1. 1

  Ach doe normaal, dat het waar is betekent niet dat we zulke nietszeggende gezondheidsclaims moeten toestaan op producten, deze claim zou namelijk gelden voor vrijwel elke vloeistof, wil je dat dit op elke colafles komt zodat de consument tussen de gezondheidsclaimbomen het gezondheidsclaimbos niet meer ziet?

 2. 2

  EU officials concluded that, following a three-year investigation, there was no evidence to prove the previously undisputed fact.

  Tijd voor een experiment. We sluiten de officials komende zomer een week op in twee ruimtes (uiteraard random verdeeld). In één ruimte mikken we elke dag een pallet waterflesjes, in de andere als placebo elke dag een pallet flessen sla-olie. Verder krijgt iedereen driemaal daags een boterham. Na een week tellen we het aantal uitdrogingen in beide ruimtes. Als ze dan nog niet zeker zijn, mogen ze het experiment eventueel ook uitbreiden naar drie jaar.

 3. 3

  Typische haatzaaierij van een eurosceptisch conservatief boulevardblaadje. De echte redenering is veel overtuigender: deze wetgeving verbiedt onbewezen gezondheidsclaims zodat consumenten niet voor bepaalde producten kiezen omdat ze denken dat deze gezonder zijn dan anderen terwijl dat niet zo is. En dat is precies waar deze gezondheidsclaims op coca cola toe zouden leiden.

 4. 5

  Ik geloof er ook niet veel van.

  Ik vermoed dan ook dat het onderzoek veeleer is naar de juridische consequenties, en dat er duizenden producten deel uitmaken van het verhaal, maar dat de Telegraph dat er niet bij vertelt.

 5. 9

  Hebben jullie het artikel gelezen?

  Anyway, het gaat niet over de juridische kant van claims in het algemeen. Daar is men het denk ik wel mee eens dat dat goed is. Het gaat over een specifieke ruling door een commissie van professoren over deze specifieke claim.

 6. 13

  Wat heel weinig mensen weten, is dat een dergelijk enorme consumptie slecht is voor het milieu.
  Ik denk dat iedereen dat weet. Ik denk dat als je 100 mensen op straat vraagt of water uit plastic flessen slecht is voor het milieu, 100 mensen ja zeggen.

 7. 18

  Dat is een denkfout. Dat je weet dat iets slecht voor het milieu is betekent niet dat je het gelijk ook laat. En zwerfvuil in de stad is niet eens zozeer slecht voor het milieu maar eerder slecht voor het budget van de gemeentelijke reinigingsdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren