VVD en gaswinning: wachten op ‘nog te verrichten onderzoeken’

Nu.nl:

De Eerste Kamerfractie van de VVD is de enige senaatsfractie die zich nu nog niet wil vastleggen op het standpunt dat de gaswinning in Groningen blijvend moet worden verlaagd. […]

Het besluit om de gaskraan na dat half jaar al dan niet verder dicht te draaien, moet volgens de VVD-senatoren genomen worden op basis van uitkomsten van nog te verrichten onderzoeken.

Gezien de eerdere uitlatingen van René Leegte is dit geen verrassing.

Kortom: ‘Had je maar niet in Groningen moeten gaan wonen.’ Aldus onze liberale vrienden.

Open waanlink

 1. 1

  Dat ze bij de VVD alleen maar uit hufters bestaan, is wel bekend. Erger is dat de andere partijen de VVD niet helemaal uitkotsen, en er gewoon zaken mee blijven doen.

  Waar blijft dat cordon sanitaire om de VVD? Dat moet, voor een beter Nederland.

 2. 2

  Ondertussen neemt vml. NAM-voorlichter Duut afstand van zijn eerdere woorden in functie als spreekbuis van de NAM.

  Iets meer achtergrond:

  Meent van der Sluis uit Assen, destijds aardrijkskundeleraar en actief als PvdA-Statenlid, wist het meteen toen de grond begon te beven op Tweede Kerstdag 1986 in het Drentse Eleveld: dat werd veroorzaakt door gaswinning.

  Tot vervelens toe probeerde hij zijn collega’s in de fractie, journalisten, de NAM en iedereen die het maar wilde horen te overtuigen dat het winnen van gas veel grotere risico’s met zich meebracht dan bekend.

  De NAM, een joint-venture van Shell en Exxon, bleef het probleem tot 1993 ontkennen

  meer info bij de bron van deze quote: NOS

 3. 3

  @2

  Nogal laat, die uitspraken van de voormalig woordvoerder van die oplichtersbende. En m.i. niet bepaald geloofwaardig gezien de huidige context van de bevingsproblematiek te Groningen.

  Zal even moeten terugzoeken naar de exacte uitspraken, maar nadat het onderzoek een tijdje terug uitgebracht werd, gaf de NAM -alsnog- een trap na. Stond in hun “antwoorden” n.a.v. dat onderzoek.

  Vraag me af wat er door de VVD gedaan zal worden, wanneer de zus van Rutte (woonachtig in de provincie) de tuin vol met mest krijgt, bij wijze van protest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren