1. 1

    Ik weet echt niet meer wat ik ervan moet denken. Ergens heb ik het idee dat het allemaal wel los zal lopen, maar dat komt waarschijnlijk door m’n geringe kennis van de economie.

  2. 10

    Yep. ‘Liquidate labor, liquidate stocks, liquidate the farmers, liquidate real estate.’

    Maar eerlijk gezegd lijkt ’t me een beter plan om *eerst* die lui die nog even snel 2.5 miljard opstreken tegen de muur te zetten.

  3. 11

    1929? Net als toen is de huidige crisis een gevolg van ongeremde jarenlange windhandel door een stel geldwolven een belangrijke deel van onze kapitalistische leiders, die dankzij hun rijkdom de wereld wisten te overtuigen, dat het goed voor de economie was, als zij veel geld in hun zakken konden stoppen hun bedrijven ongebreideld veel winst konden maken en dat iedere kritiek daarop slecht voor de concurrentiepositie was. Denken, dat het niet per se nodig is om zo veel mogelijk winst te maken, maar dat je ook tevreden kunt zijn met een bescheiden winst, is immers zo´n archaïsch, socialistisch ´maakbare staat´ idee. Dat waanidee, dat de staat ook goede dingen kan doen, terwijl de winsten voor de aandeelhouders voor het opscheppen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren