Uber zorgt voor meer opstoppingen en minder gebruik OV

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het gebruik van taxi-apps als Uber en Lyft leidt volgens een Amerikaanse studie tot meer opstoppingen in steden en minder gebruik van o.a. het openbaar vervoer.

A new report on the adoption and use of ride-hailing finds that services like Uber and Lyft attract passengers away from public transit, biking, and walking, in addition to serving as a complementary mode (e.g., for commuter rail).

Het volledige onderzoeksrapport is hier te downloaden.

Open artikel

Reacties (4)

#1 [email protected]

Nou ja, het zorgt ook voor minder gebruik van de eigen auto… de grootste driver van de extra congestie lijkt te zijn dat mensen uberhaupt meer reizen.

#2 Le Redoutable

Lijkt me qua OV nogal een open deur, Uber brengt je van deur tot deur op ieder gewenst tijdstip en zonder ongewenst gezelschap. Ik verwacht dat als we straks zonder bestuurder kunnen rijden (en het dus goedkoper wordt) dat dit transport per App een nog veel grotere vlucht gaat nemen en het OV zoals we kennen grotendeels gaat verdwijnen. Wat er dan aan OV overblijft is een soort busdienst die een slimme route rijdt van waar mensen weg en naartoe willen.

Wat betreft lopen en fietsen is dit in de VS zowel qua afstand als qua infrastructuur (soms ook temperatuur) nauwelijks een alternatief. Vaak levensgevaarlijk en soms onmogelijk (alleen verbonden met autoweg).

#3 Mario

Ik ben blij, dat het hele fucking “Uberepic” aan mij voorbij gaat. Het besluit tot chaufferen is werkelijkgrandioosgeweldig; de rest daarentegen. Middelvinger.Dikke.

Donder op met je autotje. Verzin een alternatief voor zulks onderbetaalde bagger.

#4 JANC

@2: Wil jij van de ene kant van Death Valley naar de andere kant reizen met Uber?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*