1. 2

  @1:
  Koers van Rutte ?
  Op 12-12-2012 hebben wij Brussel ons begrotingstoezicht gegeven.
  Het heil van drie procent.
  Brusselse inspecteurs zitten al permanent in Den Haag.
  Helaas, zoals Bolkestein zei, het kan nog wel vijf jaar duren voor Duitsland zich terugtrekt uit de euro.
  Ideeën zijn vaak onverwoestbaar.

 2. 3

  Een hoge werkloosheid (werkeloosheid genoemd in VVD-sociëteiten) is toch juist gunstig voor de werkgevers? Dat drukt de salarissen en de kosten aan secundaire voorwaarden, want de werknemer beseft dan tenminste eindelijk dat hij de werkgever op zijn knietjes mag danken dat die zo goed is hem de gunst van een baan te verlenen. Dat effect wordt natuurlijk nog wat versterkt als de uitkeringen ook wat versoberd worden. KapitalismeFeodalisme voor de win!

 3. 4

  Het nadeel is wel dat als je de verelendung te ver door laat gaan volgens Marxs het proletariaat in opkomst komt.

  Is Mark dan toch een Marxistische infiltrant?

 4. 6

  @2

  De VVD is de partij die het hardste blijft roepen dat de 3% noodzakelijk blijft en waarschijnlijk ook zonder Brussel naar een beperkt tekort zou streven.

  Laat onverlet dat het Brussels begrotingstoezicht met z’n rigide grenzen een ontzettend slecht idee is, waar Nederland helaas te hard aan mee gewerkt heeft.

 5. 7

  UWV’s en uitzendbureaus sluiten massaal vestigingen: zelfredzaamheid is het devies. Vervolgens blijkt naast gebrek aan werk de site werk.nl niet te werken…

  Wil je niet werken krijgt je geen uitkering.

 6. 8

  Heeft iemand data betreffende de beroepsgroepen die hier getroffen worden? Lijkt me evident dat kinderopvang, bouw en paardenvleesverwerking een flinke klap krijgen, maar hoe zit het nou precies?

  Ik zit ondertussen namelijk al maanden met smart te wachten op nieuwe collega’s…

 7. 9

  @8

  Misschien komen de beste kandidaten niet door de sorteeralgo’s of langs de afdeling HR omdat een groot deel van personeelzakend Nederland bestaat uit incompetente dozenschuivers.

 8. 10

  Ons economisch en financieel beleid uit handen geven, krampachtig lasten verhogen, en dat gebeurt in alle euro landen, plus verhalen over verdere bezuinigingen, meer pensioenverlagingen, ‘hervormen’ van de huizenmarkt, geen wonder dat vrijwel iedereen elke vermijdbare uitgaaf vermijdt.

  Daarbij een volstrekt onbetrouwbare regering, het accoord is nog niet in beton of het is er al weer uit, het beton was nog niet uitgehard.

  Gevolg van zo weinig mogelijk uitgeven (in alle euro landen) is dat de binnenlandse bestedingen dalen, en onze export terugloopt.
  Een kind kan het voorzien.
  Dat geeft werkloosheid, dan dalen de bestedingen verder, en de belastinginkomsten dalen ook, dan maar verder bezuinigen.

  In de dertiger jaren ging het net zo, alleen Duitsland wist dit zelfversterkende patroon te doorbreken.
  Er moest een oorlog aan te pas komen om het voor de rest van de wereld ook voor elkaar te krijgen.

  Bolkestein voorspelt dat het nog wel vijf jaar kan duren voor Duitsland de euro afschaft.
  Tot die tijd zal het alleen maar slechter gaan.

  Dan roept iemand dat werkloosheid goed voor werkgevers is.
  Die iemand begrijpt niet dat werkgevers hun producten moeten afzetten, werklozen hebben weinig koopkracht.
  Niemand heeft iets aan werkloosheid, wat werklozen hadden kunnen produceren is voor altijd verloren.

 9. 11

  @8: Het zou mijn niet verbazen als paardenvleesverwerking juist tegen de trend in gaat. In Frankrijk was de eerste reactie op de paardenvlees-affaire in ieder geval dat de paardenslagers 15% hogere verkopen noteerden. De producenten van voorverpakte maaltijden (officieel zonder paardenvlees) en diepvries snackfood daarentegen, die zullen het zwaar hebben.

 10. 12

  Wat #10 zegt. Vraag, vraag, vraag. Als er geen betalende klanten zijn komen er ook geen ondernemers die gaan investeren. De hele euro constructie zorgt er voor dat alle eurolanden zichzelf met handen en voeten gebonden hebben aan bepaalde (vrij arbitraire) afspraken, zonder dat er een partij is (een centrale overheid) die kan ingrijpen. Vrees dat dit nog een hele lange ellendige weg gaat worden in europa. Ondertussen vertonen onze politici een potje cognitieve dissonantie. Vandaag ook weer een op-ed in de new york times van Dijsselbloem en co, over hoe goed op weg ze wel niet zijn met het herstel …

 11. 13

  @12:
  Goed op weg.
  Al in 2003 bleek dat de voorspelling dat de euro niet zou werken uit te komen, lagere groei in de euro landen.
  Op dit moment is de werkloosheid in de EU landen met euro een twintig procent hoger dan in de EU landen zonder dat onding.
  Maar we gaan door, het doel is met die euro een politieke unie te forceren.
  Hoe zeer er geen Europeanen zijn mag blijken uit de halve burgeroorlog die in Frankrijk is ontstaan over het homo huwelijk.
  Een Europese staat zal dan wel hele burgeroorlogen gaan kennen.

 12. 14

  @11:
  Met paardenvlees is niks mis.
  Het probleem dat, vooral in UK, veel paardengekken, geen paardenvlees wordt gegeten, en dat daardoor daar paarden vaak behandeld zijn met een anti bioticum wat bij mensen, als die dat vlees eten, heel vervelende gevolgen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren