1. 2

  Lumineus idee voor de heer Spee: pak de delta’s en iedereen die zich niet op het spoor bevind en toch harder gaat dan 130km/h met teruggaande kracht beboeten. Kan niet moeilijk zijn ;-)

 2. 3

  Ik vind ’t eerlijk gezegd jammer dat die data alleen maar wordt gebruikt voor opsporing. Je moet daar vast hele leuke dingen mee kunnen doen. Jammer dat dat bij al die overheidsinstanties op de plank blijft liggen.

 3. 5

  Ik zie een soort live sims voor me, met icoontjes erboven om te indiceren of het om Al Qaeda-risico gaat, of vermeende bijstandsfraudeurs, of overspelige echtgenoten ofzo. Best leuk als iemand daar een goeie animatie van zou kunnen maken!

 4. 7

  @5: Kucht.

  Australia’s Bureau of Statistics (ABS) has released a game, Run That Town, that borrows heavily form SimCity to give players the chance to learn about the way statistics are used to shape policy.

  Godezijdank is het Nederlandsche Centraal Bureau voor de Statistiek veel te serieus voor dat soort dingen. Dat ze tegenwoordig grafieken op hun website hebben staan is al heiligschennis. Gortdroge cijferkolommen moeten genoeg zijn! En sowieso, website. Pfah. Wat is er mis met afgedrukte persberichten, die per post worden opgestuurd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren