Tichelaar stopt als fractievoorzitter PvdA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Tichelaar stopt als fractievoorzitter PvdA

Hij blijft wel aan als kamerlid

0

Reacties (10)

#1 Martijn

Geluk bij een ongeluk. De PvdA kan nu opzoek naar een fatsoenlijke fractievoorzitter/mogelijke opvolger Bos.

#2 KnapZak

De huidige fractievoorzitter doet het best aardig vind ik. Beter dan Tichelaar iig.

#3 David Rietveld

De PvdA-top wilde wel heel erg graag voorkomen dat Hamer zich zou kandideren.

Deze is ook leuk trouwens.

“Dezelfde Samsom, één van de weinigen in de PvdA-fractie die goed uit zijn woorden komt, wordt naast de verbaal veel minder begaafde Marriëtte Hamer genoemd als opvolger van Tichelaar.”

#4 Eurocraat

Wat mij in dit alles vooral opvalt is hoe weinig echt aansprekende kamerleden de PvdA eigenlijk nog maar over heeft. De meest capabele en succesvolle mensen zitten allemaal in het kabinet.

#5 Roy

@3: “verbaal veel minder begaafd”. En dat is nog een understatement, lijkt me. Daarnaast, zou Hamer als voorzitter een nieuwe schwung kunnen geven aan de richting van de fractie, iets wat volgens mij echt nodig is voor de volgende verkiezingen? Ik betwijfel het zeer.

Maar als ik kijk naar de fractieledenlijst, kom ik tot dezelfde conclusie als Eurocraat: er zijn te weinig echt aansprekende PvdA’ers in de Kamer, de enige kandidaten die ik me kan voorstellen circuleren ook al langer in de media: Samson, Dijsselbloem (die zijn rapport gisteren heel aardig verdedigde en het debat wist te kneden tot een debat zonder teveel partijpolitiek) en Hamer.

#6 Eurocraat

@5:en Spekman ook wel, maar die heeft al bedankt voor het fractievoorzitterschap.

#7 Roy

@6: Ik denk dat Spekman, met al zijn wolligheid, de PvdA niet terug op de kaart kan krijgen voor de volgende verkiezingen. Uit electoraal oogpunt denk ik dat Hamer en Spekman verkeerde keuzes zouden zijn.

#8 David Rietveld

Ik vraag me af of Pierre Heijnen het lef heeft zich te kandideren. Hij zou het kunnen volgens mij.

#9 pedro

Gezocht: verbaal begaafde verkoper voor van oudsher sociaal democratische beweging. Ervaring of affiniteit met de sociaal democratische principes niet noodzakelijk.
/sarcasme.

PS: over Diederik Samson heb ik zo mijn twijfels. Een hele slimme jongen (heeft al diverse tv quizzen gewonnen), maar of hij echt achter de zaken staat, die van hem bekend zijn (Greenpeace e.d.), weet ik niet. Kok was ook een goed gebekte radicale vakbondsleider, voordat hij leider van de PvdA werd. Maar eigenlijk voldoet Samson dus aan de citeria. En als hij trouw blijft aan zijn idealen, wordt het misschien nog wel wat.

#10 David Rietveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*