1. 1

  Niet het goede linkje?

  Hoe dan ook, twee dingen:

  1. Ik vind het flauw om te blijven beweren dat Wilders ‘dreigde’ met een opstand, zoals dat door m.n. de PvdA gespind werd. Nauwkeuriger is om te zeggen dat hij met de woorden: ”Ik denk dat het volk dan in opstand komt” een opstand ‘voorspelde’. (Waarbij het je uiteraard vrij staat om aan te merken dat zo’n voorspelling self-fulfilling kan zijn.)
  ___edit___
  Oh, wacht. Ik zie nu dat hij aanvankelijk andere woorden gebruikte: “Dan komt er een revolte. Wij zullen dat niet accepteren.”
  ___/edit___

  2. Niet om te ‘dreigen’ of zo, maar als Sanders op zijn sloffen de meeste Democratische voorverkiezingen zou winnen, en de partijtop zou vervolgens toch op achterbakse wijze de nominatie aan Clinton schenken, dan zou ik hópen dat er een opstand zou uitbreken …

 2. 2

  Tja het populisme is wel gedocumenteerd door eerdere populisten zoals Goebels. Maar ook mensen als Theodore Roosevelt en Hugo Chavez. Sterker nog het gaat ver terug in de geschiedenis en zelfs de Romeinen en grieken schreven er over. Dus ja een Trump of een Grote Geile Geer Beer hoeft alleen maar een boekje open te slaan om zijn volgende popijopi momentje te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren