Wilders roept op demonstratie te steunen van groep die tegen Joden en Israël is

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Wilders roept op demonstratie te steunen van groep die tegen Joden en Israël is, Pro Patria. Zou hij dat weten?

Open artikel

Reacties (18)

#2 pedro

Ja, dat weet hij. Vandaar dat zijn aanhang druk bezig is dat te bagatelliseren op internet. Van den zotte eigenlijk, dat hij oproept te gaan demonstreren met mensen, die een van zijn eigen fractieleden hebben aangevallen tijdens de vorige demonstratie. Maar misschien is dat weer wel een fractielid dat moet verdwijnen?

#3 AndreSomers

Sinds de samenwerking met Le Pen in Europa en weigeren afstand te namen van sommige deelnemers aan die vorige demonstratie van hem op het Malieveld is toch al lang glashelder dat het hem eigenlijk geen zier kan schelen?

#5 pedro

PS Geert weet ook wel dat hij dergelijke groepen nodig heeft om aan de macht te kunnen komen, omdat hij het met verkiezingen alleen niet redt.

#6 Dehnus

@5: De Heer Wilders wil helemaal niet aan de macht komen, die wil de rit uitzingen totdat hij met Pensioen kan. Als hij aan de “macht” komt dan moet hij echt wat gaan doen voor problemen waar hij eigenlijk geen oplossing voor weet.

#7 thalmann

Wat maakt deze mensen rechtser dan de moslims in de schilderswijk?

Kunnen alleen blanke mensen rechts zijn?

#8 Bolke

Maar ondertussen lult iedereen wel weer over Wilders.

#9 pedro

@7: deze mensen zijn allemaal rechts, de moslims in de Schilderswijk voor het grootste deel niet. Noch afgezien van het feit dat er ook nog vele andere mensen in de Schilderswijk wonen.

Als je het nu zou vergelijken met de ISIS aanhang in de Schilderswijk, zou ik zeggen, ja, dat is van hetzelfde laken een pak. Maar helaas wil je het aan alle moslims in de Schilderswijk koppelen, en dat is gewoon pure nonsens.

#10 thalmann

@9
Wat het maakt conservatisme van de islam “niet rechts” en het veel gematigdere conservatisme van rechtse Nederlanders “extreem rechts” ?

De enigste reden die ik kan bedenken is dat extreem rechts een term is voor de eigen mensen, die beter zouden moeten weten. Moslims zijn “de anderen” en hoeven niet aan dezelfde standaard te voldoen.

Een Nederlander die sletten niet zo bewonderenswaardig vind is bekrompen, heeft sletvrees.. een moslim die gelooft dat voor deze vrouwen het hellevuur wacht komt gewoon uit een andere cultuur.

Asha Ten Broeke heeft deze cognitieve dissonantie onbedoeld perfect beschreven in een stuk over waarom zij de islam weigert te bekritiseren.

#11 pedro

@10: zoals gezegd, als je ISIS vergelijkt met de demonstranten van Pro Patria zijn het 2 extreem rechtse groepen.

Maar je vergelijkt alle moslims in een wijk met die bewezen extreemrechtse nationalisten. En dat is en blijft onzin.

Christenen zijn vaak ook conservatief, maar lang niet altijd en lang niet allemaal. En ze zijn ook niet allemaal extreem rechts. Net zo min als moslims. Ze zijn niet eens allemaal conservatief.

#12 thalmann

@11
Op welke punten zijn de demonstanten van Pro Patria conservatiever dan de islam?

#13 pedro

@12: de demonstranten van Pro Patria bestaan voor een groot deel uit bekende fascisten. Ze zijn net zo conservatief als ISIS. De meeste stromingen in de islam zijn veel minder conservatief.

Dit is overigens je laatste domme vraag die ik in dit draadje beantwoord hoor. Je mag zelf ook wel eens een keertje wat na gaan denken.

#14 thalmann

@13

de demonstranten van Pro Patria bestaan voor een groot deel uit bekende fascisten. Ze zijn net zo conservatief als ISIS.

Dan zouden de leden van pro-patria juist voor genocide van ISIS op alles wat niet islamitisch (genoeg) is moeten demonstreren.

Bevind jij je in een parallel universum?

De meeste stromingen in de islam zijn veel minder conservatief.

De meeste stromingen in de islam zijn op alle gronden conservatiever dan pro-patria.

#15 Mario

@14
Hieronder een aantal van de figuren die bij de “demonstratie” aanwezig waren en hun verdere achtergrond. Ik mag aannemen dat je zelf wel kan uitzoeken wat Blood and Honour is, of Combat18 of Ulfhednar en hoe zij aankijken tegen bijvoorbeeld genocide? Mocht dat niet het geval zijn, neem dan maar eerst even een kijkje op http://kafka.antenna.nl

http://afanl.wordpress.com/2014/08/13/de-rol-en-het-gevaar-van-extreem-rechts-bij-het-anti-isis-protest

Hier nog zo’n echt-niet-zo-conservatief-als-zullie-hoor
“‘Weerwolf cel’ actief in Nederland”
http://kafka.antenna.nl/?p=4658

De lui achter Pro Patria zijn fascisten en jij wil semantische spelletjes spelen? Prima, kom maar op.

#16 Micowoco

@7: Nee hoor, Wildersklanten, fanatieke joden, ISIS-fans, Poetin’s rouwdouwers en Oekraiense kaalkopjes, allemaal hebben ze er zin in.
Lijkt een beetje op de sfeer in 1914, nietwaar.

#18 pedro

@14: nee die lui zijn voor genocide op ISIS en alle andere moslims. ISIS is voor het uitmoorden van mensen, die het niet met hen eens zijn. Onze eigen fascisten vinden dat ook. Dat maakt ze nagenoeg aan elkaar gelijk. En ik denk niet dat je hier iemand overtuigt dat gewone moslims gevaarlijker zijn dan onze eigen fascisten, met je domme praatjes.

Het zijn van die lui die ISIS met alle andere moslims op een hoop gooien, en die zeggen dat alle islamitische stromingen conservatiever zijn dan het fascisme. Mensen met het historisch besef van een pantoffeldiertje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*