Vijf zaken die ‘dreigen’ uit te sterven op kantoor

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Helaas zijn de zompige boterhammen in de kantine er geen van.

Open artikel

Reacties (7)

#1 Yevgeny Podorkin

Papier staat er niet bij. Post it en tipp ex ook niet. Zo’n stansmachine waarmee je met een metalen plaatje (die in een bak liggen met honderden andere plaatjes) veelgebruikte adressen op enveloppen slaat? Fiches, microfilm? De map met zoekgeraakte stukken?

Ook niet.

#2 zmmoccc

Wat is dat voor antieke lijst? Ik heb daarvan alleen nog de desk (VoIP-)telefoon en ik betwijfel of die ooit weg zal gaan. Maar faxen en rolodexen?! Van wanneer is dit overzicht?:P

Wat ik wel hoop dat ooit weggaat zijn door idioten ontworpen volstrekt inspiratievrije kantoren met luidruchtige ventilatie in plaats van open ramen, onconfortabele airco/verwarming in plaats van goede isolatie en herrie in plaats van rust.

http://www.ted.com/talks/julian_treasure_why_architects_need_to_use_their_ears.html

#3 Bismarck

@2: Geloof het of niet, een fax staat hier nog op elke afdeling (en wordt zelfs nog gebruikt, al is het maar vanwege het geloof dat een gefaxt ondertekend contract meer rechtsgeldigheid heeft dan een gescand ondertekend contract) en standaard werkuren zijn nogal honkvast (en bezuinigingen op openingstijdgerelateerde zaken werken die zelfs behoorlijk in de hand).

@1: Post its worden tegenwoordig alleen maar meer gebruikt (omdat er minder ander papier voor handen is om dingen op te schrijven die jij of iemand anders moet onthouden).

#4 Vast Goed

Al die items (incl vaste telefoon) zijn bij mij al verdwenen. Verder kan op het lijstje: de vaste werkplek, het eigen kantoorgebouw, de autoregeling (wordt vervoersregeling).

En in mijn nog relatief korte werkzame leven ben ik al kwijtgeraakt: de kantinejufrouw die de koffie/thee langsbrengt, de prikklok, het ladeblok en de garderobe.

#5 Yevgeny Podorkin

Rekenmachine met rol.

#6 Yevgeny Podorkin

Zo’n grote metalen wasknijper weetjewel waarin je belangrijke papieren kan klemmen zodat ze niet wegwaaien.

#7 knelistonie

Het bij afwezigheid inspreekbandje.
Potlood en stuf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*