1. 6

  @5 Je hoeft niet bang te zijn, maar ik zet wel vraagtekens bij de moraliteit van dit soort wapens. Wij zijn waarschijnlijk inderdaad niet degenen die door dit soort minidrones neergeschoten zullen worden. Wij zullen degenen zijn die ze gebruiken. Is dat niet net zo erg?

 2. 8

  @5

  Doe es ff gewoon, die dingen worden steeds geavanceerder met de tijd. Je kan ze op termijn niet alleen uitrusten met b.v. een spuitje verdoving of taser om een verdachte uit te schakelen: ze worden ook kleiner en kleiner te grootte van insecten die ook je privé-leven binnendringen zonder dat je er iets tegen kan doen…

  In huis/ slaapkamer kan je de échte vliegen dan niet meer van de nepvliegen onderscheiden. Als je b.v. net je belasting zit te tillen offeh je werkgever wil gewoon weten wat je thuis allemaal over hem uitkraamt en de zorgverzekeraar of je niet een biertje teveel en of je wel normaal van bil gaat dié dingen…

 3. 9

  @7 Superkleine wapens die je niet kunt zien hebben een terroriserende werking: je weet niet wanneer je plotseling het loodje kan leggen. Dat wordt ook met reguliere drones zo beleefd.

  Daarnaast worden er vraagtekens gesteld bij het op afstand mensen uitschakelen zonder dat je zelf in de gevarenzone zit. Ultieme lafheid.

  Overigens ben ik een pacifist, dus ik ben tegen wapens en oorlog in het algemeen. Ik herhaal hier wat argumenten van anderen.

 4. 10

  @8: ze doen maar.
  Ik neem die verhalen met een paar korreltjes zout.
  Net zoals de verhalen over de geheime bunker van Bin Laden in Tora-Bora en de massavernietigingswapens van Saddam.
  Ter illustratie Colin Powell met een buisje wit poeder:
  [img]http://cassandraclub.files.wordpress.com/2010/05/colin-powell-vice-president.jpg?w=450[/img]
  Wat denk je zat er miltvuur in het buisje of gewoon zelfrijzend bakmeel?

 5. 11

  @8: toen ik klein was, zei mijn moeder al “Sinterklaas ziet alles”. In de kerk zeiden geestelijken tegen hun gelovigen: “God ziet alles en zal u daarop afrekenen.”
  In 1984 schreef Orwell “Big Brother is watching you.”
  Het propagandafilmpje van hierboven sluit daar naadloos op aan. We moeten allemaal brave burgers blijven want de drones zien alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren