1. 4

  @2 Ik neem aan dat de koningin zelf niet zo blij was met die censuur en dat op deze manier voorzichtig naar buiten brengt, zonder daarvoor haar positie als staatshoofd te gebruiken.

 2. 7

  Goeie timing van de koningin. Ze zit lekker in het buitenland op wintersport, dus Rutte kan haar niet op het matje roepen. Persmoment net geweest, dus er kunnen ook geen vragen meer worden gesteld. En maximaal effect zo vlak voor 2 maart. Beatrix is een baas ;-)

 3. 10

  @4: dat lijkt me evident. Opportunisme is onze majesteit en haar vrinden niet vreemd, zo blijkt. Nu heeft de inhoud (of het gebrek daaraan) van haar kersttoepsraak geen enkel effect op wat er in nl gebeurt, dus wat boeit het. De wintersportbeelden van prinsesjes in de sneeuw alleen maken het koningshuis tot een onmisbaar instituut.

 4. 11

  Censuur is ook nodig hoor! De Majesteit riep altijd maar op tot tolerantie en begrip. Gelukkig maakt Geert daar korte metten mee!

  @5 Maar inderdaad ja, Verhagen en Rutte moeten zich schamen.

 5. 12

  De koningin wordt hoe langer hoe meer onderdeel van politieke discussies. Ben benieuwd wanneer het koningschap louter ceremonieel wordt.

  Wel grappig om te zien hoe links momenteel zijn heil zoekt bij het instituut. Da’s nog eens wat anders dan ‘geen woning-geen kroning’.

 6. 13

  Beatrix ondergraaft haar eigen positie zodat zelfs haar papperige zoon het straks aankan. Ze is gewoon een goede moeder, laten we dat er maar van denken. Anders ziet niemand straks die koekwous nog staan naast zijn sterke vrouw. De geschiedenis weet, er komt een koning aan dus dat wordt honend lachen. En in het beste geval lacht zijn vrouw dan niet met ons mee. Succes Willem, jij liever dan ik.

 7. 14

  Huub Oosterhuis (HO), theoloog en dichter, vertrouweling en goede vriend van de Koninklij-ke familie, directeur van De Nieuwe Liefde. Die HO zegt:
  (1) ‘Koningin Beatrix is afgelopen jaar zwaar gecensureerd in haar kersttoespraak. De PVV was het niet eens met uitspraken die zij wilde doen.’
  (2) ‘de toespraken van de koningin gaan over onder meer solidariteit, wederzijds respect en tolerantie. “Dat wordt met argusogen gevolgd door dit kabinet, en de PVV met name” ‘.

  Vanwege hun onvaststelbaarheid zijn die beweringen van HO schunnig en ongeloofwaardig, al zouden ze best waar kunnen zijn. Zoals vroeger een bericht uit de Pravda. Verder geldt natuurlijk ‘comment’ 8: ‘De koningin werd toch altijd al gecensureerd?’’

  Intussen deed HO wat hij deed en mag je je dan afvragen waarom? Wat spookt hij pas begonnen in zijn nieuwe Tempel ‘De Nieuwe Liefde’ daar in ’s hemelsnaam uit? Tussen haakjes, die naam, ‘Nieuwe Liefde’. Beetje walgelijk. Doet mij denken aan dat ‘Hofnarretje’, dat ook direct mijn intuïtieve weerzin opriep. Maar goed, over smaak valt niet te twisten.

  HO is een status beluste man. Met zijn valse berichten schurkt hij zich tegen een heersende elite aan, een coterie erop uit Nederland te ruïneren. Of ze dat nolens volens doet, bewust of onbewust is niet van belang. Ze doet het. Wie het met deze stelling niet eens is, gelieve minimaal Bosma’s ‘Schijn-élite’ te lezen, i.h.b. het 25e hoofdstuk. Voor hardleersen; geen moeilijk boek.

  Consistent met het geraden motief van HO’s spectaculair optreden, is de uitnodiging gedaan aan Daisy Khan uit de USA om in de ‘De Nieuwe Liefde’ te verschijnen. Daarbij ga ik er vanuit dat die cultplaats en HO een pot nat zijn en in ieder geval HO zich tegen haar komst daar niet heeft verzet. Komt Daisy ‘croonen’? Ik denk het niet, want wie is Daisy? Dit.

  1Daisy Khan tegen Hirsi Ali op ABC (USA): ‘Ik ben het slachtoffer niet. Dat ben jij op de loop voor de Fatwa’. …. en de aanwezigen lachten. *

  2Daisy – staat in de kop – is initiatiefneemster van ‘Park 51 Daisy Khan’. Vroeger, teken ik daarbij aan, stond er ‘Cordoba’ i.p.v. Park 51. Park 51 is het synoniem voor ‘Ground-Zero NYC.’ Er viel een dubbele brutaliteit te maskeren.
  Wat denk je nu van HO en zijn nieuwe liefde?

  *”I’m Not A Victim. You’re the One Running Around With The Fatwa” … and the Audience Laughs.

 8. 16

  Die SP lijstduwer heeft natuurlijk lekker stemming lopen maken tegen GW. Hilarisch vind ik het wel, zo’n priester met z’n politiek correcte evangelie.

 9. 19

  @14; HPax praat islamofobe haatsites na, maar hij heeft het citaat niet nagetrokken. Papegaai die hij is. Hij citeert Khan als volgt:

  “Daisy Khan tegen Hirsi Ali op ABC (USA): ‘Ik ben het slachtoffer niet. Dat ben jij op de loop voor de Fatwa’. …. en de aanwezigen lachten.

  Dit heeft Daisy Khan echter niet zo gezegd. Atlas Shrugs (geen Daisy Khan-vriendelijke bron) heeft het correcte citaat. Hirsi Ali beschuldigt Daisy Khan ervan dat zij in een slachtofferrol kruipt. Khan antwoordt daarop:

  KHAN: “I am not a victim, Ayaan. Stop calling me that. You’re the one running with all the bodyguards.”

  Met andere woorden: Khan verwijt Ayaan dat zij haar martelaarsstatus uitmelkt voor propagandadoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren