1. 1

  Hier zal het niet veel anders zijn, behalve dan dat de uitgave voor scholing wat hoger zal liggen.
  De scheefheid van dat er meer aan gevangenen dan aan scholing wordt uitgegeven blijft

 2. 8

  Hier kost een gedetineerde zo’n 70.000 euries per jaar. Overigens, als ik die foto van zo’n celletje zie in de VS dan snap ik niet waar die kosten in zitten. Of iemand loopt vreselijk z’n zakken te vullen…

 3. 9

  @8 Dat er in het Amerikaanse gevangeniswezen mensen schaamteloos hun zakken lopen te vullen is wel duidelijk. Het grootste gedeelte van de gevangenissen in de Verenigde Staten is geprivatiseerd. Daarboven vervullen rechters in de Verenigde Staten geen onafhankelijke functie, maar worden politiek verkozen en moeten dus rekening houden met lobbyisten en financiers. Al met al is dat een goede formule voor een corrupt systeem. Het beste voorbeeld hiervan is het Kids For Cash Scandal. Daarbij heeft een rechter grote bedragen ontvangen van PA Child Care, een jeugddetentiecentrum, om minderjarigen te veroordelen tot exorbitante straffen, die bij PA Child Care uitgezeten moesten worden. Natuurlijk maakte PA Child Care vervolgens een flinke winst per kind dat het gevangen kon houden. Je kunt dus best stellen dat er sprake is van zelfverrijking binnen het Amerikaanse geprivatiseerde systeem.

 4. 10

  @8 en @9
  Is dat nu een argument om het onderwijs te privatiseren?

  Overigens: hoeveel gevangenen zijn er tegen hoeveel reguliere leerlingen? Kort: hoe groot zijn de totaalbedragen?

 5. 12

  Nu kan je op scholing alleen niet leven. Die kinderen moeten toch ook onderdak krijgen, eten, medische voorzieningen, etc. Allemaal dingen die geld kosten en wel in de prijs van een gevangene zijn meegenomen. Nu betalen de ouders/verzorgers die uiteraard, en niet de staat, maar toch.

 6. 14

  @10
  lijkt me eerder een argument om scholing niet te privatiseren. (van het uitgetrokken bedrag zou een te groot deel naar de zakkenvullers gaan). Ik zie de link met @8&9 trouwens niet…

 7. 16

  Tjerk, nou snap ik waarom Californië failliet dreigt te gaan.
  En marihuana bijna gelegaliseerd was (nipte meerderheid tegen): extra belasting-inkomsten en heel veel bajesklanten minder. Zelfs republikein Schwarzenegger was voorstander.
  Maar de lobby van die bewaker (en z’n baas) zal er wel een stokje voor gestoken hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren