1. 3

  …onder zijn leiding…

  Hey, het is een politicus die spreekt. En bij christelijke politici dien je ten alle tijde te letten op hun gespleten tong.

 2. 4

  Dat deden de Grefo’s en Kathotjes de vorige keer ook. Zie daarom “Gedoogconstructie” :D.

  En de leuke stemming: Als U niet tegen het voorstemmen met van de gedoogconstructie bent, steek dan niet het gele bordje omhoog” :D

 3. 5

  De PVV heeft tegenwoordig sociaal/economisch een veel te links programma om aan te sluiten op die van het CDA, dus het was voor Buma toch al een uiterst onwaarschijnlijke coaltiegenoot geworden.

 4. 9

  Ik geloof het CDA wel in deze uitspraak. De val van Rutte 2 zit er nog steeds heel diep in bij de CDA ers die ik ken. Die hebben echt een hekel aan de PVV gekregen en vinden Wilders zeer onbetrouwbaar. Misschien dat het over 15 jaar anders is, maar nu zie ik ze niet samengaan.

 5. 10

  Buma: onder mijn leiding niet meer met de PVV

  Ik wil wel dat ” Zo waarlijk helpe mij God almachtig” er bij horen.

  Graag. Alsjeblieft.

 6. 12

  @6

  Het ene zeteltje van de SGP was ook voldoende op de achterbank van de auto van Rutte. Dit overigens o.a./ vooral om vervoer voor scholieren van christelijke scholen veilig te stellen.

  Niet voor iedere scholier die op een zekere afstand van hun school woont, neen: enkel voor scholieren die naar een christelijke school gingen.

 7. 13

  @9: maar dat is eigenlijk nog het vieste van die CDA’ers. Ze hebben een hekel aan Wilders gekregen omdat hij onbetrouwbaar zou zijn (het CDA is natuurlijk een standvastig baken van betrouwbaarheid) en niet vanwege zijn uitermate xenofobe standpunten en uitlatingen.

 8. 16

  @14: De samenstelling van de eerste kamer maakt een herhaling van de vorige gedoogcoalitie onmogelijk. Ik zou daar ook niet zo bang voor zijn.

  Zoals het er nu voorstaat, gaat Wilders niet regeren. Zijn partij is daar te onbetrouwbaar en incompetent voor, en zijn standpunten gaan voor een groot deel van de partijen simpelweg te ver.

 9. 17

  @16:

  Zijn partij is daar te onbetrouwbaar en incompetent voor, en zijn standpunten gaan voor een groot deel van de partijen simpelweg te ver

  Dat heeft het CDA nooit weerhouden om toch met zo’n partij in het huwelijksbootje te stappen. Niet alleen het gedooggedrocht, maar herinnert u zich ook de LPF nog?
  Het CDA klopt zich dan op de borst dat het “verantwoordelijkheid durft te nemen”, want “het land moet toch geregeerd worden”. En de “PVV kapselen we wel in”.

  Noem me cynisch, maar CDA en VVD maken een kabinet met PVV straks gewoon mogelijk. En Buma doet braaf mee.

 10. 18

  @17:

  En Buma doet braaf mee.

  Of niet. Hij is inmiddels misschien ook wel bijna aan het einde van zijn houdbaarheid. Gaat op enig moment vast ervoor kiezen om meer tijd voor zijn gezin te maken. Dan komt er een volgende en die is dan niet gebonden aan de uitspraak “onder mijn leiding (enz.)”.

  En inderdaad, altijd dat valse “verantwoordelijkheid nemen”. Deden ze dat maar eens.

 11. 19

  @17: Het CDA niet, maar D66 en CU wel (en alles daar links van). En die zijn nodig voor een regering gegeven de huidige samenstelling van de Eerste Kamer.

  En dan nog is regeren met de PVV voor het CDA echt niet aantrekkellijk, ging de vorige keer namelijk niet zo goed.

 12. 20

  Yo, peoples, er zijn geen verkiezingen op korte termijn. Met al dat gespeculeer, gehypothetiseer en gefantaseer versterk je de situatie dat politiek een leuke D&D-game is, of GTST voor mensen die genieten van allerlei persoonlijk drama, maar dat niet willen toegeven, ipv iets dat gaat om een echt land dat echt bestuurd moet worden en waarbij het om echte zaken zou moeten gaan, inhoudelijk.

  Als Buma wat aandacht wil in z’n 4 magere jaren, moet hij met iets relevants komen. Reele onderwerpen genoeg zou ik zeggen. (Suggesties: onze handelsbetrekkingen met dubieuze regimes, woningbeleid, banktoezicht, zorg, milieu, ik verzin maar iets.) Misschien kan hij zich eens herbezinnen op z’n Christelijke waarden van medemenselijkheid.

  En aan alle anderen: speel dat spel niet mee. Negeer iedereen die Wilders gebruikt als goedkope manier om zonder inhoud in de kranten te komen, en eis dat ze het weer eens over werkelijke dingen gaan hebben. Daar zijn ze tenslotte voor aangenomen.

 13. 22

  @17

  Na het gedoogkabinetje met de PVV haalde het CDA een historisch laag zetelaantal. Mogelijk dat het CDA beducht voor een herhaling is en zodoende niet meer met de PVV wil regeren.

 14. 23

  @Inca: Ik vermoed dat Buma en het CDA zich daar ook wel bewust van zijn. Evenals van het feit dat ze een historisch laag aantal zetels bezetten. En dat een deel van dit resultaat toch op z’n minst aan hun deelname aan de befaamde coalitie te wijten viel. M.a.w. men positioneert zich alvast voor de komende verkiezingen. Als CDA, VVD en PVV vervolgens een meerderheid van de zetels krijgen, wat ik goed mogelijk acht, weet ik alleen niet wat er gaat gebeuren.

 15. 27

  @24.

  De nazi’s vonden het ook leuk om te veranderen van DAP naar NSDAP, want de kiezers wist niet meer of ze links of rechts waren. Socialistisch klinkt links, en Deutsch klinkt weer rechts.

  Wilders doet hetzelfde anders kan ie nooit linkse kiezers lokken met alleen maat haatzaaien tegen bevolkingsgroepen.

 16. 28

  @26: Ah juist, de eigenlijk economisch linkse partij voor mensen voor wie alles de schuld van links is.
  Gelukkig zijn we zo’n nuchter volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren