Vicepremier Turkije: ‘Vrouwen moeten niet lachen in het openbaar’

Hongaars voorbeeldland Turkije gaat wat doen aan het morele verval:

”Vrouwen zouden niet moeten lachen in het openbaar.” Dat zei de Turkse vicepremier Bülent Arınç maandag tijdens een toespraak over moreel verval in Turkije. […]

Tijdens de toespraak benadrukte Arinç het belang van goede zeden van mannen en vrouwen. Volgens hem moeten vrouwen beseffen dat lachen in het openbaar volgens de islam onrein is. […]

“Waar zijn onze meisjes, die blozen, hun hoofd buigen en hun ogen afwenden als we ze recht aankijken, daarmee uitgroeiend tot het symbool van kuisheid”, vraagt Arinç zich hardop af.

Open waanlink

  1. 11

    @8: Volgens mij staan die al een tijdje op een lager pitje. Erdogan ziet EU-lidmaatschap in ieder geval niet als een vette worst, als dat is waar je op doelt. Overigens brengt je vraag me wel op het cross-topic onderwerp: Is er wel plaats voor een op Russisch/Chinees/Turks politiek model gebaseerd Hongarije in de EU?

  2. 12

    @10: Ik heb me altijd afgevraagd of dat wel echt nodig is. Bedoel je soms de “joods-christelijke waarden” waar sommigen op hameren? Die wijs ik sowieso af.

    Als de systemen maar op elkaar aansluiten en men zich aan de regels houdt, moet wat mij betreft elk land nog steeds lid kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren