VS onthoudt zich van stemming over resolutie tegen nederzettingenpolitiek Israël

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ondanks grote druk uit Israël en van Donald Trump

Open artikel

Reacties (10)

#1 troebel

too little, too late.

#2 Bismarck

@1: En, gezien de reactie van de aankomende president van de VS, voorlopig ook een eenmalige druppel op die hete plaat.

#3 Anoniem

Tja Obama heeft aan het begin van zijn regeerperiode de bewuste keuze gemaakt geen politiek kapitaal aan buitenlandpolitiek te gaan verspillen, nu hij bijna weg is en het allemaal niet uitmaakt wil hij nog wel even een ‘signaal’ afgeven.

#4 Joop

De Israelische VN-ambassadeur had helemaal gelijk dat ze Syrië niet kunnen aanpakken, ook de moslimlanden niet, maar dat ze dan maar weer afreageren op Israël. Want ja, de ideale zondebok van de wegkijkers, die niet doorhebben dat Syrië uiteindelijk een oorlog is van de islamfanatici versus de mensen die een meer liberale samenleving willen, zoals Syrië ondanks de dictator toch wel was. Het zal onder een islamitisch bewind nooit zo worden. Altijd zullen minderheden het haasje zijn. De moskee met haar haatzaai-imams betaald met Westers oliegeld bepalen weer de normen en waarden. Vrouwen, homo’s, vrijheidslievende mensen, allen zullen weer het bokje zijn. Meer dan Assad ooit heeft gedaan. Maar goed de Joodse Staat kan altijd gepakt worden.

M.a.w. jammer dat dit een afscheidscadeautje van Obama is. Hij bereikt hier helemaal niets mee. Een druppel op de gloeiende plaat is het niet, zolang de Arabieren nog moord en brand schreeuwen en door zullen gaan zolang dat opgefokte wahabisme haar gif zaait.

#5 Cycloop

@4: een total off topic reactie, ook van die Israelische ambassadeur. Israels nederzettingenpolitiek is in strijd met het internationaal recht maar de VS houdt Israel al decennia een hand boven het hoofd.

#6 Dehnus

@4: Leer je geschiedenis, Pappa Assad heeft het plofbaardennaar het westen gebracht vanuit Iran. Pappa Assad heeft het ook als eerste toegepast met menselijke doelen. En Pappa Assad heeft meerdere terroristische aanvallen op zijn geweten saampjes met Zoontje Assad. En nu word het tegen ze gebruikt want het is so “effectief” ook omdat het Pappa en Zoonlief toen zo goed uitkwam, dat er een verrechtsing binnen Europa kwam… nu niet zo want dat komt de Soenietische PlofBaardjes goed uit.

EN dat terwijl de Soenieten officieel helemaal geen Plofbaard traditie kennen. Zelfmoord is namelijk een Zonde. Maar goed dat heeft Pappa Assad dus verandert toen zijn lieve Hezzbollah jongetjes dat aan Hamas strijders leerden die Israël had verbannen. En de extreme christenen en astatische geloven zijn er ook al mee begonnen. Dank u wel Iran en de Assad Familie…. dankzij jullie kunnen alle mensen die in een oud mannetje op een wolk geloven.. nu plofbaardje doen.

En “Liberale” omgeving? HAHAHAHAHAHAH OMG! Je weet dat Syrië een kruid vat is van “rebellen” die tussen de twee kampen die er zeen als een vloeibare massa heen en weer stromen? Komt Assad ze nu even goed uit.. dan vechten ze daar eventjes aan de zijde. Morgen zijn de IS plofbaardjes weer een betere keuze en stroomt het water weer naar die kant.

Je hebt daar nogal wat groepen die mekaar voor de hasses schieten. Dat Rusland geen onderschijt maakt en ook Turkmenen, Koerden, Christennen en SOcialisten de Fosfor en Gas Hel in bombardeert… tja… dat maakt het nog niet bipolair.

Maar het is zo makkelijk om te denken dat de Arabische wereld op te lossen is met eenvoudige “wij tegen zij” oplossingen. Dat kon Henry Kissinger ook zo goed….waarom denk je dat het daar nu zo’n ramp is?

#7 Hall

@6: “waarom denk je dat het daar nu zo’n ramp is?”

Omdat links stond te juichen toen Ayatollah Khomeini aan de macht kwam in Iran?

#8 Dehnus

@7: Ja hoor… dat geloof je zelf. Ga je weer met je bipolair denken. Heel links juigde natuurlijk want de krant van henkend Nederland zei dat toen. Gewoon lekker bipolair doorgaan, gaat het zeker wat worden.

#9 Joop

@5.

Palestijnen hebben in de gehele moslimwereld grote sympathie, tot een vorm van antisemitisme, bijv. Indonesië, (ietwat gedateerd):

“Onder de Indonesische bevolking is er geen enkele sympathie voor Israël. Israëlische agressie in Libanon of de Palestijnse gebieden wordt breed uitgemeten. Het zorgt voor wijdverbreid antisemitisme, dat wordt versterkt door een gebrek aan kennis. De joodse gemeenschap in Indonesië is rond de jaren zestig massaal geëmigreerd.”

Ieder geïnformeerd persoon weet dat dit haatcampagnes zijn met Westers oliegeld gefinancierd. En het eerste citaat kan je nog benoemen als anti-kolonialisme/anti-imperialisme.

https://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/24/indonesiers-herkennen-zich-in-de-palestijnen-12036868-a53074

“Sommige Indonesiërs denken bijvoorbeeld dat alle joden zwarte Amerikanen zijn. In publicaties worden ze afgeschilderd als duivelse types die samenzweren om de wereldmacht te krijgen en moslims te onderdrukken.”

Het laatste citaat spreekt dat volkomen tegen, en die stroming wordt sterker zie de campagnes tegen de gouverneur van Jakarta. Omdat hij christen is.

#10 Dehnus

@9: JA WIT ! EN DAN ZWART! En dat geld voor iedereen die het niet met me eens is. Omdat .. . onderbuik…..

Denk toch eens na, je kunt de hele ARabische en soms zelfs de Asiatische wereld niet over een kam scheren. Maar goed is toch aan dovemans oren gericht. Ga lekker door zou ik zeggen, spreek je in tien jaar wel weer, en dan kijken we of het verbetert is of dat het nog steeds zo’n bende is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*