1. 2

  De politie reageert de laatste tijd niet een beetje te allergisch op mensen die gebruik maken van hun recht om te demonstreren. Het is zelfs zover dat menigeen meent dat daar een vergunning voor nodig is.

 2. 4

  @bismarck: je hebt inderdaad geen vergunning nodig, maar je moet je demo wel aangemeld hebben. Zou zomaar kunnen dat mensen daar niet aan gedacht hebben, en dan ben je dus alsnog de pineut.

 3. 5

  @2 – Dit geval doet me idd denken aan dat incidentje waarbij Quincy Gario en maat met geweld door de hermandad van straat werden geplukt vanwege het dragen van een T-shirt met de leuze: “Zwarte Piet is racisme!”, tijdens een Sinterklaasoptocht.

 4. 8

  @2: Natuurlijk mag ze demonstreren, vrijheid van meningsuiting, drukpers, vergadering is een groot goed. Dat geldt voor deze mevrouw, de regeerders van Sargasso en reaguurders en natuurlijk ook voor Wilders.

 5. 11

  @9: zeker wel, als dat zonder goede reden gebeurt wel. De politie hoort er eerder op toe te zien dat vrijheid van meningsuiting wordt beschermd.

  En die goede reden was er hier beslist niet. Zie filmpje http://www.youtube.com/watch?v=AzcKNOBxW2g vanaf 0:56 zo’n beetje, en let vooral op de ‘grimmige sfeer’ van de toeschouwers richting de demonstrant: ze kijken er niet eens naar. Ze houden een beetje afstand. Misschien zie je zelfs een wat gelaten lichte ergernis. Verder NIETS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren