Toespraak minister Timmermans over MH17 voor de veiligheidsraad van de Verenigde Naties

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Toespraak minister Timmermans over MH17 voor de veiligheidsraad van de Verenigde Naties (audio).
Resolutie werd unaniem aangenomen.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Steeph

Kan me niet heugen een actief lid van de regering in het openbaar zo emotioneel en to-the-point een speech te hebben horen geven.

#2 Joop

Nederland is een land waar ze op de heeeeele wereld rekening mee houden. Wat een zelfoverschatting! Tja, als Obama, Merkel en anderen het steunen, op hun voorwaarden, na lang getelefoneer met nietszeggende Mark, die alleen maar ja kan zeggen op hun voorwaarden. Dan zou er zomaar wat kunnen gebeuren. Niet dankzij een Nederlandse minister, maar eerder ondanks het optreden van de jongetjes in Den Haag. Dat we nog steeds houden van mooipraterij, ik sta versteld. Dream on!

Kijk naar Obama, hij is qua retoriek beter dan vele voorgangers, en toch is het een miskleun van de gebroken beloften.

#3 weerbarst

Merendeel ook achterhaalde propaganda inmiddels. Maar ik geloof zeker dat een deel van hem medeleven heeft, hij zal wat persoonlijke relaasen mee hebben gekregen.

#4 Steeph
#5 Krekel

Ik vond het erg gekunsteld en onoprecht overkomen.

Ben ik de enige?

#6 EricvdB

@5: Ik vond de boosheid echt overkomen en daardoor juist verfrissend. Hij was diplomatiek-beleefd maar het was op geen enkele manier voor meerdere uitleg vatbaar.

#7 Steeph
#8 Krekel

@6: Nou ja, wel of niet gemeend (persoonlijk twijfel ik daar dus aan*) hij heeft de gevoelens van het Nederlandse volk, denk ik, hoe dan ook erg mooi en waardig verwoord. Meer hoeft hij sowieso niet te doen. Dus kudos.
____
* al moet ik wel zeggen dat hij met beeld inderdaad een stuk overtuigender was … Kennedy-Nixon op radio/televisie springs to mind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*