Turkije ontstemd: Nederlandse overheid ‘agressief en racistisch’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Trouw:

De Nederlandse overheid bejegent de Turkse gemeenschap op een agressieve en racistische wijze en komt met initiatieven en uitspraken die schadelijk kunnen zijn voor de bevordering van de bilaterale betrekkingen met Turkije. Dat stelt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring, waar de krant Hürriyet vandaag uit citeert. […]

‘Agressieve en racistische beschuldigingen aan het adres van Turken die onderdeel uitmaken van de Nederlandse samenleving en aan het adres van een bevriende en geallieerde natie zijn onacceptabel’, schrijft het ministerie. ‘We hebben moeite te begrijpen waarom deze racistische aanvallen, die niet te verenigen zijn met onze lange historische banden met Nederland, recentelijk op de agenda zijn gekomen’, voegde de woordvoerder er volgens Hürriyet aan toe.

Blijkbaar vinden ze het in Ankara niet leuk als hun grip op Turkse emigranten wordt bedreigd. En dat laat men dan weten ook.

Open artikel

Reacties (15)

#1 Merry

Lekker voor neederland. Guclu Turkiye!!!!!!! http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=184402

#2 Bolke

Misschien moeten we de Turken net zo gaan behandelen als de Turken de Koerden behandelen, dat schijnt een geaccepteerde methode te zijn.

#3 Joop

De Turken mochten niet integreren en zeker niet assimileren van snorremans (bevriend staatshoofd).

#4 frankw

Goh, er waait een nieuwe rechtse wind bij Sargasso. Ik heb Turkse vrienden dus zit er vrij dicht bovenop. De manier waarop we publiekelijk omgaan met onze Turkse (en meer nog Marokkaanse) Nederlanders is buitengewoon onbeschoft. Onder het mome van Islamitisch gevaar lijkt alles geoorloofd terwijl de serieuze studies die er zijn voor wat betreft de Turken concluderen dat er een flinke emancipatie en participatieslag aan de gang is. En dat we de verdachtmakingen aan Turken hier normaal beginnen te vinden is voor mij een nieuw dieptepunt.

Neemt niet weg dat Erdogan een bekrompen vrouwenhater is.

#5 zuiver

@4: Precies!

In elk geval wordt er blijkbaar weer gepraat tussen Nederland en Turkije :) Dat is goed want een Turkije dat richting oosten waait is niet goed. Ik heb het vanochtend ook al ergens geschreven.

En Erdogan zal ook ooit eens verdwijnen.

#6 Vipsania Agrippina maior

@4 plus.

Vandaag ga ik genieten van de krokodillentraantjes van Asscher en Koenders.

#7 Anton

Ik mag die erdo wel. Hoe verder de islamitische aap uit de mouw kruipt hoe meer mensen in de gaten krijgen waar we mee van doen hebben.

#8 Joost

@4: Je hebt gelijk, maar het is wel een flinke splinter-balk-uitspraak van die idioot.

#9 Grútte Pier

“Blijkbaar vinden ze het in Ankara niet leuk als hun grip op Turkse emigranten wordt bedreigd”
Moet zijn:
‘Blijkbaar vinden ze het in Ankara niet leuk als hun Turkse emigranten wordt bedreigd’

En er wordt gespind en gespind… Want we weten inmiddels wel (zie ook de Zwarte Piet discussie) dat de superieure Witmans geen tegenstand accepteert wanneer het racisme betreft – Dat maken we zelf wel uit!

#10 Gilgamesh

@9:
Hey racist

#11 Bolke

@9: Laat Turkije nou maar eerst even de Armeense genocide erkennen dan praten we wel weer verder over de rechten van minderheden.

#12 Dehnus

@11: Sigh……en zo stelt heel Nederland zich constant up tegen alles en iedereen. En ze vragen zich ook nog af waarom NIEMAND INCLUSIEF NEDERLANDERS, ze niet meer moet.

Als je ziet hoe de gemiddelde tokkie bezig is op Facebook en Twitter. Tel daar bij op de Nieuw Rechtse Nieuwsgaring en corrifeëen en je krijgt een behoorlijk irritant kut sfeertje dat alleen maar reacties uitlokt. Maar ja, durf vooral niks te zeggen want de tokkie tenen zijn net zo lang als de Bierbuik groot is.

#13 gronk

@11: als jij nou eens eerst ophoudt met zwarte pieten schminken, dan mag je bij de turken de moral higher ground claimen over Armenie.

#14 Sigi

Nee hoor, de Nederlandse overheid is niet agressief en racistisch en op hetzelfde moment staat Machiel de Graaf zijn islamhaat te spuien.

#15 Joost

@14: Machiel de Graaf is geen overheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*