1. 1

  Wow. Wat een aanstellerij. Wat we ook nog niet weten is hoeveel winst wordt gemaakt op de verkoop van wapens die zijn gebruikt om de mensen plat te gooien die dit allemaal niet meer meemaken. Dat had toch ook tegen kostprijs gekund?

 2. 6

  Instead of reflecting our love for our country, we get photos of flag burning incidents at Abu Ghraib and people throwing snowballs at the presidential motorcades. Tragically, the lack of accentuating the positive in Iraq serves two purposes: It is intended to undermine the world’s perception of the United States thus minimizing consequent support, and it is intended to discourage American citizens.

  Het is allemaal een groot complot, ik zeg het je.

 3. 8

  “Month after month, less people are killed in Iraq by sectarian violence.” Dat allerbelangrijkste berichtje zie ik niet langskomen. Men is er dan ook helemaal niet geinteresseerd in positief nieuws.

 4. 9

  Het accent ligt voornamelijk op het ontwikkelen van een politiestaat.

  Hey, maar Saddam, hoe…, he… ???

  *nogmaals prettige kersemes*

  *kerstmis valt vroeg dit jaar*

 5. 10

  @8: Helemaal zeker weet ik niet of dat goed nieuws is. Komt dat omdat Irakezen verdraagzamer zijn geworden ten opzichte van andere facties, of omdat de etnische zuivering grotendeels afgerond is?

 6. 11

  Voor de omstandigheden rond en de gevoelswaarde van ‘verdraagzaamheid’ in Irak denk ik als vanzelf aan Kosovo 1999. De oorlog kan ‘op’ zijn. Mij best: dan heb je nog niks, wat je zegt @10.

 7. 12

  Maar Kosovo en de hele buurt daar was dan ook weer een reactie op WOII, Pavelic etc… Verdraagzaamheid is een raar woord in dat gebied. En iedereen maar de schuld geven aan moslims. De Balkan is een oud conflict tussen religies, orthodoxen en katholieken niet het minst, al wijst iedereen graag naar de islam en de Ottomanen. In die zin is er overeenkomst met Irak: geen verdraagzaamheid en stoken van christenen en twee stromingen islam. De oorlog is nooit op. Ethnische zuiveringen? Ach, religie werkt mooi weg hoor.

  Inderdaad: prettige kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren