1. 1

  Van “gewone” limonade ook. Wilt u uw woning echt aan gort hebben, probeer dan cola-limonade met een stukje chocolade, liefst aangevuld met “vruchten”hagel. Maar dat is toch algemeen bekend bij iedereen met iets wat op een kind lijkt?

  Maargoed. Blijkbaar is het dus mogelijk om onderzoek te doen naar het frisdrankengebruik bij koters van 5. Dat is misschien nog wel het meest trieste.

  Mijn 4-jarig zoontje gaat pas sinds kort naar de basisschool, eentje die zich profileert als “sportief en gezond” (maar waarvan het voornaamste kenmerk wordt gevormd door de drommen niet-Nederlands sprekende met theedoeken om hun hoofd getooide werkloze hangroepmoeders die de hele ochtend een beetje voor school op de stoep staan te ouwehoeren terwijl ik hun “inkomen” “verdien”). Het voornaamste “sportieve” kenmerk wat ik heb meegekregen was dat men voor Koningsdag flesjes oranje sportdrank heeft menen te moeten uitdelen (dat was schooldag #1 voor mijn zoontje…). Qua invulling van het “gezonde” aspect is het blijkbaar gangbaar om die kleuters als verjaardagstraktatie rotzooi als Fruitella’s mee te geven. Probeer dan de situatie van die arme hyperactieve kinderen nog maar weer eens onder controle te krijgen voor ze naar bed moeten… ik had al een grote hekel aan school, maar dat het zo triest zou zijn had ik nooit durven vermoeden.

  Enkel en alleen al daarom overweeg ik overigens vrij sterk om mijn kinderen te doen verkassen naar een wat blankere school… niet vanwege de kinderen maar vanwege de ouders en de leerkrachten…

  Maargoed, wellicht een beetje offtopic, excuus:P

 2. 3

  \Er is niet gevonden dat kinderen agressiever worden van frisdrank maar er is een associatie tussen gedrag en de consumptie van frisdrank. Kan dus net zo goed zijn dat agressieve kinderen meer frisdrank krijgen, om wat voor reden dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren