Wilders weigert gesprek Verbeet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wilders weigert gesprek Verbeet

fracties aangesproken op taalgebruik

0

Reacties (13)

#1 Joost

“Een poging tot censuur”. Bah! Alsof je hetzelfde punt niet ook kan maken zonder te beledigen.

#2 Abhorsen

hoe wordt je gecensureerd door te praten of te luisteren? Als ze komt praten en haar argumenten overtuigen niet is hij vrij ze naast zich neer te legen. Wilders is weer in top Calimero gedrag en zijn aanhang zal het wel weer als zoete koek slikken.

#3 Jay

Heeft overigens de kamervoorzitter niet de mogelijkheid om iemand de mond te snoeren als hij/zij zich niet gedraagt?

#4 Jay

Anderszins vind ik ook wel dat kamerleden tegen een stootje moeten kunnen. Stijlloos als het is om iemand voor knettergek uit te maken, om het nou te gaan verbieden is ook weer zo wat.

#5 Joost

@4: Vragen staat vrij, toch? De vraag al niet eens te willen aanhoren typisch voor Wilders.

#6 Mark

Het ligt wel erg voor de hand dat Verbeet Wilders wil uitzonderen. In die zin heeft Wilders gelijk wat de bedoeling is, en is het een politiek domme actie van Verbeet. Maar Wilders moet haar wel gewoon te woord staan. Getuigt van een gebrek aan respect. Wat is er mis met achteraf klagen als je gehoord hebt wat ze te zeggen heeft?

#7 Jay

@5 Mee eens. Mijn opmerking in @4 was ook meer in gedachten doorbordurend op de opmerking in @3: ik denk niet dat ik het wenselijk zou vinden als de kamervoorzitter tijdens debatten Wilders de mond zou snoeren – hooguit dat ze hem maant zich te gedragen.

#8 Teun

@6 Ze gaat met alle fractievoorzitters praten. Natuurlijk staat Wilders bovenaan de scheld-cannonade-lijst, maar ze pakt het juist politiek goed aan door niet alleen hem te “pakken”.

#9 Mark

@Prometeus: kom op, de directe aanleiding voor dat overleg ligt toch voor de hand. Een Wilders-adept mag best vermoeden dat Verbeet het alleen op Wilders gemunt heeft. Wat niet terecht is, is de weigering van Wilders om te gaan praten.

#10 Teun

@9 Ben ik met je eens (ik zeg toch ook dat Wilders bovenaan het lijstje staat), maar het is niet politiek dom van haar.

weer een typisch stampvoetende-Wilders-calimero-actie.

#11 Roy

Het is sowieso geen “domme politieke actie” van Verbeet, omdat het een besluit is van het presidium van de TK, zoals ook in de tekst beschreven staat. In het presidium zitten leden van verschillende partijen en ook, hilarisch, Wilders zelf.

#12 pedro

Wie uit eigen vrije wil niet meer mee wil praten, moet anderen niet verwijten, dat ze hem de mond snoeren. Om enige geloofwaardigheid te behouden, zou hij dus minimaal dit debat aan moeten gaan en pas daarna klagen over mogelijke censuur.

#13 Mark

@Roy: aha, het komt dus via het presidium uit de kamer zelf. Maar het blijft mijns inziens een politiek onhandige zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*