Strop voor Bos?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (5)

#1 Joost

Wat een gigantische onzin. Kan iemand me uitleggen waarom zo’n totaal niet-functioneel onzinnig stukje stof ooit als “nodig” gezien is?

#2 Teun

@1 Om de knopen van je shirt te verhullen, gok ik.

Persoonlijk vind ik het wel strak staan en er zijn wel meer rituelen en gebruiken waar de directe noodzaak niet duidelijk van is.

Een open boord straalt een zekere nonchalance uit, die niet altijd gewenst is, denk ik.

#3 Joost

@2: Nee, de stropdas komt uit kroatie. Gewoon een modegril die is blijven hangen.
Tijd om die af te schaffen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stropdas

#4 Roy

Ik heb helemaal geen problemen met stropdassen. Sterker, in sommige situaties vind ik dat het hoort. Vergelijk het met het rokkostuum dat je aan doet bij een promotie.

Wouter Bos vond dat ooit ook, toen hij in driedelig grijs aantrad als staatssecretaris van Financiën. Nu hij dichter bij het volk moet staan komt het hem ineens goed uit om het ding niet meer aan te doen…

#5 micha

@3: de strop, oeps das is al wat ouder en is gewoon een verbasterde vorm van de welbekende sjaal. Ooit een mooie documentaire over gezien. De sjaal uit koude streken is overgenomen door de romeinen en chinesen (zie het terracota leger). Voor onze stropdas is het gebruik van de romeinen van belang. Vooral in de romeinse provincie kroatie was de das erg in trek geweest. Veel later hebben soldaten uit kroatie het weer verspreid. Zo kwam het in frankrijk terrecht waar de koning (LXIV) kroatische soldaten opmerkte. De das werd vervolgens graag gebruikt om de knopen en de slecht afgewerkte randen van een blouse te bedekken wat de uiteindelijk vorm deed ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*