfelen. Desondanks kan het geen kwaad om toch even zaken op een rijtje te zetten, want geregeld komt er een zwerm Telegraaf-onliners hier langs, die dan zo’n post van Niehielist nog wel eens voor de waarheid aan kunnen nemen.

#29 Niehielist

Hoezo onzinnig standpunt.
Veel mensen denken “waar rook is, is vuur”. Er is nu een gerucht op internet verspreid die door veel mensen als waarheid wordt aangenomen.
Dat is expres gedaan door een zgn satirisch blad met een verborgen agenda.
We weten allemaal wat de verborgen agenda van de linkse partijen inhoud.

#30 Mark

Niehielist, ik verzoek je met duidelijke bronvermelding je stellingen te onderbouwen of niet verder de discussie te vervuilen. Mocht wat je doet satire zijn is het niet grappig genoeg om de vervuiling van onze threads te rechtvaardigen.

#31 Niehielist

@30 Alsof citeren uit de Wikipedia een goude bronvermelding is.

Als je voor alles je bron moet vermelden dan heb je wel een tekort aan je algemene ontwikkeling en hoor je niet op deze site.

Algemene waarheden hoef je niet te onderbouwen.
Dus Mark, ga terug naar school en lees eens een krant. En dan liever niet de VK.

#32 pedro

“Algemene waarheden hoef je niet te onderbouwen”. Dat klopt. Maar “waar rook is, is vuur” en “een gerucht” duidt nu niet bepaald op algemene waarheden.

Ook je stelling, dat je van boeken lezen dommer wordt, is geen algemene waarheid, zoals je zelf al hebt bewezen, is niet meer dan een geloof, waarbij jij als goddeloze nihilist jezelf op de bijbel wil beroepen om aan te tonen, dat je stelling waar zou zijn… In het kader van die stelling is je advies aan Mark om terug naar school te gaan zelfs lachwekkend. Volgens je eigen zogenaamd algemeen aanvaarde stelling wordt je daar immers alleen maar dommer van.

#33 bougeluk

@12 aou aou mijn huid begint nu al brandwonden te vertonen: ik heb een soort pre-Hel brandwonden opgelopen. Ik moet eigenlijk naar brandwondencentrum in Beverwijk. Wie heeft het adres voor mij

#34 bougeluk

@17 jij wilt zeker weten hoe het niet moet

#35 bougeluk

@ 30 & 31 ja mark, je moet vooral prive lezen en AD kan natuurlijk ook. nihilist leest deze bladen en niet de VK en daarom is hij/zij algemeen ontwikkelt

#36 Steve

Maar goh, dat Willem van Oranje moslim was klinkt best logisch. Nederland was ooit immers het grootste moslimrijk op de wereld. Dit gezien de geschiedenis van Nederland en Indonesie.

#37 Joost

Ah, de stelling “dit is zo duidelijk dat het geen onderbouwing behoeft”. Die komen wij hier wel vaker tegen. We zijn er eigenlijk nooit van onder de indruk.

#38 bougeluk

@36 niet iedereen kent zijn geschiedenis helaas
@37 nihilist hoeft idd niets te onderbouwen en ook geen bronnen aan te dragen. voor onzin heb je nl geen bronnen en onderbouwing nodig. En dat hij/zij alleen maar onzin hier aan te verkondigen is hoef ik zelf ook weer niet te onderbouwen. Zijn/haar posting spreekt zo voor zich, dat enige onderbouwing van mijn kant, die onzin een zeker waarde zal geven

#39 Niehielist

@38 Bewijs het volgende eerst maar een;
La illaha il Allah.

Zolang religieuze idioten in Nederland zonder bewijs mogen beweren dat zij de waarheid in pacht hebben, ben ik niet van plan om alles wat ik schrijf ook nog te gaan onderbouwen.

#40 Eurocraat

@:39: waarmee je jezelf dus effectief een idioot noemt.

#41 Steve

Ik dacht dat niehielist een soort van alter ego was van iemand, en een karikatuur moest voorstellen van bepaalde mensen in de samenleving. Googelen op zijn nick bewijst echter dat dit niet zo is.

#42 bougeluk

@39 ben ik mee eens: de nihilistische idioten hebben natuurlijk alleen recht op `de waarheid in pacht’. De religieuze idioten kunnen we zoiets niet toevertrouwen

#43 Bismarck

@31: Dit mag misschien een schok voor je zijn, maar ik heb nog geen algemene waarheden in je posts voorbij zien komen. Ik zou daarom op zijn minst iets meer uitleg over je stellingen willen (met name diegene waar ik al eerder naar gevraagd heb) en een overeenstemming, danwel (onderbouwde) weerlegging van de stellingen die ik naar voren heb gebracht, in respons op je eerdere posts.

#44 Niehielist

@40 jij bent een ordinauire dhimmie. Nsbner.
@42 Ga terug naar Marokko. Ik hou niet vanm je,
@43 Logisch redeneren. Wat lul je over bewijs. Logisch redenberen. Geen slap academisch geleuter. Als iemand wat op Internet puibliceert zijn er altijd mensen die het geloven. Zoals het item iver Moslim Willen van Oranje. Als ik je dat nog moet bewijzen dan ben je heel erg naief en onnozel en zal je best wel eens een linkse politicus kunnen zijn. Die zijn ook zo onnozel.

#45 Niehielist

Dus nogmaaqls aan de linkse landverraderskliek: bewijs hetvolgende:
La ilaha il Allah.

Verder geen slap gelul en kom met je bewijs.

#46 Niehielist

Voor de linkse dombos vertaald:

Verder geen slap gelul en kom met je bewijs dat er geen andere god is dan allah.

En nu geen hypocriet multicultureel geleuter maar kom met je bewijs.

Bewijs godverdomme daT Allah de grootse is.

#47 bougeluk

@44, 45, 46 dit vind ik zielig. Misschien dat een psychiatrische inrichting kan helpen of zo

#48 Niehielist

@47 Wilders heeft gelijk. Islamieten willen alle ongelovigen in een psychiatrische inrichting opsluiten.

Daarom moet Vrijheid van Godsdienst verboden worden zodat wij atheisten niet het slachtoffer worden van barbaren en duivelsbidders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*