1. 1

  ‘De PVV trekt steeds meer hogeropgeleiden, omdat zij zich tot de partij aangetrokken voelen vanwege de vrijheid van meningsuiting die in hun ogen wordt bedreigd door de groeiende islamisering, schrijft de krant. Geert Wilders is in hun ogen ‘de martelaar van het vrije woord’.’

  Als je dat werkelijk vindt, is dat maar weer eens een bevestiging dat een hogere opleiding niks zegt over intelligentie.

 2. 3

  @1: Nou ja, het is natuurlijk wel een beetje zo dat VVD onder Rutte een beetje zoutloos aan het worden is. En je kan wel degelijk op een intelligente manier klassiek (conservatief) liberaal zijn.

 3. 4

  Ik doelde meer op het gegeven dat Wilders als een martelaar voor het vrije woord gezien. Dan is een toreador zeker iemand die vecht voor dierenrechten?

 4. 8

  De PVV is niet een partij die uitkomt voor de vrijheid van meningsuiting, maar is wel de antidote voor de huidige rampzalige coalitie die, zo lijkt het, opeens een heel onredelijke aanval op diezelfde vrijheid van meningsuiting begonnen is. De vijand van mijn vijand is mijn vriend.

 5. 9

  @6: Nee, ik beschouw geen enkele partij als ‘intelligent’. Intelligentie is een eigenschap van individuen. Ik zeg dat 1). er zijn ook voor intelligente mensen redenen om voor een liberaal conservatieve partij te stemmen en 2). dat de partij van Wilders, hoewel radicaal xenofoob er op economisch vlak dichterbij zit dan het sociaal liberale van Rutte.

  Ik ben zelf eerder sociaal liberaal begrijp me niet verkeerd.

 6. 14

  ja ik begrijp het … laat maar … stom van mij .. exucses

  Wat ik dus wellicht had moeten zeggen is dat voor iig een deel van de kiezers uit die test zou komen dat ze gewoon wel een hoog IQ hebben.

  En met zijn vraag impliceert MaxM dat dat niet zo zou zijn …

  en die implicatie klopt volgens mij niet.

 7. 16

  Bullie nog steeds een drol.

  @14: Ben het trouwens wel met je eens: ik ken een hoger opgeleide Wilders-stemmer. Zij (jawel, vrouw) is ook nog eens regelmatig in het (islamitische) buitenland (want NAM-ouders).

 8. 17

  Ik was trouwens van mening dat met de economische crisis partijen als de SP en de VVD veel meer en beter oppositie zouden kunnen gaan voeren. En dat dan teglijk Wilders en de hysterische anti moslim geluiden minder belangrijk zouden worden. Maar voorlopig heb ik daar nog geen gelijk in gekregen … (Rutte en Kant helpen natuurlijk niet echt in deze)

 9. 18

  Kwam net uit de stad – want ben afgelopen week verhuisd en had nog wat spulletjes nodig – en laat me je zeggen: die economische crisis is er nog lang niet. Dus we zullen zien hoeveel Nederlanders geven om buitenlanderproblematiek als ze niet elk weekend kunnen shoppen.

 10. 19

  Een leuk en makkelijk uit te voeren onderzoekje voor de cijferliefhebber (i.e. Steeph) zou zijn om te berekenen wat de verkiezingsuitslag zou zijn bij uitsluiting van iedereen die niet tenminste een HBO-opleiding of hoger heeft afgerond. De Fortuynrevolte zou grotendeels aan ons zijn voorbijgegaan, Verdonk was al vanaf het begin kansloos geweest en Wilders was een klein eenmansorkestje gebleven. Denk ik.

 11. 22

  Oh nee sorry dat kan niet natuurlijk.
  Is uit de stad verhuizen overigens eigenlijk niet net zo fout als Wilders stemmen ? En who the fuck cares.

 12. 24

  @19: Nouja.. staat gewoon op CBS. Toen ik jong was, was ik heel erg into dat soort dingen. Als ik het mij goed herriner zoude VVD met 25% en GL met 20% van de hoger opgeleiden de grootste partijen zijn.

  @21: Nee, dat in dit geval niet.

  @22: Nou, ik ben eigenlijk alleen de straat overgestoken… and I care.

 13. 25

  Met vierentwintig reacties op stip de meest bekeken WvdD link. Over Wilders, uiteraard, want sinds WETENSCHAPPELIJK is BEWEZEN door prof. van Donselaar dat Wilders extreem-rechts is moeten we WAAKZAAM zijn!

  Ik heb de vraag al ’s eerder gesteld: Wie van jullie adviseert zijn allochtone vrienden om als de sodemieterij dit land te verlaten nu het nog kan? Volgens mij geloven jullie zelf namelijk helemaal niet dat ’t zo erg wordt. Dan blijft de vraag: Vanwaar dan deze obsessieve belangstelling voor Wilders? Willen jullie indruk aan het maken op de meisjes of zo, door te laten zien hoe goed je bent?

  Zo’n MENING is vaak niets meer dan een statussymbool, hetzelfde als een dikke auto betekent voor iemand uit de door Ultrabras zo verfoeide arbeidersklasse.

 14. 26

  @Toerist
  Wie van jullie adviseert zijn allochtone vrienden om als de sodemieterij dit land te verlaten nu het nog kan?

  Heb het ook al eens eerder gezegd: Ik.
  Overigens niet alleen allochtone vriendjes.

 15. 28

  @19: Cijfers gevonden bij het CBS. Het is een beetje een ruwe berekening, want er staan percentages zonder cijfer achter de komma, inclusief een percentage niet gestemd. Dat is 9%. Het aantal zetels is dus (percentage gestemd/91)*150

  CDA – 40
  PvdA – 30
  VVD – 26
  SP – 21
  GL – 15
  CU – 7
  PVV – 3
  Overig (SGP, D66, PvdD, etc): 10

  Door fouten in de afronding is het totaal 152.

 16. 29

  Hier even de cijfers over het stemgedrag van hoogopgeleiden (HBO en hoger)bij de laatste verkiezingen (2006):

  CDA: 23,8%
  PvdA: 17,9%
  SP: 12,6 %
  PVV: 1,5%
  GroenLinks: 9,1%
  CU: 4,2%
  D66: 3%
  PVDD: 0,9%
  SGP: 0,9%
  Niet gestemd: 8,9%

  Dat zouden dus (in 2006) de stemverhoudingen zijn geweest als alleen hoger opgeleiden hadden mogen stemmen.
  (Bron: “Een verdeeld electoraat. De Tweede Kamerverkiezingen van 2006”)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren