1. 3

  @2: De hele oppositie (zelfs de SGP) zou anders geen knip voor de neus waard zijn als ze een motie niet zouden steunen. De vraag is of de VVD een stas die dusdanig aangeschoten wild is nog wil gaan handhaven. Uiteindelijk koos de PvdA eerder geld voor hun eieren toen het één van de hen betrof. De VVD zou misschien ook eens de rekening op kunnen maken en dan lijkt me de conclusie dat hem laten zitten schadelijker is dan hem laten vallen als een paal boven water staan.

  NB: Dit alles laat onverlet dat het eigenlijk om kruimels gaat ten opzichte van het verzaken van Teeven. Maar ja, geld is in Nederland belangrijker dan buitenlandse mensenlevens.

 2. 4

  @3: De situatie met Teeven biedt een interessant contrast. De misstand bij Teeven was erger, maar bij Weekers is het persoonlijk functioneren slechter, het gaat meer om hem persoonlijk.

 3. 7

  Nee, RTL Nieuws is journalistiek goed bezig. Telegraaf-journalisten doen aan campagnevoeren en GeenStijl heeft met journalistiek helemaal niets te maken.

 4. 8

  @3

  Precies, uiteindelijk is het altijd de eigen partij die besluit dat het genoeg geweest is. De coalitiegenoot kan dat niet doen, omdat je dan meteen een kabinetscrisis te pakken hebt.

  Dat Teeven en Weekers blijven zitten, zegt dus ook wat over wat Rutte acceptabel vindt.

 5. 9

  De coalitiegenoot kan dat niet doen, omdat je dan meteen een kabinetscrisis te pakken hebt.

  Nee, maar als een coalitiegenoot je na een aantal opzichtige blunders van je bewindspersoon blikken geeft dat het nu echt genoeg is geweest, dan heeft dat heus wel invloed op de beslissing om een wissel te doen.

  Op GeenCommentaar staat overigens een goede uitleg waarom deze onthulling zo problematisch is voor Weekers. De Kamer had om een overzicht gevraagd van fraudezaken. Weekers wilde die niet geven, zogenaamd om “lopend onderzoek” niet in gevaar te brengen. Maar dat overzicht dat nu is uitgelekt bevat geen lopende zaken: het is een overzicht van zaken die reeds onder de rechter geweest zijn.

  Zijn er dus drie mogelijkheden:

  1) Ofwel Weekers heeft dit rapport zelf niet op zijn bureau gehad (dan vinden zijn topambtenaren hem dus een onbenul, die niet vertrouwd kan worden met beslissingen).

  2. Ofwel Weekers heeft het wel op zijn bureau gehad, maar niet gelezen/vond het niet belangrijk genoeg het met de Kamer te delen (dan is hij inderdaad een onbenul).

  3. Weekers hield het rapport moedwillig achter omdat het hem niet uitkwam. Hij deed het op tv immers voorkomen dat hij werd overvallen door berichten van massale fraude met toeslagen, terwijl uit dit rapport klip en klaar blijkt dat de Belastingdienst hier allang van op de hoogte was, en zelfs naging hoeveel gevallen tot veroordeling bij de rechter leidde. (Dan heeft Weekers de Kamer moedwillig om de tuin geleid).

  Linksom of rechtsom bevestigt dit het beeld van een staatssecretaris die ofwel niet geschikt is voor zijn werk, ofwel niet te vertrouwen valt.

 6. 10

  Weekers moet een goed debat voeren.
  Of hij een goed beleid voerde lijkt er niet toe te doen.
  Praatjes vullen geen fraude gaatjes.

 7. 11

  Indien Weekers nog enig politiek vernuft heeft stapt hij zelf op.
  Kan de kamer zich daarna gaan bezig houden met de zwendel in de geprivatiseerde (mammon zij met hen ) gezondheidszorg ;-)

 8. 12

  @9

  “Nee, maar als een coalitiegenoot je na een aantal opzichtige blunders van je bewindspersoon blikken geeft dat het nu echt genoeg is geweest, dan heeft dat heus wel invloed op de beslissing om een wissel te doen.”

  Natuurlijk. Net zoals druk in de media een rol speelt. Maar het is de eigen partij die uiteindelijk het mes trekt.

 9. 13

  @4: Dat is inderdaad de spin die aan die eerdere zaak gegeven is. Maar Teeven moet toch echt bekend zijn met de situatie bij de IND (en ik ben er vrij zeker van dat hij die prima vond). Ik vind het ook frappant dat hij momenteel zo ontzettend buiten schot blijft met de honger/dorststakers (en de mensenrechtenschendingen die daar de oorzaak van zijn) en de perikelen rond illegaal verblijf bij de coalitiepartner.

 10. 14

  @13: Het belangrijkste verschil tussen Weekers en Teeven heeft niets met wel of niet verantwoordelijk zijn te maken, maar alles met hoe goed je in de partij ligt. Teeven is een zelfbenoemd crimefighter die zijn kiezers soepeltjes naar de mond praat en dus een partijcoryfee, Weekers heeft al een akkefietje met Jos van Rey en een reclamebord achter de rug en heeft duidelijk moeite met de semantische spelletjes die tegenwoordig het belangrijkst zijn. Weekers is dus een risico op meer gedoe. Ik gok dat als Weekers vanmiddag weer zo staat te schutteren of de PvdA een keer de ballen heeft om ‘boe’ te roepen de VVD ‘m acuut laat vallen. Wellicht dat Van Miltenburg wisselgeld wordt: zij mag doorklungelen, Weekers niet meer.

 11. 16

  De Giro is binnen, dus je kunt nu afstemmen op Politiek 24 om live popcorn te knabbelen bij het toeslagfraudedebat.

 12. 17

  @15 Ja GeenCommentaar, je weet wel, dat geheime blog waar men onder elkaar in het geniep nog vrijuit over het cultuurfenomeen ‘zombie’ kon praten. Dat Prediker daarvan weet maakt hem gevaarlijk. Hij lekt nu al. Iemand moet actie ondernemen …

 13. 21

  Onge-fucking-lofelijk. Ik weiger de volgende keer om een gemachtigde stem uit te brengen voor VVD (ok, dat was al een twijfelgeval) of PvdA.

 14. 22

  Het enige leuke aan het debat vond ik de manier van spreken van VVD-ster Mevrouw Nepperus. (Let op manier van, ik heb het niet over de inhoud) ;-)
  O ja en er was een slimmerik die vond dat inkomensafhankelijke zorgpremie een goed alternatief zou zijn voor de zorgtoeslag.
  Hoe durft iemand zulke waanzin te bezigen ;-)

 15. 23

  Nee ik ga zeker weer stemmen volgende keer….politiek is heel integer en de heren politici zijn allemaal zeer integere personen aan wie ik me talle liefde mijn vertrouwen geef. Het algemeen belang hebben ze ver boven hun eigen belang verheven…echt. Weekers is de volgende Eurlings let op: ff op je boerenfluitje ss uithangen en dan directeur ergens worden op basis van je connecties in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren