Vrij Nederland: Wilders steunde als raadslid in Utrecht de multiculturele samenleving…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (13)

#1 JW

Dit zal door zijn achterban niet gezien worden als gedraai, maar als voortschrijdend inzicht.

#2 gbh

het is voortschrijdend inzicht als je je eigen rol in deze erkent en niet van links de zondebok maakt en deze alles in de schoenen schuift, dan ben je gewoon een fascist

#3 Willie

Om iemand die een galopperende nazi après la lettre is met bovendien een onbetrouwbare kapper nou meteen een gewone fascist te noemen, dat gaat mij te ver. Niet veel te ver, maar je moet de dingen niet overdrijven.

#4 mescaline

@1 en dat is het ook natuurlijk

#5 Bismarck

@1/4: Maar voortschrijdend inzicht wordt gewoonlijk (als het gaat om andere partijen) ook draaien genoemd.

#6 Kafir Harby

Niet te kort door de bocht jongens. Wilders had gelijk de multi-culturele maatschappij te verdedigen, die stond indertijd ook voor het samenleven van vele culturen. Maar tegenwoordig heeft de islam de situatie veranderd: de islam laat geen multi-culturaliteit toe, de islam wil alle niet-islamitische culturen verdringen en doen verdwijnen. Tot alleen de islam overschiet en domineert. Dus heeft Wilders geen draai gemaakt, maar de nieuwe realiteit goed ingeschat. De Linkse Kerk is zo ver nog niet, maar als het ooit te laat is zal ze het zich wel realiseren.

#7 Tjerk

En toen was er een groepje islamterroristen dat een flatgebouw in NYC binnenvloog…

#8 su

Maar tegenwoordig heeft de islam de situatie veranderd: de islam laat geen multi-culturaliteit toe, de islam wil alle niet-islamitische culturen verdringen en doen verdwijnen.

Is dat niet juist een argument om multiculturalisme te blijven steunen?

#9 Rob

“de islam wil alle niet-islamitische culturen verdringen en doen verdwijnen”

Mijn wasknijper heeft honger. Mijn stekkerdoos vindt het koud en de koelkast heeft een hernia.

#10 Bismarck

@6: Voor 1998 bestond er geen islam in Nederland?

#11 Bullie

@9 Succes met die opstand der dingen in je huis, misschien Belcampo er even op naslaan.

De Islam bestaat als alle stromingen uit mensen, je kunt wel degelijk zeggen “Het christendom wil de blijde boodschap verspreiden” of “Het communisme streeft naar de verheffing van het proletariaat.

#12 Herman

@6: En dat is een nieuwe realiteit omdat…? Zijn er pas de afgelopen jaren islamitische medemensen in Nederland komen wonen?

#13 Rob

@11 Het is natuurlijk niet volstrekt achterlijk mits er een gemene deler is. Zo mag je van mij gerust zeggen dat het Christendom het woord van Jezus Christus wilt belijden, al vind ik ook dit nog een beetje een vreemde manier van doen.

Maar maak mij maar eens wijs dat de shoarmaboer op de hoek de andere culturen wil verdringen. #6 beschouwt de Islam als een levend organisme gericht op verovering. Kletskoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*