1. 2

  The race of the victim and the race of the defendant are all too often the most reliable predictors of who gets a death sentence.

  Dit lijkt me juist niet willekeurig.

  En utterly arbitrary and discriminatory lijkt me een interne tegenspraak.

 2. 5

  @ 001. ‘Geld voor het hele strafrechtelijke justitiële systeem’

  Correct.
  Verder.
  Tweede zwak plek in Donohue’s betoog contra de doodstaf
  is ‘geography’ als element van een te verwerpen toeval of willekeur. Want in de context van zijn oratie of zoiets kan hij met ‘geography’ haast niet anders bedoelen dan de verschillende USA-Staten. En inderdaad, in Texas kun je de doodstraf krijgen, in Mass. nooit. Maar dat is geen kwestie van aardrijkskundige toeval, geen willekeur, maar van staatsrechten en andere wijzen van denken over Recht, en zelfs van andere bepalende contexten.

  Waarom verduistert D. die? Met dat te doen, ondermijnt hij zelf zijn eigen zaak. Zijn pleidooi lijkt het niet openlijk te kunnen verdragen dat mensen elders en andere substaten met het volste recht anders denken dan hij. En zo wordt vaagheid van redeneren een noodzaak.

  Verder is er natuurlijk weer die ‘race-card’, zo makkelijk en verachtelijk om te trekken.

  En zo kunnen we doorgaan. En laten we niet vergeten dat D. zich ‘Democrat’ heeft bekend, je weet wel, de partij van Obama, ‘bomber Ayers’, rev. Jeremy Wright, SEIU, enz. Deze observaties voeden het vermoeden dat D. in dezen niet wetenschappelijk bezig was en is, maar bekrompen politiek-ideologisch. Wat daar dan weer achter zit. weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren