Volkert van der G. komt vandaag vrij

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zouden we inmiddels aan het idee gewend zijn?

Bij de penitiare inrichting waar Van der G. verblijft was het vrijdagochtend nog rustig. Enkel een handjevol journalisten had zich verzameld.

Reacties (132)

#1 Joop

Gebak al besteld, Bevrijdingsdag is vanaf nu op 2 mei.

#2 Henk van S tot S

Ja en de hele “nieuwsdienst” lummelt bij de bajes rond om te vertellen dat ze niets weten ;-)

#3 Knorretje

Een smet voor Nederland. Geen woorden meer aan vuil maken, dat maakt de vlek alleen maar groter.

#4 Joop

Dat de rechtse propagandist is vermoord is eigenlijk niets mis mee, goede daad, actie. Al hoewel ik geweld niet verheerlijk.

Een smet voor Nederland is die Wilders met zijn neo-nazi’s. Daar hoor je heel het buitenland over. Dat is een smet.

#5 Knorretje

@4:

QED

#6 Joop

http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2057842/kranten-komt-er-een-klopjacht-op-volkert.htm

Rechts Nederland deinst nergens voor terug, zeker als je Joost Eerdmans hoort over de ‘schokkend korte straf’. Dan roept hij eigenlijk zijn toehoorders op om de straf dan eigenhandig te verhogen.

#7 Knorretje

@6:

Tuurlijk, een linkse activist die weer vrij rondloopt schoot een rechtse professor dood en jouw conclusie is dat “Rechts” nergens voor terugdeinst. En dat zonder in de lach te schieten. Je moet het maar kunnen.

#8 Joop

@7.

Je maakt de vlek groter. Ook een stukje gebak? ;-)

#9 Knorretje

@8:

Abject Joop, ook met dat “knipoogje” erbij. Of je zit te trollen, of je bent een walgelijk mannetje. En daar laat ik het maar bij, ook in de toekomstige Volkert van der Graaf topics. Het haalt het slechtste in mensen naar boven. Voordeeltje: de NSB ers kunnen het niet laten een feestje te vieren, waarmee ze in ieder geval herkenbaar zijn.

#10 frankw

@Joop (4) “Dat de rechtse propagandist is vermoord is eigenlijk niets mis mee, goede daad, actie. Al hoewel ik geweld niet verheerlijk.”

Dat doe je dus wel. Wie haat zaait ……

#11 Joop

@9.

Overeenkomsten met de NSB kan je goed zien bij jouw vrinden met de wapperende Prinsenvlag en de vogel in het embleem.

Jij snapt dat van het gebak geloof ik niet helemaal.

Oh gut, het is nu al een olievlek die je creëert, INje!

#12 Joop

@10.

Ik vind van niet frankw, maar goed, wrijf het er maar stevig in zou ik zeggen.

#13 pedro

Hij heeft zijn straf uitegzeten volgens het Nederlandse recht. Er is een moord gepleegd en de dader heeft een extra lange straf uitgezeten omdat het een politieke moord was. Wie het daar niet mee eens is, kan vertrekken uit Nederland, want die respecteert de Nederlandse waarden en normen niet.

@9: NSBers zijn altijd al herkenbaar. Zo lang we het maar niet zeggen, want dan krijgen we een heleboel commentaar.

#14 L.Brusselman

Geen bezwaar wat haat te zaaien igv rechtse extremisten,ze doen zelf niet anders.
Sterker het is hun enige motivatie.

#15 Knorretje

@13:

“Wie het daar niet mee eens is, kan vertrekken uit Nederland, want die respecteert de Nederlandse waarden en normen niet”

Die Nederlandse normen en waarden houden ook in dat je mag protesteren en je meningen kan etaleren wanneer je van mening bent dat er misstanden en/of onrecht geschied. Wanneer je het niet met de vrijlating van een politieke moordenaar eens bent impliceert dat niet dat je moet vertrekken uit het land. Dat is zelfs een reactie die keihard ingaat tegen de Nederlandse normen en waarden.

“NSBers zijn altijd al herkenbaar. Zo lang we het maar niet zeggen, want dan krijgen we een heleboel commentaar”

Klopt, maar Joop is een NSB er. En zolang het een vrij land is, mag ik dat benoemen. Die problemen neem ik voor lief.Ook als mensen over gaan op het zaaien van haat, zoals Brusselman vergoelijkt, of op moorden, zoals Joop die goedpraat. Wanneer iedereen in die gevallen z’n mond dicht houdt wordt het een hele enge samenleving.

#16 Aesir

Joop is een buitengewoon minderwaardig mens.

#17 De Conservatief

Dat de rechtse propagandist is vermoord is eigenlijk niets mis mee, goede daad, actie.

Eerst juich je politieke moorden toe op “rechtse propagandisten” en dan zeg je…

Rechts Nederland deinst nergens voor terug

Wie deinst er nou nergens voor terug?

#18 bolke

En maar stug met Van der G. doorgaan, de man is schuldig bevonden en gestraft, hij mag gewoon bij zijn volledige naam genoemd worden.

#19 Jos van Dijk

@16: Dergelijke uitspraken horen hier niet thuis

#20 De Conservatief

@19:

Eerlijk gezegd vond ik het nog zachtjes uitgedrukt tegenover een bloeddorstig fanaticus die in zijn handen loopt te wrijven wanneer zijn politieke tegenstanders geliquideerd worden.

#21 Djools

@16: Naast gewone minderwaardige lieden zijn er dus ook buitengewoon minderwaardige. Dat schiet op.

#22 Djools

Zal hij nog aan de bak komen? Ik neem aan dat hij nu een uitkering krijgt. Bijstand met sollicitatieplicht. U solliciteert niet genoeg meneer. Ja wat dacht je.

#23 L.Brusselman

@20: Wie zaait er nu haat?
Het is in dit draadje wel duidelijk dat emotie altijd wint van ratio.Dit valt vooral op ter rechterzijde van de Sargassoreageerders .

#24 Joop

“Die Nederlandse normen en waarden houden ook in dat je mag protesteren en je meningen kan etaleren wanneer je van mening bent dat er misstanden en/of onrecht geschied. ”

Doe ik dat eens, krijg ik alleen maar knorrige reacties. Wat hypocriet!

#25 De Conservatief

@23:

Degene die het vermoorden van politieke tegenstanders blijkbaar een acceptabel middel vindt in Nederland en blijkbaar alle andere “rechtse propagandisten” gewelddadig aan een voortijdig einde wilt brengen.

#26 pedro

@15: wie het niet met de straf of strafmaat eens is, mag protesteren, maar respecteert de Nederlandse waarden en normen niet op het gebied van straf en strafmaat.
En kennelijk ben je te jong [edit ik was nog niet klaar…] om mijn kwinkslag te herkennen. Rechtse mensen wilden mij vroeger zo vaak naar Rusland sturen, terwijl ze niet eens beseften dat de communisten voor mij net zulke grote vijanden waren als de kapitalisten (en alle andere zeloten)[/edit]

En dat je Joop een NSBer noemt is duidelijk, maar je beseft ook heel goed, dat je daar weinig commentaar op krijgt, want dat rechts links en islam voor fascisten en NSBers uit mag schelden is een lang en breed bekend feit. het commentaar komt pas als rechts daarmee vergeleken wordt, want rechts heeft nog steeds last van het oorlogstrauma, dat door hun ideologische bondgenoten veroorzaakt is.

#27 Joop

@20.

Een bloeddorstige fanaticus. Toe maar weer.

Nee, dat rechtse tuig dat alles kapotmaakt met hun commercialisering, bezuinigingen en uitsluiting van mensen, daar heb ik inderdaad geen respect voor.

En beter lezen, net zoals gisteren kleur je alles weer bruin in. Maar goed daarvoor ben je hier toch, dat linkse tuig hier moet de mores leren.

Dikke middelvinger voor de Conservatief en INje, met hun leugens.

#28 Knorretje

@22:

Miljonair Marcel van Dam kan vast nog wel een extra tuinman gebruiken voor z’n landgoed.

#29 Joop

@25.

Ach gut, ga je nuanceren. Alsof ik dood en verderf goed zit te praten, ik ben juist voorstander van bezuinigingen op defensie (ministerie van oorlog is betere naam).

#30 Knorretje

@24:

Tegen welke misstanden protesteer jij dan? Smaakt de taart niet? Was de koffie koud?

#31 Joop

reactie 16 heb ik een plusje gegeven, eindelijk ben ik iemand, dat abjecte van INje vond ik nergens op slaan, liever absurd, bekt beter

#32 Djools

Het is anders wel de tijd van het jaar om haat te zaaien. Eigenlijk moet je wachten tot na de ijsheiligen maar wat maakt het uit. Internet is een broeikas waar het nooit vriest en waar het kunstlicht ervoor zorgt dat het ganse jaar door haat gezaaid kan worden.

#33 Joop

ijsheiligen is midden mei, twee weekjes eerder, moet kunnen bij die rechtse gastjes, ondanks de tradities die in ere gehouden zouden moeten worden

#34 Knorretje

@26:

Kolder. Ik ben ook in dit draadje uitgemaakt voor NSB er, zoals zo vaak. Altijd weer wordt er persoonlijk verwezen naar de Tweede Wereldoorlog, de daden van mijn zogenaamde foute/bruine bondgenoten in combinatie met de erfzonde.
Daar zit ik totaal niet mee, want ik deel niets met die enge mensen. Ik ben de Tweede Wereldoorlog niet aan het uitvechten in 2014. Is niet interessant. Net zoals ik Moslims/Islam of gewone linkse mensen zoals jij nooit uitmaak voor fascist of iets dergelijks. Dat doe ik enkel bij enge mannetjes zoals Verhofstadt, van Rompuy, Barosso, en in mindere mate Pechtold. Gewone linkse mensen zijn prima, heb er zat vrienden tussen zitten, maar politiek gezien zijn ze dom. That’s it. Dat is geen misdaad en betekent niet dat het hart op de verkeerde plaats bij ze zit.

“maar respecteert de Nederlandse waarden en normen niet op het gebied van straf en strafmaat.”

Dat ik ze respecteer blijkt wel uit het feit dat ik geen eigenrichting toepas. Dat ik ze verwerpelijk vind blijkt uit het feit dat ik me hard maak voor verandering, via politieke deelname.

“En kennelijk ben je te jong”
Berusting ligt bij de oude van dagen. Jongeren willen verandering en hebben wellicht de illusie dat ze die kunnen bewerkstelligen. Daar maak ik me soms schuldig aan.

#35 McLovin

Goh deze discussie had ik nu echt niet verwacht …….

#36 De Conservatief

Linkse mensen zijn prima, heb er zat vrienden tussen zitten, maar politiek gezien zijn ze dom. That’s it. Dat is geen misdaad en betekent niet dat het hart op de verkeerde plaats bij ze zit.

Amen. Vooral van de groene variant zijn ze amusant.

#37 Joop

Tja, Volkert wordt gelukkig beschermd tegen het rechtse tuig.

http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/154013/wow-rechts-extremisme-bestaat-zegt-justitie/

Net zoals ik eerder schreef in dit draadje de Rotterdammer Eerdmans deed al een indirecte oproep. Maar dat mag je niet meer zeggen op deze site, want dan komt gestapo-inje langs.

Gelijk al een minnetje, het rechtse tuig loopt hier ook rond. Want ja, ik heb de moord zogenaamd goed gepraat. Typisch rechts gelul, van mensen die weer extra oorlogsmateriaal willen bestellen, ten koste van de sociale zekerheid vertelde de VVD-leider.

#38 pedro

@34:

Daar zit ik totaal niet mee

Blijkbaar wel, gezien het aantal woorden dat je er aan besteedt. Maar waarom je je door mijn reactie aangesproken voelt, is mij een raadsel. Ik sprak niet over jou, maar over vergelijkingen van rechts met die ouwe club.

Gewone linkse mensen zijn prima, heb er zat vrienden tussen zitten, maar politiek gezien zijn ze dom

Dat hangt er van af hoe veel geld ze hebben en hoe ze politiek-filosofisch in het leven staan. Als ze tot de hogere middenklasse of daarboven behoren en in de kapitalistische ideologie geloven, is het voor hen politiek dom om links te steunen. Als ze minder geld hebben, of politiek-filosofisch gezien een meer sociale altruïstische instelling hebben, kiezen ze terecht voor links.

Dat ik ze respecteer blijkt wel uit het feit dat ik geen eigenrichting toepas. Dat ik ze verwerpelijk vind

Dat je ze verwerpelijk vind, is een gebrek aan respect. Ik ben het ook met veel wetten niet eens en probeer ze te veranderen, maar ik heb wel respect voor de huidige wet en zal die dus ook niet verwerpelijk noemen. De wet is een product van de maatschappij. Als je de wet verwerpt, verwerp je de maatschappij, die die wetten gemaakt heeft.

Berusting ligt bij de oude van dagen

Nee hoor, dat lijkt vaak alleen maar zo, omdat oudere mensen na hard gewerkt te hebben vaak meer redenen hebben om conservatief hun eigen bezit te beschermen. Berusting in de huidige situatie is dus afhankelijk van je rijkdom en je geloof in de dominante economische theorie.

#39 Micowoco

DJ van der G heeft z’n straf uitgezeten, maar politiemannen die ongewapende jongens aan flarden schieten, hoeven geen minuut te brommen. (noem me een veroordeelde agent, eentje maar!) Daar hoor je de rechtsmens dan weer minder over.

#41 zmoooc

@pedro, #26

(…) wie het niet met de straf of strafmaat eens is, mag protesteren, maar respecteert de Nederlandse waarden en normen niet op het gebied van straf en strafmaat (…)

Nonsens. Je mag het altijd ergens mee oneens zijn (op een paar dingen na, waaronder het in groepsverband oneens zijn met de minimumleeftijd waarop je sex mag hebben:p). De straf is iets voor Volkert en voor hem alleen en is niet bedoeld als gebod jegens de samenleving om net te doen alsof er niets gebeurd is.

De straf is ook geen maatstaf van Nederlandse waarden en normen, de straf moet immers binnen de wet passen en die is aanmerkelijk starder dan onze set van normen en waarden. We respecteren het oordeel van de rechter en we respecteren de wet. Maar het daar niet mee eens zijn past prima binnen de Nederlandse waarden en normen.

#42 Joop

Ook nog foute muziek:

https://www.youtube.com/watch?v=gemkh-mQQ08

Kijken hoeveel plusjes ik krijg van mijn fanclub…

#43 Joost

Zucht…

#44 Inkwith Barubador

Zou me niets verbazen als ze hem gisteren al stiekem hebben vrijgelaten. Ze laten hem in ieder geval niet vandaag bij de poort eruit, lijkt me voor de hand liggend. Bovendien mag hij niet met de media praten. Dus wat die journalisten daar allemaal doen mag Joost weten. Sfeerplaatjes voor bij het journaal, mogen ze daar nog eens zeggen wat we allemaal al weten.

Hij heeft zijn straf uitgezeten, nu terug naar de waan van de dag, aub.

#45 Joop

Is dat dan vrijheid?

Van der G. moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Hij heeft een wekelijkse meldplicht bij de reclassering en hij mag niet in Rotterdam, Den Haag, Hilversum of de woonplaats van nabestaanden van Fortuyn komen.

Verder krijgt hij een enkelband met locatiemelder, komt er een contactverbod met de nabestaanden van Fortuyn en mag hij niet met de media praten. Ook wordt hij begeleid door een psychiater of psycholoog.

#46 Prediker

Meestal zijn het hier rechtse rakkers die progressieve reaguurders lopen te trollen. Ik moet toch wel glilmlachen om hoe Joop die rollen omdraait.

#47 Bismarck

Lange discussie zeg. De man heeft een moord gepleegd, daar onder maatschappijdruk een veel zwaardere straf voor gekregen dan destijds gangbaar was voor een enkelvoudige moord zonder verkrachting en die nu uitgezeten. Is dat 10 jaar na de feiten echt reden om er nog eens lekker over te gaan discuzeuren?

#48 Prediker

De man heeft een moord gepleegd, daar onder maatschappijdruk een veel zwaardere straf voor gekregen dan destijds gangbaar was..

@47 Het was ook niet zomaar een moord, hè. Volkert heeft het democratisch proces gebruuskeerd.

Bovendien is hij bovenop de moord ook nog veroordeeld wegens verboden wapenbezit en tevens voor het bedreigen van Hans Smolders.

Ja, bij elkaar tikt dat aan. Maar goed, ben het met je eens dat hij zijn tijd uitgezeten heeft volgens het boekje, en dan moeten we ook niet meer zeuren dat hij nu in vervroegde vrijlating gesteld wordt.

#49 Vilseledd

En niemand, die het ervoer heeft, dat Volkert van der G. gewoon in opdracht van de regering-Kok heeft gehandeld. Waar kwam anders dan een compleet arrestatieteam zo snel vandaan?

#50 su

@49 Jeukt je aluhoedje?

#51 Vilseledd

@50 Volgens jou is het dus niet verdacht, dat het arrestatieteam er sneller is dan de ambulance?

#52 pedro

@41:

De straf is ook geen maatstaf van Nederlandse waarden en normen

Onze wetten en wetboeken zijn gebaseerd op onze waarden en normen, en zijn betere vertegenwoordigers van onze waarden en normen dan de wisselvallige en van de waan van de dag afhankelijke waarden en normen, die uit onze onderbuik voort komen. De persoonlijke normen en waarden van een individu zijn veel minder star dan de set van normen en waarden waar onze maatschappij op gebouwd is. Gelukkig voor Volkert leggen we onze langdurige normen en waarden in wetboeken vast, want anders zouden we jaren geleden lynchen ineens tot onze normen en waarden gerekend hebben. En sommige mensen zijn daar nog steeds toe in staat.

#53 su

@51 Ik vind het verdacht dat je Kok een moord in de schoenen probeert te schuiven. Verder is het een complot van lik-me-vestje. Dat kan beter.

#54 Vilseledd

@53 Fortuyn heeft hem nog opgeroepen hem te beschermen met de woorden: “U ben ook mijn premier.” En vijf jaar eerder kreeg co-presentator van het Lagerhuis, zuipsocialist Van Dam, ruim baan om Fortuyn te demoniseren.

#55 Bismarck

@54: “En vijf jaar eerder kreeg co-presentator van het Lagerhuis, zuipsocialist Van Dam, ruim baan om Fortuyn te demoniseren.”

Pleit je nu tegen de vrijheid van meningsuiting? Want met bewijsvoering voor #49 heeft het weinig te maken.

#56 Vilseledd

@55: Pleit ik daar dan tegen?

#57 su

@54 Dat Kok verzaakt heeft op Fortuijns oproep in te gaan betekent nog niet dat hij hem dood wilde of daar opdracht toe gaf. Verder: wat Bismarck zegt. Fortuijn heeft veel losgemaakt, en daar hoort felle discussie bij. Ik vind het stuitend dat rechtsgekkies velen die met Fortuijn in debat zijn gegaan persoonlijk verantwoordelijk houden. Vooral omdat ze zo hun mond vol hebben over vrijheid van meningsuiting.

#58 Vilseledd

@57: “Vooral omdat ze zo hun mond vol hebben over vrijheid van meningsuiting.”

De ‘rechtsgekkies’ doen ook niets anders dan hun mening uiten. Anders was het, wanneer ze Kok of Van Dam zouden gaan omleggen. Zulke figuren als die twee noemt men ‘Schreibtischmörder’.

#59 su

@58 Hun mening gaat doorgaans gepaard met (gesluierde) doodsbedreigingen. Kijk maar dagelijks naar wat er door de Roze Khmer wordt gepost.

#60 Vilseledd

@59: En de ‘Roze Khmer’ is Geenstijl, neem ik aan?

#61 su

@60 Ja. Maar je mag er ook de reaguurders van al die andere rechtsrabiate blogs bij rekenen.

#62 Henk van S tot S

@49:
Eerst dacht ik nog dat je een leuke complottheorie had verzonnen en vond ik het wel grappig.
Gezien je latere reacties heb ik nu wel mijn bedenkingen.
Je doet je (schuil)naam wel eer aan:
Misplaatst!!!

#63 Vilseledd

@62 Verzonnen? Dit gegeven is al 12 jaar oud.

@61: En hoe denk je, dat die zijn ontstaan?

#64 Folkward

Zeg, #Vilseledd, kom je nog met feiten en bewijzen ofzo voor je ‘Kok schoot’. Of gooi je weer zo’n mooi balletje op, zoals al die andere waanideeën van je?

Wow, dat gegeven leugentje is al 12 jaar oud. En nog steeds geen bewijs! Dat is of een hele goede doofpot (wat gezien de snelheid waarmee alle andere (min-of -meer) schandalen naar buitenkomen, zeer onwaarschijnlijk is) OF het is een onwaarheid. Doe’s een gok!

#65 Vilseledd

@64: Kok schoot niet.

“En nog steeds geen bewijs!”

Natuurlijk niet; gewoon de zoveelste doofpot, zoals je zelf al zegt.

“wat gezien de snelheid waarmee alle andere (min-of -meer) schandalen naar buitenkomen, zeer onwaarschijnlijk is”

Ach, dat valt wel mee; bij bisschop Gijsen duurde het ruim 50 jaar.

#66 su

@63 Zulke lui bestaan altijd al aan de rechtervleugel. GeenStijl bood ze slechts een digitale honk.

#67 Vilseledd

@66: Een dergelijke opmerking laat zien, dat de linkse kerken niet geïnteresseerd is in de mening van het volk, maar ze slechts wil vertellen, wat ‘goed’ voor ze is.

#68 su

@67 Een dergelijke opmerking laat weer zien dat je gewoon een lid bent van de Roze Khmer. Pleur op met je linkse kerk. Ik pas voor dat uitpussende onderbuik van volgevreten haatmongolen.

#69 Vilseledd

@68: Haha, grapjas.

#70 su

@69 Wat doe je hier eigenlijk behalve trollen?

#71 Vilseledd

@70: Over ’trollen’ gesproken, kijk naar je reactie 68.

#72 su

@69 Hier, een willekeurig reactie van de GeenStijl Volkert draad:

Wraak nemen op Volkert komt neer op het klassieke ‘schieten op de boodschapper’.
Veel beter zou zijn niet symptomen te bestrijden.. er zijn immers lieden in dit land wier hoofden er erg van zouden opknappen als ze op een staak werden gestoken.
*geen namen noemt*

Volgens jouw #67 zouden wij interesse moeten tonen voor deze individu en luisteren naar zijn grieven. Wellicht zouden we dan van moeten overnemen dat het volk weer hoofden op staken willen zien langs de rijksweg? Ga toch weg, mongool!

#73 Bismarck

@56: Je verwijt Kok dat hij van Dam niet de mond gesnoerd heeft (en voert dat zelfs als “bewijs” aan voor je stelling dat Fortuyn in opdracht van Kok doodgeschoten is).

#74 Vilseledd

@72: Hoewel het hier niet de plaats is om op een reactie van Geenstijl – daarvoor is, hoe verbazingwekkend, het geenstijlforum – te reageren, is deze reactie dermate interessant, dat ik haar toch wil bespreken.

Van der G. is natuurlijk een slecht mens, die daarvoor ook al een moord heeft gepleegd, en heeft bovendien een enorme houten kop, waarin het moeilijk doordringen is, maar de kern van het probleem is de politiek, die niet in de gaten heeft, dat het probleem, dat in 2002 aan de oppervlakte kwam, niet meer overgaat, maar zal omslaan in een algemeen gevoelde en beleden politicihaat.

Je laatste zin is overigens wel vreemd: je haalt een reactie aan van een Geenstijlreaguurder en noemt mij ‘mongool’. De mongolen vind je in het kabinet (letterlijk zelfs).

@73: Ik heb het woord ‘bewijs’ niet genoemd, ‘Bismarck’ (ook een bedenkelijk figuur uit de historie, een soort ‘Kok’ ook, die ook het gevaar onderschatte).

#75 qwerty

73 reacties, merendeel rechtse trollen. Dat is wat er blijkbaar gebeurt als de rechtsstaat Nederland toch nog (b)lijkt te werken.

-edit- : 74

#76 su

@74 Ik noem je een mongool – en daar blijf ik bij – omdat je denkt dat we deze rabiaten serieus moeten nemen. En hoezeer ik gekant ben tegen de huidige kabinet, ik wens hun hoofden niet terug te zien op staken. Je vergoeijlijkt fascistoïde eigenrichting, gek.

#77 Vilseledd

@76: Wie scheldt, heeft geen gelijk. Bovendien hebben zowel de regering van Mongolië als diverse patiëntenverenigingen van het Syndroom van Down verzocht om niet het m-woord te gebruiken. Als linksist moeten oproepen van dergelijke subsidieclubs je toch aanspreken.

“Je vergoeijlijkt fascistoïde eigenrichting, gek.”

Je haalt een reactie van Geenstijl aan en reageert op mij alsof ik die geplaatst heb. Kom nou, Su. Ga je eens inlezen, wat je grote voorbeelden Mielke, Beria en andere ‘grote linkse denkers’ voor ‘goeds’ tot stand hebben gehad. Dan is een boze, hardwerkende Nederlander, die na een week hard werken voor dat haagse parasietentuig, zijn gram spuwt, maar kinderspel.

#78 su

@77 Ga je moeder betichten van stalinisme, gek.

#79 Vilseledd
#80 su

Ach gossie. Heb je een trauma van het opgroeien in een rooie nest?

P.S.: Doettu mij liever een sabcat.

#81 Peter

De ene verzetsstrijder wordt gelauwerd en geridderd, de andere gekooid en opgejaagd.
Rare jongens, die Nederlanders …

#82 Joop

Mijn gebak smaakte uitstekend.

Hopelijk jeukt dat ding om zijn enkel niet, ik zou er niet tegen kunnen.

Ach, en de herinnering blijft kennelijk bij een aantal hier. Tuurlijk moord was niet de oplossing. Desondanks is het premierschap van hem ons gelukkig wel bespaard gebleven.

Ja, de boeren hebben nog een hekel aan hem. Het hangt van subsidie aan elkaar. Dan maar nog een moord hem in de voeten schuiven. Waarom geen aangifte, of is het al verjaard? Of moet er maar genoeg herhaald worden, zodat het waarheid wordt?

#83 Prediker

@81 – ‘Verzetsstrijder’? Het was in 2002 geen oorlogstijd, de LPF was geen bezettingsmacht van een vreemde mogendheid, en Pim Fortuyn was niet het equivalent van Seyss-Inquart.

Het was gewoon een Nederlandse politicus. Als je in een rechtsstaat iemand ombrengt, hoe populistisch en xenofoob die ook moge zijn, verdien je gevangenisstraf.

Een aardig achtergrondartikel over de geschiedenis van links geweld in Nederland – meestal worden de daders niet gepakt en als ze worden gepakt (daders Kedichem) kregen ze in het verleden een straf die wij nu lachwekkend laag zouden vinden – vindt u hier.

#84 Joop

Ik vind het toch raar dat opmerking 16 hier blijft staan.

“Joop is een buitengewoon minderwaardig mens.”

En zelfs nog behoorlijk wat plusjes krijgt. Heb ik wat fout gedaan?

#85 Aesir

@84
Ik citeerde Marcel van Dam en trachtte je daarmee een spiegel voor te houden. Bij nader inzien deel je wel zijn intolerantie en blinde linkse geloof, maar niet zijn intellectuele vermogens.

#86 Djools

Hoe zou het gaan met Volkert? Zou hij nog een beetje goed in zijn vel zitten? Schuldgevoel? Toekomstplannen? Ziet hij het glas halfvol, halfleeg of dubbel? Heeft hij een vriendinnetje, vrienden? Is hij nog welkom op de verjaardag van zijn moeder? Hij heeft zijn straf uitgezeten. Hij is gerehabiliteerd… Pfff…

#87 Mario

@77:

“Bovendien hebben zowel de regering van Mongolië als diverse patiëntenverenigingen van het Syndroom van Down verzocht om niet het m-woord te gebruiken.”

En ik pak nogmaals je eigen woorden erbij:

@74:
“De mongolen vind je in het kabinet (letterlijk zelfs).”

Iets met pot en ketel en gitzwart.

#88 Knorretje

@52:
Zit je in de Eerste of Tweede Kamer of iets dergelijks? Want ik heb meerdere keren gestemd en weet dat kamerleden vaak zwichten onder fractiediscipline en internationale dwang. Of geloof jij in sprookjes?
Dus doe nou niet alsof onze democratie perfect is en wetten een afspiegeling van de samenleving zijn. Van een Marxistische Anarchist verwacht men meer diepgang dan de gangbare verzinseltjes

#89 L.Brusselman

Rechts Sargasso zou aan het hoofd van een lynchmob kunnen staan,krijg ik het idee.Want dat krijg je als je het aan het”gewone volk” zou over laten.
(vannacht weer eens tegen Zijn lelijke beeld bij dat bankgebouw gewaterd)

#90 Joop

@89

Super, dat zou ik ook doen, over Zijn beeld wateren, daden zeggen meer dan woorden!

Mijn blinde linkse geloof en mijn intolerantie, kus mijn reet zou ik zeggen. Opmerkingen van jaren geleden, tja, als je nog in het verleden leeft…

Volkert was inderdaad een verzetsstrijder want het volk was/is merendeels blind, zoals Willem van Oranje al zei: Arm, arm volk!

#91 Joop

Oh, kijk, de rechtse kliek heeft een plaatsje opgezocht voor Volkert, waarom geen reacties als ‘abject’, ‘walgelijk’ enzovoort?

http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/154060/200-neanderthalers-demonstreren-tegen-volkert/

#92 Knorretje

@91:
Bij deze dan: weer geef je een walgelijke en abjecte website weer, net zoals dat walgelijke en abjecte videoclipje uit je eerdere post. Waarom doe je dat toch? Dat zoeken naar smerigheid op the internetz?

PS: Ja, het is ook een smerige tweet….

#93 Joop

haahahaaha, de knorrige, corrigerende opmerkingen komen al weer, ‘waarom doe je dat toch?’ het lijkt wel een dominee – Sargasso is ver gezakt met dat paternalistische gezever

ik doe het omdat ik van waarheid hou, en niet van indoctrinatie van kleinburgerlijke normen en waarden door een conservatieve elite uitgedacht en uitgedragen – schoppen tegen de regels, tegen gezag en orde, dat door anderen aan de mensen wordt opgelegd, dat is nodig!

dus knorretje, linkse mensen zijn dom, zoals je aangaf, ik vind dat walgelijk en abject, waarom doe je dat toch?

Volkert is een held, hij had tenminste durf, geen woorden maar daden! In deze praatcultuur doen woorden niets, helemaal niets, niet meer dan verplaatsen van papier, geen veranderingen, helpen niet bij protest, democratie is dood. We leven in een technocratie waar de gewetenloze ambtenaren beslissen, politici doen alleen maar theater.

Iemand vermoorden is niet slim, maar sabotage, traineren, juridische grappen uithalen tegen dit systeem kan wel. En dat moeten we doen! Daar was Volkert trouwens goed in, via juridische weg boeren terecht pesten … dat is je goed recht, lachen hoe ze hem al haatten voordat hij bekend werd.

Kort samengevat: beste knorretje, ik hoef geen verantwoording af te leggen tegenover jou of weet ik wie.

#94 Knorretje

@93:

“dus knorretje, linkse mensen zijn dom, zoals je aangaf, ik vind dat walgelijk en abject, waarom doe je dat toch?”

“omdat ik van de waarheid hou” #sarcastische modus.

Maar dat zei ik niet he. Wat ik zei is:”maar politiek gezien zijn ze dom”. Dat is ook mijn mening omtrent jouw, die je overigens veelvuldig van bewijs hebt voorzien. Ook weer in je laatste alinea.

” door een conservatieve elite”

Hadden we die maar. Dat zou een verademing zijn

#95 Joop

@94.

Jouw mening over mij hoe politiek slim ik ben interesseert mij niet, jij hebt geen enkele autoriteit. Het is niets anders dan op de persoon spelen wat je graag doet.

Een verademing, je hoort toch zelf bij een zelfbenoemde elite die strengere straffen wil via jouw partij, die partij is een kleine groep mensen die aan de macht is, dus elite, en jammergenoeg is de VVD al zo voor de handhaving, zeker op de minima, dat je het gemakkelijk conservatief kan noemen. En dat is zeker geen verademing voor vele mensen.

#96 Aesir

Mensen als @Joop zijn de directe Oorzaak van Geert Wilders & “De Nieuwe Rechts-Conservatieve” wind.

#97 Joop

#98 Aesir

@97:
Lees je eigen reacties terug en reflecteer. Introspectie Joopie.

#99 Joop

Dat van Aesir is natuurlijk onzin, want juist de zelfbenoemde conservatieven als knorretje/inje werken hard aan het verspreiden van reclame met hun pleidooien voor hardere straffen, een anti-linkse houding enzovoort.

Mijn reacties hier hebben geen enkele invloed op de publieke opinie, en mensen zoals ik, eenlingen, niet gewelddadig overigens, want hun vingers jeuken alweer om mij in diskrediet te brengen, ook niet.

#100 Aesir

@Joop jij hebt je zeer zeker wel te verantwoorden aan je medemens als je dergelijke uitspraken over een politieke moord doet.

#101 Joop

@100.

tuurlijk, tuurlijk, ga je me voor het gerecht brengen, het is nogal serieus zie ik, aan je toon te zien, met je zeer zeker wel, hahahaahaha

ik ben gewoon blij voor Volkert dat hij weer vrij is, dat mag, niets mis mee, een moord is iets uit de geschiedenis, het lot heeft zo besloten, gebeurd,

waarom zou ik oproepen doen voor nog meer politieke moorden, gewoon dom, niet doen, al hoewel ik ze niet zou veroordelen, daar hebben we een ‘rechtsstaat’ voor

grappig overigens hoe dat rechtse tuig zich zo gemakkelijk laat provoceren, twee woorden fout in hun ogen en je bent een oproeper van politieke woorden

mensen die zich moeten verantwoorden zijn mensen met een publieke rol, die heb ik totaal niet

#102 Aesir

Leuk voor je dat jij het erg grappig vindt Joop, mensen die meer waarde hechten aan de rechtsstaat en democratie zien dat anders.

Achteraf nuanceren heeft geen zin op Internet aangezien we kunnen teruglezen.

#103 Joop

@102.

Lekker op de persoon spelen, ik zou de rechtstaat en democratie niet hoog hebben zitten. Interpretatie van uitspraken, dat weet je zelf ook.

Fijn weekend Aesir. Ik hoef me nogmaals niet aan jou te verantwoorden.

#104 L.Brusselman

Aan de waarderingsscores te zien heeft extreem rechts de weg naar Sargasso ook weten te vinden.
Nu moet ik daarbij opmerken dat veel mensen die denken dat ze “links” zijn vaak latente reactionairen blijken.

#105 Vilseledd

Bedenk ook hier:

“In de politiek gebeurt niets door toeval. Als er iets gebeurt, kun je er zeker van zijn, dat het zo gepland was.”

Franklin Delano Roosevelt.

Loslopende gekken, die toevallig een bekend politicus om zeep helpen, bestaan niet.

#106 gronk

Weer een nieuw lading alufolie binnen, vilseledd?

#107 Vilseledd

@106: Zoals je ziet, zijn politici behoorlijk open over wat ze beogen. Alleen sheeple zoals jij steekt bewust de kop in het zand. Hier nog een:

Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.

Deze keer van Sir Winston Churchill.

#108 stoethaspel

Hier ergens begon het…
[img]http://www.geertrustigers.nl/images/pim.jpg[/img]

#109 Vilseledd

@108: Zeker, omdat je bang was, dat die je werken stuurde voor je uitkering, wanneer hij aan de macht kwam. Dat maakt hem nog geen nazi.

#110 stoethaspel

@109

Je interpreteert precies de verkeerde kant op. Geeft verder niks, hoor…

“Hier ergens begon het” probeerde uit te drukken wanneer de hetze door de fatsoenlijken pas ècht goed op gang kwam.

#111 thalmann

@93
Politici vermoorden als uiting van rebelse romantiek, links machismo. Boerengezinnen helemaal kapot maken omdat ze ergens wat afval hebben verbrand. Sociaal. Humaan. Progressief. Duurzaam. Medemenselijk. Beschaafd.

Geitenwollensokken verbergen lelijke klauwen.

#112 Vilseledd

@110: O zo. Dan had ik dat verkeerd begrepen. Volgens mij begon het hier:

[img]http://www.voc-nederland.org/wp-content/uloads//VARA-logo_jaren70.jpg[/img]

#113 Henk van S tot S

@108:
Tja, met verlossers loopt het meestal fout af ;-)

N.B.
Verder vindt ik dat de ontwikkeling van dit draadje, de meeste commentaren in ogenschouw nemend, inmiddels het stadium van oeverloos geouwehoer heeft bereikt.

#114 Brombeer

Een aantal van de reacties die schande spreken dat Van der Graaf vrij is, zijn afkomstig van mensen die bijna juichten toen Breivik die mensen neerschoot.

#115 su

@107 Gebruik van sheeple altijd -1.

#116 su

@112 Alweer dat onverwerkte jeugdtrauma van je :)

#117 Mario

@114, pas op hoor, straks krijg je nog het verwijt dat je halfbeschaafden aan het demoniseren bent. ;-]

#118 Vilseledd

@115: Ah, voel je je aangesproken?

#119 stoethaspel

@112

Er is een enorm verschil tussen ietwat bozig campagne voeren tegen iemand en een verkapte oproep tot moord, door die persoon af te beelden in SS-uniform. Door alles op één hoop te flikkeren wordt het allemaal niet duidelijker, zoals het ook niet helpt te zeggen dat Fortuyn is omgelegd in opdracht van Kok.

#121 Vilseledd

@119: In eenzame gekken, die politici omleggen, geloof ik niet. Jij wel? Zeker niet als de kogel niet uit het pistooltje van Volkert kan zijn gekomen en het arrestatieteam al aanwezig was.

#122 stoethaspel

@121

Geloof heeft er niets mee te maken en als je dat woord nodig hebt om je betoog kracht bij te zetten kun je je beter begeven richting kerk, tempel, synagoge of moskee.

In plaats van allerlei oncontroleerbare beschuldigingen te uiten zou je beter eens serieus kunnen gaan onderzoeken wat het effect is geweest van de verontmenselijking en nazificatie van de persoon Pim Fortuyn, in de media. Doe eens een serieuze poging te onderzoeken waar er grenzen liggen in het debat. Probeer eens vast te stellen wat het is dat een harde kritiek, wellicht zelfs op de man spelend, acceptabel maakt en anderzijds, wat er gebeurt als je iemand min of meer letterlijk op één lijn stelt met de moordenaars van Babi Jar. Doe eerst eens turven en meetbaar maken, wil ik maar zeggen.

#123 Vilseledd

@122: Je verwart geloof (religie) met geloof (mening).

#124 L.Brusselman

Die extremist als nazi afbeelden was satire, geen oproep tot moord.
Dat is alleen maar een verkeerde interpretatie,dat zegt meer over de persoon dan over die afbeelding

#125 gronk

@123: als een man een gekke mening heeft is ’t een mafkees. Tien tot honderd gekkies zijn een sekte. Boven de 1000 is het een ‘afsplitsing’ (want gekkies zijn nooit 100% origineel), boven de 100K is het een g’loof.

#126 Vilseledd

@124: Al vind ik, dat het gewoon moet kunnen, behalve als je gastheer bent van een door de belastingbetalers betaald TV-programma. Zo dwing je namelijk de aanhang van Fortuyn mee te betalen aan het afschilderen van hem als ‘buitengewoon minderwaardig mens’.

#127 Sigi

Waarom is “het volk” Volkert eigenlijk niet dankbaar?
De moord op Fortuyn heeft de deur opengezet voor Wilders, als je dan ook nog gelooft dat het in opdracht van Kok was zeg dan nog eens dat Kok niet naar het volk luisterde.

#128 Aesir

@127:
In de plaats van een charismatische intellectueel is een doorgedraaide gifkikker gekomen… waarom zou “het volk” daar dankbaar voor moeten zijn?

#129 L.Brusselman

charismatische intellectueel

Daar zijn de meningen dus duidelijk over verdeeld ,voor mij was hij niet meer dan een mislukte dronken striptease act(een bijzonder sneue,eigenlijk)

#130 Sigi

@128
Oh sorry, je hebt natuurlijk “het volk” en daarnaast heb je ook “het volk”, aangezien al “het volk” nogal verongelijkt is en vindt dat er niet naar “het volk” geluisterd wordt en het liefst achter de een of andere figuur aanloopt die de oplossing zal brengen heb ik wat moeite ze uit elkaar te houden.

#131 Micowoco
#132 pedro

”An argument is a connected series of statements intended to establish a proposition”

“No it isn’t”
“Yes it is”
“No it isn’t”
“Yes it is”
enz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*