1. 2

  Of woorden zijn onschuldig en alleen gekken schieten mensen overhoop, of woorden zijn niet onschuldig.

  Als Wilders niet verantwoordelijk is ondanks al zijn uitspraken (want alleen een gek zou ernaar handelen), is de Koran dat ook niet. Als de Koran wel schuldig is aan opruiing, is Wilders dat ook. Het is een van de twee.

 2. 5

  Ze gebruiken beiden begrippen als ‘totale oorlog’ en dat soort termen. En Wilders (niet ik, niet iemand anders maar Wilders zelf) vindt dat in de Koran een probleem.
  Als hij van mening is dat woorden gevolgen hebben, draagt hij bij aan uitwassen als Breivik. Er is geen wezenlijk verschil tussen de ene terrorist en de andere, behalve natuurlijk dat de ene blond is.

 3. 6

  Wilders leeft nog en kan precies toelichten wat hij bedoelt. Bij de koran hebben we zoiets niet. Wat eenieder leest in die koran van 14 eeuwen oud is zijn/haar eigen zaak en verantwoordelijkheid. En nogmaals: de koran is multi-interpretabel, al lijkt dat niet zo als je een Nederlandse of Engelse vertaling hebt; wat verloren gaat is dat de vertaler heeft moeten kiezen tussen een aantal mogelijke weergaven en betekenissen van de tekst.

  Daarom is het appels en peren vergelijken.

 4. 7

  Alleraardigst stuk van Dunk hoewel er veel in staat dat al eerder geschreven is. Wat mij betreft mag de softe aanpak van Wilders door de media in de toekomst meer aandacht krijgen. Hoe komt het ze daar hun werk niet naar behoren doen?

 5. 9

  Alleraardigst stuk zeker. Ik zou het overigens niet een softe aanpak van Wilders door de media noemen. Ik zou het eerder een inhoudsloze aanpak van de media noemen. Deze aanpak is kenmerkend voor de (huidige?) media. Snelle korte stukken op internet, snelle korte stukken in gratis kranten, korte babbeltjes tijdens nep-interview programma’s als Pauw en Witteman.

  Allemaal volstrekt inhoudsloos en bij PenW slechts gericht op het ontlokken van een uitspraak waarmee ze in de spotlight komen.

  Hetzelfde euvel ligt ten grondslag aan de discussie omtrent klimaatverandering, waar de volstrekte verplatting van het maatschappelijke debat werkelijk ten hemel schreiend is.

 6. 11

  Terzijde. Van der Dunk verwijst nog naar het “idiote” stuk van Haye vd Heiden. Even het stuk gelezen. Inderdaad wat een prulstuk. Hij denkt dat er de komende decennia geen oorlog gaat komen in Europa. Het lijkt me dat hij met zijn hoofd in het zand zit. Bas Heijne (link via sargasso!) geeft juist impliciet aan in zijn stuk van 3 september dat er juist voortekenen zijn dat we de verkeerde kant opgaan, na 66 jaar.

 7. 12

  Ik blijf het interessant vinden hoe we in staat zijn om ons als een geheel in zulke belachelijk vreemde bochten te wringen dat we uitspraken zoals die van Wilders niet meer kunnen zien voor wat ze zijn. Alles we alles wikken en wegen, in het ‘correcte’ licht zien en daarna op onze collectieve kop gaan staan en onze adem inhouden dan zijn Wilders’ uitspraken inderdaad niet zo erg.

  Voor degenen onder ons die geen zin hebben om een zelfopgelegde mentale houtgreep te gaan liggen om de minderheid van onze samenleving die door zijn retoriek zijn gegrepen niet voor het been te stoten is het over het algemeen wat duidelijker wat ie zegt.

  Wat betreft die gek in Noorwegen, die volgde inderdaad simpelweg de conclusies van Wilders’ uitspraken. Dat maakt Wilders echter niet schuldig én niet verantwoordelijk. Je mag namelijk aannemen dat zijn uitspraken impliciet worden gedaan binnen de kaders van gezond verstand en de wet. Echter, het feit dat je die twee beperkingen moet toepassen op zijn uitspraken voordat je ze kan gaan interpreteren, is het begin van het probleem.

 8. 13

  Nee, Wilders absoluut niet multi-interpretabel…..
  Als er 1 Nederlandse politicus goed werkt met insinuaties, dan is het Wilders wel. Daarnaast weigert Wilders stelselmatig om in discussie te gaan met media en zelfs zijn politieke opponenten.

  Misschien is het dan dan toch appels met appels vergelijken?

 9. 14

  @9 Arjen: Vooral de beperking van de wet is belangrijk. Als je die beperkingen er niet zijn kun je als moordenaar de uitspraken van iedereen gaan misbruiken.

  Als die beperking er niet is kan een “lonely wolf” zelfs gaan moorden als iemand iets niet zegt.

  Over het algemeen is het het beste om je niet te laten chanteren door moordenaars. Ook niet met terugwerkende kracht. Daarom vind ik het optreden van Wilders na 22-7 ook zo sterk, dat ie zich niet lijkt te laten chanteren.

 10. 15

  Vind je? Hij had simpelweg geen keuze. Als hij zich had aangepast dan had ‘ie toegegeven dat hij verantwoording zou dragen of dat z’n eerdere uitspraken niet door de beugel konden. Vergis noodzaak niet met krachtig handelen.

 11. 16

  Hij voelt zich niet verantwoordelijk en dat heeft hij naar buitengebracht.

  Als nu iemand de uitspraken van Wilders in boekvorm uitgeeft dan is hij de pineut want volgens de Wilderiaanse logica is het zo dat een boek de inspiratiebron en de aanleiding kan zijn voor geweldadig gedrag.

 12. 17

  Ben het grotendeels geheel met Von Der Dunk eens.
  De eerste brief, van Geert W,als reactie op Noorwegen,met daarin de walgelijke zin;
  ” Deze aanslag, is een,grote slag in het gezicht van de internationale,anti islam beweging”

  (????????????????????????)
  je moet maar durven!
  Ik denk dat het meer dan tijd is; De PVV, uiterst serieus te nemen,en niet te negeren en bagatelliseren; waartoe,minimaal 1,5 miljoen’ Prehistorische,rand fossielen” (Zoals heer Bosma zijn acherban en kudde kiezers placht te noemen) zich laten misleiden.

  Ze te geven waar ze om blijven vragen, of in dit geval krijsen, ze serieus te nemen, en het debat, ze vermijden en voor weg blijven lopen, Nu onderhand na,8 jaar wachten,te voeren.
  Hoeven we over 60 jaar, niet hypocriet te ijlen; over was wir nicht wissen wollen. Inhoud, en feiten. De superieuriteits wanen,en ” alleenrecht”
  op ” vrijheid” en het ” vrije woord” ten koste van die van een ander.
  Zeker gezien de politiek dat,te lang laat liggen,en niet verder komt dan op de persoon, of overname, voor kiezers gewin, en angst cultuur.

  Men heeft niet alleen recht,op juiste, volledige informatie,en feiten;maar zelfs de plicht; Deze, te willen weten; voordat men, leugens,geschiedvervalsing,projectie,wanen, en onzin uitkraamt.

  Mogelijk, kan er een nieuwe omgangsvorm komen; Waarin buiten de onschendbare parlementariërs; die in het kader ” t.b.v het publieke debat”
  Uitspraken en stellingen en, patchwork propaganda ,valse beeldvorming verspreiden;met een duidelijk duister doel. Zonde gelegenheid; dit inhoudelijk naar de feiten weerlegt kan worden.

  Verplicht worden; Deze onverantwoorde vrijheid; van speeches,propaganda films en tweets expressie, toegestaan zijn ,MITS, degene die zich uitlaat, bereid is; OVER het geponeerde in debat/dialoog te gaan. (zoals te vaak tevergeefs, die bereidheid van gedupeerde,gecriminaliseerde “groepen” daar om vroeg, en even zoveel vermeden blijft)
  Voor debat/dialoog/gesprek,en ruimte voor diversen meningen; heb je namelijk meerdere invalshoeken,nodig en kan Bosma/Wilders niet ,alleen,opeisen.

  Deze plicht tot publiekelijk,INHOUDELIJK, debat/dialoog/gesprek,te koppellen, aan, het parlementaire onschendbare recht,te blijven roepen, wat men wil, aan leugens ophitserij, angst en haat.

  Het is vrij bizar ja, Dat we ” dodenherdenking ” hebben. (zit daar ook de zelfverbrandingsdode, assielzoeker op de dam bij?)
  Gelijkertijd; 60 jaar na dato, nog steeds taboe,en verboden om over , oorzaken en gevolgen die tot, deze nare oorlog lijdden,zelfs maar te mogen praten.

  Zo ook nu ,inzake Noorwegen;
  Allen landen om ons heen wel die ruimte nemen en geven; allen partijen, OOk introspectie en zelf reflectie plegen in deze; en zaken bespreekbaar zijn!
  Behalve in Nederland.

  Opvallend is verder, dat in de landen om ons heen; populistisch, ultra,nationalistisch,
  zon beetje op retour raakt ( Duitsland, Denemarken, italie,zweden etc)
  Maar in Nedrland; we daarin nog achter lopen.

  En de uitzonderlijker lafhartigheid, en arrogante versnipperingen, in de opportunistische visie loze los zand ,oppositie. Deze regering en beleid mogelijk maakt,en in eerste instantie; pvda linea recta verantwoordelijk voor het ontstaan van dit gedoogde gedrocht.

  Uitsluitend ,inzake , het intense Europees geklungel ,in omgang met de, banken pensioenen,hypotheken woeker, ” crisis” En de volstrekte incompetentie, van de europese leiders, inzake de eigen belangen van diversen achterbannen; Volkomen navolgbaar, deze partijen nog groot maakt/in stand houd.

  Het is GEEn ramp als PVV de grootste wordt! Integendeel,blijkbaar is dat, de tussenstap nederland nog nodig heeft; tot common sense, te komen.
  En eigen, visie, welke soort samenleving,men prefereert; en daar voor gaan en staan! Niet inwisselbaar.
  Laat ze maar regeren met verantwoording;dan lost het zich vanzelf weer op; vallen zaken weer op zijn plek; en de kiezers ook.

  Nu lijken er geen alternatieven omdat, ieder in zijn angst stuip en vermeende eigenbelangen,blijft hangen. Als dat de reden is voor de uiterst zwakke slappe lafhartige, show houding van de oppositie; is dat zeer laakbaar.evenals het totaal ontbreken van, eigen visie en duidelijk partij programma; en de bereidheid tot samenwerking; En lange termijn visie, …i.p.v korte termijn behoefte bevrediging opportunisme.

  De PVV kan nu de stekker eruit trekken; gezien zij nu de grootste zijn.
  Maar ze hebben daarbij geen enkle belang.
  Omdat Voor Bosma en geert, Nederland slechts,een opstapje is,en een beschermde springplank, en basis, voor hen internationale politieke idealen ambities, en operaties..

  En hen heilige, ” vrijheidstijd en oorlog tegen anders denkende anders gezinde en anders-niet gelovigen. De PVV,ookal zijn ze nu de goorste,heeft geen baat bij herverkiezingen; Integendeel.
  En en de oppositie, is bang voor de pvv; en gebrek aan eigen program en visie…
  CDA, …is exit, pvda…mag ook eerst jaren zich hervinden en bezinnen.
  Dus ja paars hoe graag ik ook zou willen PERSE niet met de pvda;

  VVD en PVV, samen is te klein, niemand wil dan met hen regeren,dat er wel een meerderheid is.
  Dus geen regering;of eindelijk een echte monarchy; we duurzaam, geregeerd worden boven allen partij politiek, door het koningshuis; vind ik een oplossing
  .Of wubbo ockles als president.
  Of geen regering.

  Of na de PVV;
  VVD, Sp,groenlinks,d66 sgp,cu, pvdd, partij voor de ouderen, en cetera; (heb ik er nu genoeg voor een breed gedragen,kleurrijke, diversiteiten kabinet?)

  Ondertussen, is en mentaliteit omslag, van ons burgers, welkom; eigen verantwoording; de verheden gaan het niet voor ons doen; En dus zullen we het weer zelf,met elkaar; moeten doen en maken;
  Onze samenleving zelf met elkaar te vormen;
  met waar die simpelweg uit bestaat.
  No One excluded.
  Het si aan ons ;burgers en niet aan de politiek/overheden.
  Zij hebben net zoveel macht over ons;als wij hen geven en toelaten.

  Maar de echte macht en verantwoording ,ligt ten allen tijden; (zolang er nog geen ,totalitaire dicatatuur is); bij het volk;en de vrije luxe; van keuzen, omgang,en handelwijzen…naar eer en geweten.
  Wij zijn medeplichtig aan wat onze volksvertegenwoordigers doen en laten.
  Voeren we dat uit? Of sturen we de regering naar huis? Zijn we burgerlijk en vooral moreel, gehoorzaam,verantwoordelijk naar, eer en geweten. Bij al datgeen, we denken voelen en doen….

  Wat inhoud; De gevolgen van elke handeling, kunnen en willen overzien,en ongeacht welk beleid; daar verantwoordelijk voor durven te zijn/het simpelweg te laten.
  IIG, lang genoeg gezwegen, tijd voor een , openbaar, inhoudelijk debat.

  Het stuk vond der DUNk is ,uitsluitend op Nederlands gebied betrokken.
  Zou het graag wat breder zien; want wilders en bosma; zijn slechts onderdeel;van een internationale , beweging; met duidelijke internationale doelstel;lingen; doelgroepen; en; programma/agenda. Dit is geen prive doktrine;van een of andere gesjeesde mafkees.

  Maar een breed gedragen, ” leer” met als onderdeeltje, de anti islam propaganda, oorlogvoering, en oproepen daartoe; onder het mom; we daardoor bedreigt zouden worden..wat een preventieve oorlog en afrekening/uitroeiing zou rechtvaardigen;
  En wie niet voor is; = ,een terrorist..

  Van Geller, tot theeparty; tot duitse freihets vrienden,deense, hollandse; en cetera.
  Het is aan ons; wat we er mee doen/laten. Zeker gezien de politiek op elk gebied; tot en met europa toe;incompetent totaal laat afweten.

  ” We rotzooien maar wat aan” ; op ict gebied, euro gebied, elk gebied”
  Een uitspraak van kunstenaar,Karel Appel;
  De politici overheden, regering, ministers, parlementariërs, en cetera, lijken, als, uitgangspunt en leidraad te hanteren;Op elk gebied.

  Geen mesn meer verantwoording neemt/kan nemen; en, geen mens die de gevolgen van (wan) beleid, in kaart wil brengen; voor het kalf verdronken is. En zelfs dan; daar niets van geleerd ,of naar gehandeld wordt.
  Neen dan lossen we dat op;door te zwijgen, taboe,doofpot, en ,simplistische ,in slaap sus geruststellingen; ” hoe durven we; de veiligheid en zin van EPD, euro, OV kaart etc; te betwijfelen;met feiten en argumenten.
  Wie denken wij achterlijk prehistorische randfossielen, stemvee; en cetera
  Dat wij zijn?

  Uw overheden, volksvertegenwoordigers ,instanties en bedrijven;bepalen wat god voor u is; en de gevolgen en kosten zijn voor U.

  Zo het is aan ons; wat we er samen aan en mee doen. Niet morgen maar nu.

 13. 18

  Von der Dunk is nog steeds niet bekomen van de 15 minutes of fame die hem (terecht) ontnomen zijn in Haarlem. Of verwacht hij nu echt dat je met al je uitspraken rekening houdt met de interpretatie die één of andere seniele aap aan je woorden geeft. Dan is het snel gedaan met de vrijheid van meningsuiting. En als je dat dan moet doen, dan mag je als von der Donk wel rekening houden met een een Volkert van der G II die op basis van von der Donks zwatelstukjes bedenkt dat het leven van Wilders lang genoeg heeft geduurd.

  Of mag je uitgaan van het gezond verstand van de lezer (dankjewel @10). Dit laatste lijkt me goed voor het openbaar debat, goed voor de vrijheid van meningsuiting en goed voor de democratie.

 14. 19

  Voor wie enig idee heeft wat vrijheid van ‘ menig” uiting betekend.
  Dat, is niet; het ontkennen/verkrachten(=geweld aan doen) van feiten.
  En @ 12 mist dan ook volkomen; Het uitgangspunt, hij pretendeert,voor te staan.
  Waarmee het is gedaan; zodra het buiten zijn, Beperkte straatje valt?

  Fijn iig, je ondanks de ernst, zo dat voelt;Me, toch in de lachstuip krijgt;
  How pathetic…dan ook…

  Iemand ,die dit op inhoud van repliek/feitelijk weerwoord bediend?
  Laat dat niet aan mij over;want dan ben ik zeker en vast;
  morgen nog niet klaar;
  En is er van persoon in kwestie;niets meer over; En dat is niet bepaald..mijn drive.
  Kunnen anderen veel efficienter zonder zelfschade beter…in respect en harmonie; HET verdiend..

  Ik houd van lezen..meer dan van wat dan ook; dus ik wacht….

 15. 20

  @7..

  Uiterst, 7 zaintuige3lijk opgemerkt; scoopps;
  bepaald hen portominee; en status; o matter what.
  (allang niet meer is!)
  Geldt voor de media; Waar journalistiek! de controle op; op zou moeten zijn.

  NOGMAALS ik ben in 1989; gemarteld; in cairo, regime,deep underground
  kerkers vol executies;
  Daana dankzij een vasthoudende noord hollandes collega;PLus sjabbie, hotel genoot.
  .( naast mijn bijlessen aan , zeer beshaafde intellignte, studenten,uit libie soedan, etc..(waarna PAS via Algerijen;

  We vanwege Italiaans nummerbord TOEN Llibie niet in kwamen(wrok tegen Italiaanse ex;kolonisten! maar WEL NIGER;met onze ; houtjes touwtjes; creatieve,gerepareerde,; berbers opel record station car..

  Met een lekke radiator; gerepareerd met brooddeeg; drogend in de zon; 6 maanden(!!) werkzaam;( includo ten slaapplaats m,et dekens en verse kippenei en brood ontbijt; niet MOCHTEN betalen!)
  wij de enige auto;,personal auto OOIT de TOP Assekrem bereikte..
  Haar en haar egntgenoot; de fillosoof ik naast dat hotel dagelijks de biblkotheek mee deelde..

  ANY- way jij hebt gelijk; en het eerste ik op Zamelick ambasade; Cairo 1990 zag;
  Het potret van onze koningin met een bos bloemen; en OF je dan dankbaar bent…

  godmejaar..

  Eens moet het eruit.,ik WAs freelance;waarna nog 6 studies gedaan met helaas een iq gemeten, ondanks ; van 160 by dislectie; beelddenk hersenen;
  wat geen verdienste zijn! maar gegeven bij geboorte!IK BEGRIJP NIETS VAN WAT IK NIET IN BEELD ,VOOR ME KASN XZIEN `(VOORSTELLEN)

  Sorry capslock hangt; me kan voorstellen in beeld’ ben LOUTER ervaring . s ondervindend, leer gericht.

  Hoeveel ik ook gelezen heb..Met 6 jr; een nieuwe groep gemaakt werd; ondanks mijn beelddenk dyslectie ik, tegoed las?
  ja de vrije maar zuivere interpretatie; in overzien de gehele alinea verzon ik er iid bij. ” begrijpend lezen”,en zelfs redactie rekenen;dat niet `KON~ ontmantelen..
  tot min einddiplomaas van elke school op 9/10 bleven;waarom?

  Bizar achteraf.. in any way maar toch; je ziet het GOED en zuiver!
  Waar -nemen is een vak apart,en meer dan ; de moeite waard.

  en geen mens dat ooit opviel;te slim; dat te verbloemen met eindeloze; creraties.. ha ha;pas achteraf snap ik de grap..
  met 15 ; min diploma op zak met louter en alleen 9ns..

  En niets zegt; die van Hitler was gemeten 176!
  we profiteren daar (nog steeds van..)
  in snel-WEG-
  wegen?

 16. 21

  Je verhaal is even samenhangend als dat van von der Dunk. Ik begrijp dat je. In een totalitair regime gevangen hebt gezeten. Je hebt aan den lijve ondervonden wat de consequenties zijn. Ik snap dan ook niet dat IKEA de vrijheid van meningsuiting niet met hart en ziel verdedigd .

 17. 22

  Je verhaal is even samenhangend als dat van von der Dunk. Ik begrijp dat je. In een totalitair regime gevangen hebt gezeten. Je hebt aan den lijve ondervonden wat de consequenties zijn. Ik snap dan ook niet dat je de vrijheid van meningsuiting niet met hart en ziel verdedigd .

 18. 25

  O god, daar heb je weer zo’n semi-kampioen van de vrije meningsuiting.
  Jij bent pas geloofwaardig als je opkomt voor de rechten en vrijheid van anderen,
  Dat je zelf alle rechten en vrijheden wilt, daar staat niemand van te kijken.

 19. 26

  Waar staat dat dan?
  Er is geen mens die ik het recht op vrijheid van mening /uitingsvorm ooit,zou willen ontnemen.Daar is geen enkele uitzondering op.
  Mits ik niet gedwongen wordt;die mening eigen te maken/na te declameren;naar te kijken etc.
  Plus ik zeg dat ,een mening iets totaal anders is dan,een feit, een aanname, of leugen,tegen beter weten in.

  Dat mensen termen totaal willekeurig, gebruiken; is wat anders.
  Iemand in elkaar slaan is toch ook geen mening of vrijheid van uiting ervan.?
  En als je die lugubere spotprenten bedoeld; van joop.nl, nekschot, of de vorm hirshi ali, kiest voor haar vorm; of fitna patchwork. Mijn mening is dat ik daar van walg en simpelweg niet aan kan zien;Dat staat mij vrij.
  Gelijkertijd ik vind;dat ieder die daar wel iets mee kan en zich zo wenst te uitte,of,dat tot zich wil nemen; Dat vrijelijk moet kunnen .

  Sterker nog ik vond en vind; het verbieden van 1 vn de boeken van hitler;
  ” mein kampf” Nog steeds 1 van de grootste fouten uit onze geschiedenis;
  op cultuur terrein; Hoe kan je dan, iets dar mee vergelijken?
  En HOE leerzaam de grondbeginsellen van voedingsbodems; expansie driften,
  autarkie ,idealen, superioriteits leer en cetera….te leren kennen;
  te weten, tot welke wegen; er meer naar Rome leiden.

  Ben toch benieuwd waar, ooit ergens ik andermans mening,/vrijheid van meningsuiting; niet zou verdedigen? of degene/dat, de ruimte laten?
  Hoe abject ik dat persoonlijk ook zou vinden;(wat als het goed is voor ieder anders is)

  Is mijn zaak; net zo goed als dat , voor een ander diens zaak is,zolang het me; maar niet opgedrongen wordt; ongeacht of dat een geloof ,zou zijn,of een leugen, of , iets wat ik dan ook perse precies hetzelfde moet vinden…vrijheid van mening betekend toch niet dat ieder dan die mening moet delen, omdat dit de vrijheid zou zijn,van de mening gever?

  Gaarne, zou ik weten waaruit je dat dan op meent te maken?

 20. 28

  Mijn vraag is voor @16.
  En sorry ik waardeer je compliment enorm; maar acht het misplaatst;en een grove belediging voor deze idd ietwat langdradige, intellectueel.
  Al zou ik maar een fractie van zijn samenhangend uiten, evenaren,was dat al een hele verbetering; maar ambieer, dit niet.

  En ik ben geen slachtoffer;en oook niet van,” een totalitair regime”
  maar weet waartoe mensen in staat zijn; en niet alleen daar.
  Helaas krijg je nooit toegang tot de strafdossiers/marteldossiers oorlogs misdaden dossiers etc; van de daders.

  Die meestal; te lang,door kunnen gaan/mee wegkomen; WAARNA je nazoek blijft doen natuurlijk. Medelijden met de daders. Maar niet met degene die het doelbewust mogelijk blijven maken. Of eigen,foutjes, medeplicht/verdoezelen,etc.
  En ik vind best dat dit anders ,moet en kan. En I.Pv argentijnen en libiers hier voor het strafhof , peperduur, naar eigen maatstaven en medewerking/opleiding , handel aan en met da ” schurken” regime.
  Zullen we toch echt eerst onze eigen oorlogsmisdaden moeten erkennen;ook medeplicht.
  Omdat martellen nu eenmaal een oorlogsmisdaad is ten tijden van oorlog;en misdaad; buiten oorlog. Net als verkrachting en burgermoord.

  Ongeacht wie dat pleegt of doet;TIJD ,we daar nu ook eens “ons” tribunaal voor inrichten;of verplaatsen; en niet onschuldige burgers; die net als de engelse folteraars soldaat dames; op foto woord en beeld en geluid bewezen;
  misdaden plegen;uitleveren aan; een oorlogsmisdaden martel land regime;
  Het busch cheny en ko ; alitie of the willing, killing and torture.

  We hebben NIETS bijgedrage in LIBIE en gaan nu al eisen stellen; en ghadaffie ..
  zou hier moeten berecht worden?? wat een hypocrity!

  En wat heeft, het libische volk die 42 jaar onder hem geleden hebben;daar dan aan?
  wat lost dat voor hen op? In eigen land. Waarna, de 5 verplegers en arts ook nog een aanklacht tegen hem hebben..
  Tijd voor een ticket naar Niger; mijn pensioen van 2 miljoen veilig stellen.
  ha ha, velen die wel 2 miljoen… zien zitten;dat zijn heel wat kamelen; levens en menselijk behandelen; recht spreken en allen informatie voor slachtoffers en nabestaande; in waarheidsvinding; naar boven komt;
  Is goed voor HEN democratisch proces…

  Dat volk en het volk van Syrie, en egypte;
  zie je ons hollanders dat echt al doen?
  Nog niet na 42 jaar Bosma! Te lamlendig, en onbekwaam, alleen al fyssiek
  zijn de meeste; slappe , i pad; vaatdoeken. rennen naar de hoek;
  of spelen op straat;…neen de virtuele klaagzang wereld; slaat elk initiatief dood?
  Wij vinden alles best; zolang we er maar geen last maar profijt van hebben.

  En de nare vluchtelingen uit somalie; libie, en cetera; ..met al hen vakkeniis economie; moeten we nu eenmaal niet..”…
  Dus ook niet in den haag.

  Neen natuurlijk.
  Verantwoording nemen ; is ook neen , durven zeggen;op tijd.

  Eigen (oorlogs) misdadigers,en medeplichtigen, eerst;in eigen land! Berechten.
  Pas dan zouden we een ” democratisc proces vrmige rechtsstaat voorbeeld; KUNNEN zijn.
  maar voorlopig, absoluut niet! een zeer slecht voorbeeld doet slecht navolgen;creeren en escaleren;

  Uw terrorist
  made by,the usa,of the willing.
  en reprodukties,
  in
  holland.

  Zou ook graag de dossiers uit cairo hebben; maar die heeft de rest van het nog zittende regime;al vernietigd!
  Cause we let them to!

  na griekenland nu ook in libie; op elke hoek DE afhaal chinees;
  en mac donalds. Voor al uw terroristische jetsetslet uitstapjes; en expats.
  Denkt iemand hier nu echt;dat de politie in afghanistan, hetzelfde beroep is/ooit zal zijn dan hier?
  Waarom zouden ze? irak libie;nog effe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren