UKIP gaat in het EP samenwerken met Beppe Grillo

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Anoniem

Toch komt de EFD nog steeds twee landen te kort om een officiële groep (25 MEPs uit 7 landen) te vormen. UKIP (24) en M5S (17) hebben natuurlijk al ruim genoeg parlementsleden, maar het gaat nog lastig worden om er vijf andere landen bij te vinden.

MPF (Frankrijk) is z’n zetel kwijt net als LAOS (Griekenland) en SNS (Slowakije). De Ware Finnen en de Deense Volkspartij zijn verrassend overstapt naar de ECR (Tories/Christenunie) en Lega Nord (Italië) is overgelopen naar EAF (Le Pen/Wilders).

Nu hebben Farage en Grillo nog de steun van de SGP, de nieuwe Tsjechische Vrije Burgerpartij en de twee Litouwers van Orde en Recht, waar Le Pen en Wilders ook aan schijnen te trekken. Dan blijven er niet zoveel opties meer over, misschien kunnen ze Die PARTEI aan zich binden (omdat die net als Grillo eigenlijk komiek zijn), maar dan lopen ze natuurlijk weer het risico om de serieuze SGP te verliezen.

Voor zowel de EFD als de EAF wordt het dringen geblazen om nog op tijd een groep te vormen, het zou helemaal knap zijn als ze het allebei zou lukken.

#2 Jos van Dijk

Ook de SGP is overgestapt naar de ECR waar de partner van de ChristenUnie al zat. Dus Farage moet nog vier partijen uit verschillende landen overhalen. En daar zal ook aan getrokken worden door de EAF van Le Pen.

#3 Bismarck

@1: “misschien kunnen ze Die PARTEI aan zich binden (omdat die net als Grillo eigenlijk komiek zijn)”

Betekent dat dat Grillo denkt dat Farage ook een komiek is?

#4 Anoniem

@2: De SGP wilde al eerder bij de ECR, maar werd toen geblokkeerd vanwege het vrouwenstandpunt, dat lijkt nu geen bezwaar meer. Misschien dat Farage en Grillo de Poolse KNP (Congres van Nieuw Rechts) kunnen vragen, want die gaat toch niet zo lekker met Wilders.¹ Verder zijn de opties zeer beperkt, de Zweden Democraten zijn nog wel een rechts-populistische partij maar die kunnen blijkbaar noch met UKIP noch met Front National door één deur.² Samenwerken met neonazi’s (Jobbik, Gouden Dageraad en NPD) is funest voor je reputatie.

P.S. Op een heel ander front, er zijn geruchten dat D66 mogelijk ALDE verlaat.³

¹: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3672348/2014/06/14/Wilders-en-Le-Pen-weren-Poolse-partij-anti-EU-coalitie.dhtml
²: http://www.thelocal.se/20140605/sweden-democrats-alone-as-eu-groups-emerge
³: https://twitter.com/SophieintVeld/status/476822139610595328

#5 Bismarck

@4: Dat zou wel hoogst opmerkelijk zijn. ALDE is bijna meer D66 dan D66. Het zou veel logischer zijn als de VVD daar uitstapte (die passen beter bij ECR of EPP).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*