Weg met de monarchie!

Als je dat roept word je in Nederland blijkbaar gearresteerd. Koningin Bheabol?

Open artikel

Reacties (12)

#1 Kalief

Puhlease. Link dan tenminste naar de bron.
http://www.at5.nl/gespot/95600/koningin-beatrix-75-jaar

#2 Bismarck

De politie reageert de laatste tijd niet een beetje te allergisch op mensen die gebruik maken van hun recht om te demonstreren. Het is zelfs zover dat menigeen meent dat daar een vergunning voor nodig is.

#3 Joost

Misschien moet AT5 wat aan zijn seo gaan doen. Ik had gegoogled, en alleen DDS als alternatieve bron gevonden.

#4 gronk

@bismarck: je hebt inderdaad geen vergunning nodig, maar je moet je demo wel aangemeld hebben. Zou zomaar kunnen dat mensen daar niet aan gedacht hebben, en dan ben je dus alsnog de pineut.

#5 Prediker

@2 – Dit geval doet me idd denken aan dat incidentje waarbij Quincy Gario en maat met geweld door de hermandad van straat werden geplukt vanwege het dragen van een T-shirt met de leuze: “Zwarte Piet is racisme!”, tijdens een Sinterklaasoptocht.

#6 Inca

@4, eenmansacties hoef je niet te melden, en een demonstratie mag niet door de politie afgebroken worden alleen maar omdat ‘ie niet is aangemeld.
http://www.nationaleombudsman.nl/sites/default/files/rapport2007-290.pdf (Tenzij de wet sinds 2007 erg veranderd is). Non-pdf-samenvatting

Maar goed, het was wel Utrecht natuurlijk.

#7 DrBanner

De mevrouw is met redenen verwijderd, niet gearresteerd.

#8 toko senang

@2: Natuurlijk mag ze demonstreren, vrijheid van meningsuiting, drukpers, vergadering is een groot goed. Dat geldt voor deze mevrouw, de regeerders van Sargasso en reaguurders en natuurlijk ook voor Wilders.

#9 DrBanner

Reacties verwijderen (verplaatsen) is niet verboden.

#10 Krekel (krekel)

Geen onttroning, geen kroning! …

#11 Inca

@9: zeker wel, als dat zonder goede reden gebeurt wel. De politie hoort er eerder op toe te zien dat vrijheid van meningsuiting wordt beschermd.

En die goede reden was er hier beslist niet. Zie filmpje http://www.youtube.com/watch?v=AzcKNOBxW2g vanaf 0:56 zo’n beetje, en let vooral op de ‘grimmige sfeer’ van de toeschouwers richting de demonstrant: ze kijken er niet eens naar. Ze houden een beetje afstand. Misschien zie je zelfs een wat gelaten lichte ergernis. Verder NIETS.

#12 René Nienkemper

Alleen vanaf vier man moet een actie worden aangekondigd, want als je met vier mensen bent is het een demonstratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*