‘Toegang tot internet is geen mensenrecht’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Micowoco

Daar denkt men in Finland anders over.

#2 christinA eijkhout

Dus volgens het artikel is het een soort gas/licht, afsluitbaar als niet aan (lands)regels wordt voldaan. Dat wil dus bij ons zeggen dat in geval een kamermeerderheid voor is, dit een wet zou kunnen worden die iedereen? een nepinternet aanbiedt en de happy few, economie moet ook draaien nietwaar, “het” internet.

#2.1 frank - Reactie op #2

Goh, ik heb klaarblijkelijk net een heel ander artikel zitten lezen dan jij. De auteur probeert het punt te maken dat het internet een middel is uit velen die niet moet worden verward met het hogere doel, zinvolle informatieverwerving en het kunnen uiten van opvattingen voor iedereen.

#2.2 Jos van Dijk - Reactie op #2.1

Dat lees ik ook, maar het is ook wel een beetje een woordenspelletje. Internet kun je ook zien als meer dan technologie. De vergelijking met de telefoon vind ik niet zo sterk. Het gaat om veel meer. En als je de meer abstracte mensenrechten in de huidige tijd waar wil maken mag je niemand toegang tot internet ontzeggen.

#3 christinA eijkhout

Wat ik zei was alleen gebaseerd op verzameling computers aan draadjes. Niet wat er mee gebeurt.

#4 weerbarst

Ik vind ook dat het om meer gaat dan telefonie, maar ik vind ook dat “internet” niet in de wet gedefinieerd (gelimiteerd) moet worden, zelfs niet als dit nodig is om het als menserecht veilig te stellen.

#5 piet de nuttige idioot

internet overstijgt grenzen, daarom heet het ook internet.
Daar hebben nationale regeringen zich helemaal niet mee te bemoeien.

#6 Bismarck

Onderwijs ook niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*