1. 1

  Veel updates over Pegida-teamleden Luz Bachmann, Siegfried Däbritz en Edwin Wagensveld (handelaar in pistolen en geweren van Airsoft, kruisbogen, messen, ploertendoders, honkbalknuppels en andere “sportartikelen” en spullen ten behoeve van “zelfverdediging”) staan op m’n blog:

  Lutz Bachmann scheldt vluchtelingen uit op neonazi Facebook-pagina
  http://ikje.blogspot.nl/2014/12/lutz-bachmann-scheldt-vluchtelingen-uit.html

  Zie over de militante nering van Wagensveld ook een artikel van Walter van der Cruijsen.

  Wagensveld is rond Pegida bekend geworden als “Ed aus Holland”. In een reportage van Eenvandaag werd hij voorgesteld als vertolker van een redelijk geluid, in tegenstelling tot “voetbalhooligans” van wie de Duitsers niets moesten hebben. Helaas had de redactie van Eenvandaag geen research gepleegd, want dan had men ontdekt dat Ed moderator is geweest van een webforum van Hogesa (Hooligans gegen Salafisten) en op 15 november demonstreerde met Hogesa in Hannover.

 2. 2

  O ja, Edwin (“Ich bin Patriot, aber kein Nazi”) Wagensveld heeft vorig jaar vijf items op de Facebook van de Nederlandse Volksunie van een like voorzien, eentje bij een foto van leider Constant Kusters met megafoon, over de wens van de NVU te demonstreren in de Schilderswijk.

  Bij Ed z’n Facebook-vrienden staan ‘Rudolph Heß’ (met een getekend portret), de bekende Nederlandse neonazi Ben van der Kooi (in 2006 veroordeeld tot 30 maanden wegens brandstichting bij de Shaan-e-Islam-moskee in Rotterdam, waarbij hij mensen in aangrenzende woningen in levensgevaar bracht) en ene Christian Barthel met een fotootje van Erwin Rommel.

  Onder Eds Vind-ik-leuks treffen we de neofascistische clubs Identitair Verzet (van de Joodse graven schennende Paul Peters) en Pro Patria aan.

  Gezellige man, die Ed, die het beste met Nederland voor heeft.

 3. 3

  Ach, ik zag gisteren een promo van het nieuwe Pownews voorbij komen. Met publiek dit keer. Mensen gaan gewoon in het publiek zitten bij Pownews! Met hun kop op TV meegrinnikken om de moslim-, neger-, homo-, en vrouwonvriendelijke grappen. De schaamte totaal voorbij.
  Jezelf associeren met Pegida vind ik daarmee vergeleken nog kinderspel.

 4. 5

  @0: Ik vind Pegida geen gezellige club. Maar aangezien ze die man met griezelige denkbeelden hebben weggeschopt is je blogpost hier weinig meer dan “Wilders vindt Pegida wel tof”. Pegida nam afstand van de Leipziger afdeling, wegens “te rechts”…

  (Ik meld dit vanwege de nuance)

 5. 8

  @2
  Volgens reaguurders als Olav is de NVU een radicaal-rechtse partij en geen extreemrechtse partij daar ze geen geweld gebruiken. Op zich derhalve geen probleem.

  Het zwartmaken van de beweging blijft doorgaan met de onterecht verdachtmakende asielzoekersmoord als voorlopig triest dieptepunt.

 6. 13

  @12

  Nee, trolletje Anton, ene Peter van Ham denkt zijn steun te kunnen geven aan Wilders. Dat van Ham tevens verbonden is aan Clingendael is verder irrelevant.

  Kom anders even over de brug met een bevestiging dat van Ham namens Clingendael sprak?

  Some people can be fooled all the time. People like you, juichaapje Anton.Krijg je met al die zelfopgelegde denkverboden aan (extreem)rechtse zijde.

  “En terwijl terroristen met de koran in de hand moorden, blijven alle links-liberale partijen volhouden dat dit niets met de islam te maken heeft”

  Vraag me af of van Ham zelfs maar op de hoogte is van het volgende?
  http://lettertobaghdadi.com/index.php

  Los daarvan, de een loopt met het ene heilig boekje in de hand..en de ander, juist:

  [img]https://i.imgur.com/wMXEleG.jpg[/img]

  Beide extremisten.

  Oh, en deze niet te vergeten.

  https://i.imgur.com/lS0wWU5.jpg

 7. 14

  @9 Tja als je geen argumenten hebt tegen de boodschap, de steeds meer aanwezige en onwenselijke Islam, waartegen deze mensen demonstreren, kun je je beter gaan richten op niet deugende personen om toch de boodschap te kunnen bestrijden.
  En dat allemaal in dienst van een achterhaalde en overduidelijk intolerante godsdienst a.k.a. haatideologie.

 8. 17

  @2
  Ik ben benieuwd met wat voor organisaties en personen jij banden hebt. Guilty by association is iets dat alleen bij rechts op gaat, als ik wijs op de linkse geschiedenis van openlijk communisme, en dan nog wel de meest genocidale vorm ervan en de banden met extreem-links wordt dat afgedaan als bangmakerij. Zelfs de openlijk extreem-linkse partij syriza mag hier niet extreemlinks genoemd worden, en dat extremisme van hun gaat een stuk dieper dan likes op facebook.

  @13
  Heeft de Amerikaanse vrouw in kwestie tientallen mensen gedood in een zelfmoord aanslag? Nee.

  Een totaal manke vergelijking dus, je kan net zo goed een foto plaatsen van een kok met een mes en een IS beul met een mes.

 9. 18

  Meer over de bruine activist Edwin Wagensveld in het artikel “Nederlandse Pegida activist: Wapenhandelaar en nazivriend” (Onderzoeksgroep Kafka, 27 januari 2015).

  “De politieke oriëntatie van zijn facebookvrienden Jeroen van den Berg (Ulfhednar), Olav Schollaardt (Nationale Sozialisten Niederlande) en Edwin Middeljans (Blood&Honour) laat niets te raden over. Wanneer Middeljans op zijn profiel een foto plaatst waarop hij samen met Stefan Wijkamp (alias de Hollandse Hitler) op een neonazidemonstratie in het Duitse Remagen is te zien, plaatst Wagensveld een ‘like’. Politiek is niet het enige wat Middeljans en Wagensveld bindt. Middeljans heeft interesse in de producten uit Wagensveld webshop ‘Der Hollander’ [waar hij voor de Nederlandse markt pistolen en geweren van Airsoft verkoopt die in ons land alleen onder strenge voorwaarden in iemands bezit mogen zijn; Wagensveld stuurt ze gewoon op in een ‘discrete verpakking’].”

  En nee, @7, ik heb geen banden met Kafka, noch met enige andere linkse of extreem linkse organisatie.

 10. 19

  @17

  Die kok heeft geen ‘heilig boekje’ in zijn handen, vanwaar uit hij/ zij het e.e.a. denkt te kunnen “rechtvaardigen”. De beide dames in de afbeelding wel.

 11. 20

  @13: grappig om te zien zo’n worsteling om dat koppetje maar in het zand te kunnen houden.

  Clingedael, aan de ae te zien moet het wel iets pretentieus zijn waar politici gezag voor hebben. Kan niet anders concluderen dan dat de ‘onderbuik’ flink aan het stijgen is.

 12. 21

  @20

  Je hebt weer eens niet door dat jij het louter over jezelf hebt, trolletje Anton? Is toch wat met jou, linkjes plaatsen enkel om ‘links te zien spartelen’ (je eigen woorden) terwijl jij degene bent die nogal opgewonden raakt van die gedachte alleen.

  Medelijden, dat heb ik met je.

 13. 23

  @22
  Ter aanvulling nog een paar.

  http://www.splcenter.org/get-informed/hate-map

  https://en.wikipedia.org/wiki/Army_of_God_(United_States)

  Pewcenter heeft tevens menig onderzoeksrapport uitgebracht
  http://www.pewresearch.org/

  Hoe kleine kneedbare kinderen te manipuleren:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_Camp

  Maar ‘domrechts’ houdt zich liever bezig met niet bestaande no-go zones…
  http://www.snopes.com/politics/religion/nogozones.asp

  …zoals in Nederland bijvoorbeeld de Schilderswijk, bedacht door de charlatan Perdiep Ramesar.

  Of gemanipuleerde berichten over kinderen die worden aangevallen door moslims
  https://pbs.twimg.com/media/B75iC1PCAAAlKp9.jpg

  En zo er tig voorbeelden.

 14. 25

  EN we laten ons allemaal weer Trollen ;). Nog nooit is het zo makkelijk geweest om pestkop te zijn. Nooit krijg je een knal voor je kanis, en je bent altijd veilig terwijl je miljoenen tegelijk het bloed onder de nagels vandaan kunt treiteren ;).

 15. 26

  @25

  Trollen, Dehnus? Ik zie eigenlijk alleen maar een paar spartelende muisjes, zoals de meelijwekkende Anton.

  Trouwens, wie is die wie waar je het over hebt?

  Miauw. ;-]

 16. 28

  @27: Wie heeft het over deugen? Deugen is meer een links dingetje zo van ‘kijk mij eens deugen met mijn supergenuanceerde meninkje over koppesnellende facisten’. Terwijl de deuger monter om zich heen kijkt trekt er een warme gloed door hem (M/V) heen.

  Ik zie het meer instrumenteel, meestal heb je er last van dit soort elitaire clubjes maar soms kun je er wat mee.

 17. 29

  @15: Ik durf juist te beweren dat die goeden en eigenlijk iedereen beter af zijn bij eerlijkheid over de prijs van immigratie en kritiek op de Islam. Dan kun je daarop aktie ondernemen.
  Daarbij geldt dat dan ook andersom. De meeste mensen die genoeg hebben van immigratie ellende en overdreven Islamtolerantie, hebben niets met die enge figuren die ik op je link zag. Echter als mensen stelselmatig worden weggezet als fout, of nog erger, zouden ze zo maar met die figuren mee kunnen lopen.

  Maar ja volgens sommigen is de heer Wilders ook een nazi, terwijl ik vind dat die man een standbeeld verdient voor zijn bijdrage aan het aan de orde stellen van misstanden. Ook al kun je het te ver vinden gaan of het er totaal mee oneens zijn, het is wel iets dat leeft bij veel Nederlanders, waarvoor overigens onder links kennelijk andere tolerantie voorwaarden geldt dan voor moslims.

 18. 30

  Nee, trolletje Anton, ene Peter van Ham denkt zijn steun te kunnen geven aan Wilders.

  @13 En je moet ook nog eens een keer niet vragen hoe. Ik heb dat stuk eens gelezen, en het gelijk van Wilders wordt door deze Peter van Ham eenvoudig verondersteld.

  Het hele artikel is slechts gewijd aan de vraag waarom Wilders maar geen gelijk krijgt terwijl hij het toch zo evident heeft.

  Maar om tot die evidentie te komen moet Van Ham Wilders’ boodschap wel reduceren tot: “Wilders waarschuwt sinds jaar en dag voor de dreiging van islamitisch terrorisme” (alsof dat alles is wat Wilders over moslims en de islam te melden heeft) en de positie van Wilders’ opponenten samenvatten als “dit heeft niets met de islam te maken”.

  Dat is natuurlijk al een vals onderscheid. Wat Wilders steeds roept is dat die terreur volgt uit de enige, echte, wáre islam, en dat als moslims vroeger of later die wáre islam gaan volgen, ze de Europese landen al dan niet met terreur zullen omvormen tot een soort Saoedi-Arabië en in de tussentijd op Westerlingen zullen parasiteren en hen zullen beroven en uit hun wijken wegpesten, want dat volgt ook uit de ‘wáre islam’, aldus Wilders.

  Heeft Wilders daar allemaal ook volkomen gelijk in volgens Van Ham? Ik ben benieuwd.

  Ook Van Ham meent namelijk dat de “islamisering van West-europa gestaag en zienderogen doorgaat”, al specificeert hij niet wat hij daar onder verstaat of hoe dat precies samenhangt met het islamitisch terrorisme.

  Maar verder is ’t wel leuk dat hij als PVV-sympathisant uit de kast komt.

 19. 31

  @26: Ach weet je, ik heb gewoon een pest hekel aan pestkoppen ;). En ze komen in alle soorten en maten terwijl ze ook nog eens voorkomen in alle lagen van de samenleving. Van doof, tot horend. Van Geert tot Geert (Hey dat is een populaire name, vul zelf maar in welke Geert dat is ;)).

 20. 33

  “De meeste mensen die genoeg hebben van immigratie ellende ”

  Je klets uit je nek. Er bestaat geen “immigratie ellende” tenzij je een fascist bent. Jij vertegenwoordigt helemaal niemand behalve je eigen zieke geest en het gedachtengoed van een schijnheilige domme, reactionaire nuttige idote, MINDERHEID in dit land. De meeste mensen in dit land kotsen op de smeerlap die Geert Wilders is, de langst zittende parlementarier, ex VVDer, de partij die verantwoordelijk is voor de invoer van gastarbeiders. Leer denken svp!

 21. 35

  @28: Hebben jullie elkaar geplussed? Je weet dat er vele malen meer anti-fascistische demonstranten zijn dan dat er marginale nazi loosers komen opdagen bij de demontraties van de kinderen van Hitler, genaamd Pegida toch? Al die mensen zijn natuurlijk dom in jou zieke geest. Of Dhimmies of in elk geval dienen ze vergast te worden als die minderwaardige zieke kleingeestige kliek laffaards en Hiitler vereerders van Pegida de macht krijgt, toch? Gooi je domme kroegpraat er maar uit. Jullie zijn god zij dank een lastige minderheid. Ik zelf zie wel iets in werkkampen gecombineerd met onderwijs voor voor dergelijke domme lieden. Ze hebben duidelijk teveel tijd over in hun miezerige rancuneuze haatlevens en ze zijn zo dom als olie.

 22. 37

  @14: “Tja als je geen argumenten hebt tegen de boodschap, de steeds meer aanwezige en onwenselijke Islam”

  Wat is eigenlijk het verschil tussen nazisme en het gedachtengoed van PVVers zoals jij?

 23. 39

  @28: Waaruit duidelijk te lezen valt dat je selectief “shopt” om je eigen gelijk te onderstrepen en dat je wegkijkt bij de dingen die je niet welgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren