1. 3

  @2: Niks, net zoals ik niks moet met jouw PVV stem. Of moet ik daar me nu ook bezig mee gaan houden? Heb wel betere dingen te doen dan joopsitting.

 2. 4

  De Nederlandse Turken komen origineel voor een belangrijk deel van het platteland. Die zijn nu eenmaal een stuk conservatiever dan degenen uit de grote steden of de zuid- en westkustgebieden.

  Ik ben blij dat Erdogan geen absolute meerderheid meer heeft, maar hij heeft nog steeds 40%. Ik denk dat hij vooral verloren heeft omdat Koerdistan massaal is gaan stemmen.

  Een kiesdrempel van 10% is sowiso belachelijk, en dan gaan ook nog alle stemmen van partijen die de kiesdrempel niet halen naar de grootste, ipv evenredig verdelen.

 3. 5

  Erdogan gaat vier maanden wachten, er komt geen kabinet, nieuwe verkiezingen, haalt hij alsnog zijn meerderheid.

  Kan hij verder met zijn sultan paleis, nog meer islam, nog minder assimilatie van Turken in Europa.

 4. 7

  @6.

  Hij roept op tot het totaal niet aanpassen. Behalve handje ophouden en kindjes maken. Heeft hij ook een opmerking voor gemaakt. Ik hou niet van dat soort oproepen. Net zoals de katholieken waar dat gebeurde nog geen honderd jaar geleden in NL. Gelukkig is dat met een sisser afgelopen, de secularisering kwam op tijd.

 5. 8

  @6: Dat lijkt me naief. De Turkse overheid heeft een sterke vinger in de pap bij allerlei Turkse organisaties in West Europa. Hij zal vast niet iedereen bereiken, maar aangezien ook in Nederland 60% van de Turken voor Erdogan stemt, is die invloed m.i. niet te verwaarlozen.

 6. 10

  @8 20% We vergeten gemakkelijkheidshalve even het opkomstpercentage? Niet dat dat zoveel beter is, hoor. Al denk ik wel dat beleid en cultuur in gastland wel degelijk van invloed is hoeveel Turken stemmen, en welk deel van de Turken stemmen (conservatief-islamitisch etc.)

 7. 11

  Assimilatie mijn reet. Turken zijn Turken waar ook ter wereld. Net als een Nederlander een Nederlander is. Hou op met de valse hoop dat Turken gaan assimileren. Nee we houden niet van karnaval en 1 koekje bij de thee. Turken hebben mooie taal, eten, kultuur en veel gastvrijheid. Dat zal blijven bestaan.

 8. 12

  Nou, we gaan zien of de kemalistische CHP met de Koerdische socialisten van de HDP en de (extreem)-rechtse grijze wolven van de MHP een coalitie kan vormen. Iets in mij zegt dat vooral die laatste combinatie een beetje onmogelijk is.

 9. 13

  @12: Ik denk dat de AKP een stuk minder problemen met de MHP als gedoogpartner heeft. Kan meteen de mythe de deur uit dat Turkije een eeuw op Nederland achterloopt (dat blijken dan maar 5 jaar te zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren