1. 2

  Er staat niks in dat Telegraafberichtje.
  Geen enkele partij wil helpen ‘het programma van een andere partij uit te voeren’ en al helemaal niet voor de verkiezingen.

  Het lijkt me geen houdbare coalitie, CDA D66 PvdA SP. Dit omdat het CDA met PvdA voortdurend zullen proberen D66 en SP tegen elkaar uit te spelen.

 2. 8

  Ik ben dan wel benieuwd wat jij dan als werkbaar alternatief ziet.

  Naar mijn idee is er geen kabinet mogelijk dat niet een samenraapsel is van verschillende partijen over het politieke spectrum die slappe compromissen moeten sluiten.

 3. 9

  Exelleren in een wereldwijde crisis is vrij lastig, dan is het meer een kwestie van schade beperken. Zonder dit kabinet hadden we nu echter nog veel dramatischer moeten bezuinigen. De rest van de partijen vond het bij de coalitie vorming helemaal niet nodig te bezuinigen of hooguit een klein beetje. Het te vullen gat was dan immers veel groter geweest, waarschijnlijk zelfs problematisch.

  Financieel staan we er behoorlijk goed voor, we halen het maximale 3% begrotingstekort met als bonus van de laagste staatsleningrente’s ooit. Met elke ander coalitie was dat niet gelukt, m.u.v. mischien een soort Kunduz. Ernstiger is dat vele politieke partijen dat nog steeds denken dat we ongelimiteerd schulden kunnen blijven opbouwen, inclusief de PVV. Voorlopig zijn we nog niet uit deze crisis en als we lening op lening gaan stapelen komt dat nooit meer goed ook. We hebben blijkbaar helemaal niets geleerd van de schuldencrisis in Griekenland en Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren