1. 1

  Blame it on the devil, sure. Is natuurlijk wel handig, want wie is de Devilbuster bij uitstek? De RK. Lijkt me een omfloerste manier om te zeggen dat de buitenwereld zich niet te veel met de pedopraktijken binnen de RK moet bezighouden.

 2. 5

  Dan word je toch benieuwd waar die uitgespuugde stukken metaal voor hebben gediend. Ongetwijfeld voor de marteling van de interne organen door de duivel. Want de bekeerde en de geheelde mens is vanzelf wel goed.

  Stijn ?

 3. 6

  Father Gabriele Amorth said people who are possessed by Satan vomit shards of glass and pieces of iron. “From their mouths, anything can come out – pieces of iron as long as a finger, but also rose petals,”

  “violence and paedophilia” committed by Catholic priests against children in their care was also the work of the Devil

  Ja, dat is altijd handig. De duivel als een ‘patsy’.

  Ohkee..

 4. 7

  @2 Inderdaad. Dit is ook nog wel een mooie quote:

  “He also condemned the Harry Potter books, saying they […] failed to draw a clear distinction between “the Satanic art” of black magic and benevolent white magic.”

  White magic? Volgens mij is dat niet de officiele Vaticaan-lijn.

 5. 9

  De duivel en exorcist aan de ene kant, zonde en berouw aan de andere. Altijd een oorzaak voor het kwaad en een oplossing waardoor je toch weer aan de goede kant kan komen. Prachtig toch. Voor elk wat wils en onwilligen zijn bezeten. Niets te ontkennen of te bewijzen. Heerlijk simpel. In de naam van de vader, de zoon en de heilige geest: altijd gelijk.

  Is al zo oud als de weg naar Rome.
  Alleen moet elke generatie het blijkbaar opnieuw horen en leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren