Verpest veiligheidshysterie Rotterdam?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 L.Brusselman

Rotterdam is in twintig jaar getransformeerd van een stad,waar het goed toeven was ,in een christelijk dorp,met het enige verschil dat hier de winkels altijd open zijn.Het is een groot koopriool geworden.Poppodia zijn vrijwel allemaal verdwenen,het aantal coffeeshops gedecimeerd met als gevolg hoge prijzen door de monopolypositie van de overgebleven shops.Die kunnen ze in de toekomst ook sluiten met de smoes dat het er veel te druk is en de winsten te hoog zijn.De ellende is begonnen met Peper die,toen hij zelf was afgekickt van de alcohol,vond dat sluitingstijden en vergunningen van de (nacht)horeca aangepast moesten worden,en met de almacht van de PVDA was dat zo gebeurd.De rest is geschiedenis,wel bekend bij de insiders.

#2 Arjan

s/Rotterdam/Nederland

#3 Bookie

Een burgemeester die moslim is strijdt tegen alcohol onder het mom van veiligheid. Verdacht heur.

#3.1 Martijn - Reactie op #3

Het is begonnen onder Opstelten en Leefbaar Rotterdam. Ik vraag me wel af of die partij er niet anders in had gestaan als feestbeest Pim Fortuyn er nog was geweest.

#3.2 L.Brusselman - Reactie op #3.1

Het is al onder Peper begonnen,Opstelten heeft het verder uitgebouwd.

#4 AntonB

Er lopen 2 zaken door elkaar, het strengere veiligheids beleid is onde Opstelten begonnen. jarenlang pakppen en nathouden hadden van Rotterdam 1 groot perron nul gemaakt en je kon geen 3 straten lopen of je kwam een auto met ingeslagee ruiten tegen. Opstelten pakte echter de daders aan en niet de hele bevolking, zaken als de Dance Parade zijn onder hem groot geworden en gaven nooit problemen. Rotterdam durft was de slogan.

Het is pas fout gelopen toe Aboboytaleb het stokje over nam. Er gebeurde een paar vervelenden zaken met doden en al(Waar Aboutaleb overigens ook weinig aan kon doen) Hij en zijn nieuwe college reageerden echter door gelijk van alles te verbieden en te sluiten. Wonderlijk genoeg werden niet de evenementen verboden war problemen waren geweest, maar willekeurige zaken als de Dance parade en het drinken van een biertje in het park. Je zou haast denken dat zijn geloof er mee te maken heeft, maar ik hou het er op dat het gewoon een paniek reactie is van een angstige technocraat.

Een havenstad als Rotterdam heeft een sterke en daadkrachtige burgemeester nodig en eigenlijk niet iemand die voornamelijk om zijn afkomst is aangesteld. We moeten weer een Opstelten of een Peper hebben om dat voor elkaar te krijgen. Aboutaleb is en aardige vent maar hij is de juiste man op de verkeerde plaats. Zo lang hij blijft plakken wordt het nooit wat met Rotterdam.

#4.1 L.Brusselman - Reactie op #4

[..]jarenlang pakppen en nathouden hadden van Rotterdam 1 groot perron nul gemaakt en je kon geen 3 straten lopen of je kwam een auto met ingeslagee ruiten tegen. Opstelten pakte echter de daders aan en niet de hele bevolking[..]

,
Of je kent Rotterdam alleen uit deTelegraaf en vanuit je wagen of je zit gewoon keihard te liegen.
Naarmate de gebouwen hoger werden werd de houding van het stadsbestuur kleingeestiger. Het is wat cultuur en circuits betreft een saai provincieplaatsje geworden.Of je moet de oververtegenwoordiging van kakkerskroegen in het centrum het culturele leven noemen.De Witte de Withstraat is een pretentieze toeristenboulevard geworden waar de echte Rotterdammer nog niet dood gevonden wil worden ,en daar is het stadsbestuur zo trots op.

#5 Harry

Brusselman,
Peper zorgde er eind 70 jaren voor dat er meer kroegen met een nachtvergunning kwamen. Tot die tijd ging doordeweeks na 24 uur en op vrijdag en zaterdag na 2 uur ’s nachts in Rotterdam bij vrijwel ieder kroeg de deur op slot. Daar waar evenementen (denk aan het roemruchte Exit) plaatsvonden kon en mocht de deur wel eens langer openblijven. Een enkele arbeiderskroeg op Zuid of aan de Aelbrechtskade mocht op doordeweekse dagen in die tijd wel weer om 4 uur ’s ochtends open.

De laatste jaren ontstond het fenomeen van het zich met “breezers” (drank voor mietjes) indrinkende jongeren bij winkelcentra in de hele regio. Interessant was daarbij ook nog eens dat het geen “buurtjongeren” waren, maar jongeren uit andere buurten. Deze jongeren meden waarschijnlijk de eigen buurt omdat ze niet geconfronteerd wilden worden met de corrigerende blikken van hun ouders en buurtgenoten.
Dit fenomeen liep uit de hand en een alcoholverbod moest er wel van komen, met dank aan Bacardi van die breezers (voor mietjes!).

#5.1 L.Brusselman - Reactie op #5

Dat was een excuus dat klakkeloos door de media werd overgenomen,mensen die er hun geld verdienden of de vaste nachtbrakers wisten dat dat een verzinsel was om die nachtvergunningen allemaal weer terug te draaien.Ook buiten die zogenaamde overlastzones werden die nachtvergunnigen weer ingetrokken,tevens werd het kroegen waar alcohol werd geschonken verboden om de klanten te laten blowen.Dat laatstse is toen niet echt gelukt,maar dat heeft Opstelten alsnog voor elkaar gekregen geholpen door het rookverbod,het bestaande en opkomende nachtleven dat eindelijk vorm begon te krijgen werd zorgvuldig de nek omgedraaid.En als je echt zou weten waarover je het had zou je weten dat het niet Exit heette maar Eksit.Rooterdam is alleen nog geschikt voor studenten die na zes jaar weer oppleuren

#5.2 Harry - Reactie op #5.1

*ik heb het phonetisch met een X geschreven*

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*